Pierrot, Zséda, Frenreisz és Both Miklós a DAL zsűrijében

2015/12/16  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

Bemutatták A Dal 2016 30 elődöntős produkcióját kedden a budapesti A38 hajón. Az idei válogatóversenyben három új zsűritag kapott helyet, a műsor újdonsága pedig az lesz, hogy díjazzák a legjobb dalszöveget és kiválasztják a műsor felfedezettjét.

 Pierrot, Zséda, Frenreisz és Both Miklós a DAL zsűrijében

A versenybe bejutott előadók között van A Dal tavalyi győztese, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál 5. helyezettje, Kállay Saunders András, aki ezúttal zenekarával, a Kállay Saunders Banddel indul, daluk címe: Who We Are. A tavalyi győztes úgy fogalmazott: "jó újra itt lenni A Dalban, hiányzott nekem. Korábban az volt a célom, hogy Magyarországot képviseljem az Eurovízión, ez sikerült, most azt akarom elérni, hogy egyszer meg is nyerjem a nemzetközi versenyt. A Who We Are című új dal nem olyan, mint a Running, rockosabb annál, azokról szól, akik egyediek, kilógnak a sorból, ezért keresik a helyüket a világban. Pedig magunkat büszkén kell vállalnunk".

Szintén a mezőnybe került A Dal több korábbi versenyzője, köztük Nika, a Passed, Oláh Gergő, a Karmapolis és Szécsi Böbe, Gáspár Laci, Ív, Mohamed Fatima, Gájer Bálint, Odett és a Group'N'Swing. Bejutottak az elődöntők mezőnyébe a hazai könnyűzenei élet ismert szereplői is, köztük Horányi Júlia, Tolvai Reni, a By The Way, a Maszkura és a Tücsökraj, a Parno Graszt, a Misztrál, Petruska András vagy Vásáry André.

A szerzők között szintén sokan vannak A Dal korábbi versenyeiből, köztük például Szabó Zé, Burai Krisztián és Johnny K. Palmer.

A Dal 2016-ba a nevezési határidőig 372 pályamű érkezett, közülük választotta ki a tíz tagú előzsűri az elődöntőkbe jutók 30-as listáját. Az első elődöntő 2016. január 23-án lesz, a döntő - három elődöntőt és két középdöntőt követően - február 27-én a Duna Televízióban lesz látható, akkor derül ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban.

A verseny zsűrijében három új tag lesz: az idei csapatból a zenei producer és előadó, Pierrot maradt; mellé került Zséda, a többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori tagja; valamint Both Miklós, a hazai világzenei színtér egyik kiemelkedő alakja, zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója. Az ötödik "zsűritag" 2016-ban is a közönség lesz. Both Miklós nagyon örül annak, hogy a mezőnybe bekerült a hazai világzenei porondon meghatározó Parno Graszt és Misztrál is, "de ez nem miattam történt így, a többi zsűritag is úgy látta, helyük van a 30-as listán".

 MTI Fotó: Balogh Zoltán


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek