Róma teljes készültségben várta a Stonest

2014/06/23  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Több mint hetvenezer Stones-rajongó érkezett az olasz fővárosba az egész világból, ezért teljesen lezárták Róma ókori központját a Rolling Stones vasárnap esti koncertjére, a Circus Maximus mezején.

Róma teljes készültségben várta a Stonest

Az adatok szerint 25 ezer néző római, a többiek távolabbról jöttek az együttes 14 On Fire című nemzetközi turnéjának római állomására. A koncerttér kapuit vasárnap 13 órakor nyitották meg.

A Róma történelmi központjában levő Circus Maximus környékén a járműforgalmat már egy hete elterelték. Az ókori lóversenypályához vezető utcákat szombat éjszaka lezárták a Colosseumtól egészen a Tevere-folyóig nem kis fennakadást okozva a közlekedésben.

A Circus Maximus mezejét két méter magas fekete vászonsávval vették körbe a "bekukucskálók" távol tartására. Annál is inkább, mivel a jegyet vásárlók fejenként több mint hetven eurót (21 ezer forintot) fizettek a koncerttért. A nézőket szigorú jegyellenőrzésnek vetik alá, mivel a becslések szerint 2500 hamis belépő került forgalomba. Rendkívüli a biztonsági készültség is a koncert területén.

Számítások szerint az előadás bevétele meghaladja a 6 millió eurót. A közönség szállás- és egyéb költségeit is hozzáadva a Rolling Stones római fellépéséből 25 millió euró körüli bevétel származhat. Ezért érte kritika Ignazio Marino római főpolgármestert, aki alig nyolcezer euróért adta bérbe a Circus Maximus mezejét. Marino azt válaszolta, hogy az együttes állja a városnak a koncerttel kapcsolatban keletkezett 170 ezer eurós kiadásait, amelyek többek között a rendőrök túlóráinak kifizetésére kellenek. A főpolgármester hozzátette, hogy a Rolling Stones mindenképpen rendkívüli reklámot jelent a városnak.

A brit együttes utoljára 2007-ben lépett fel Rómában, akkor az Olimpiai Stadionban. A banda tagjai a héten érkeztek meg Rómába. A városközpont egyik luxusszállójában napi 14 ezer euróért foglaltak szobát maguknak. A rajongók a hotelt is ostrom alá vették.

A koncert olasz szervezői neveket nem mondtak, de bejelentették, hogy vasárnap este neves olasz és külföldi színészek, valamint politikusok is a nézőtéren lesznek. Rómában látták Bruce Springsteen amerikai énekest is, akiről azt hallani, megtetszett neki a Circus Maximus színpada és ő is szívesen fellépne ott.

 


Képtár

  • Róma teljes készültségben várta a Stonest kép 32885
 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek