Pénteken gondolj a zenére! New Music Fridays júliustól

2015. június 18.  ·   Általános   ·  koncert.hu

A rajongóknak nem kell többé malmozniuk, mikor jönnek ki az új zenék: 2015. július 10-től világszerte ugyanazon a napon, 00:01-kor jelennek meg az új dalok és albumok 45 országban.

Pénteken gondolj a zenére! New Music Fridays júliustól

A New Music Fridays kezdeményezés lényege, hogy az új trackek mindig péntek hajnalban, 00:01-kor válnak elérhetővé az összes online zeneszolgáltatónál, és a CD-megjelenések is aznap reggeltől lesznek kaphatóak a lemezboltokban.

Több mint 45 ország csatlakozott már, köztük Magyarország is. Ez azt jelenti, hogy a zenerajongók minden nemzetközi megjelenéshez pénteken juthatnak hozzá, az egész világon ugyanabban az időben, illetve egészen pontosan mindenhol éjfélkor, a helyi időzónának megfelelően.

A New Music Fridays az összes nagy nemzetközi kiadó és sok-sok független cég együttműködésének eredményeként született, és természetesen minden magyarországi kiadót és a hangfelvételeiket saját kiadásban megjelentető előadókat is arra  bíztatják, hogy csatlakozzanak ehhez a nagyszabású, nemzetközi programhoz, hogy a rajongók mindig ugyanabban az időben, egyszerre juthassanak hozzá az új zenékhez, akár a digitális világban, akár hagyományos CD-formátumban.

Míg korábban a világ különböző országaiban más-más napokon jelentek meg az új kiadványok, a New Music Fridays keretében mindez egységessé válik. A péntek tehát nem csak a hétvége kezdete, hanem az új zenék napja is. Ezt a rajongók is tudni fogják, így koncentráltabb, látványosabb “buzz” alakulhat egy-egy kedvencünk új dala kapcsán.

Számos további információ tekinthető meg, angol nyelven, a www.newmusicfridays.com oldalon.

 


 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek