Szerinted hány darabból áll a világ legnagyobb dobfelszerelése?

2013. július 31.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Én mondanék vagy ötvenet, akit megkérdeztem, rám licitált százzal - kevésnek tűnik elsőre, de úgy gondoltuk, el is kell azokat érni... Nos, az igazság messze az elképzeléseink fölött jár: nyolcszáztizenhárom darabból áll a világ jelenlegi legnagyobb dobfelszerelése. A szép az egészben, hogy nem egy sztárbanda dobosáé a cucc, hanem egy amerikai lelkészé...

Szerinted hány darabból áll a világ legnagyobb dobfelszerelése?

Az 56 esztendős Mark Temperato remekül dobol, és hitvallása szerint nincs, ki ne szeretné a dobokat. Szerelésében persze nem csupán fa és fémtestű kisebb-nagyobb dobok vannak, hanem rengeteg cintányér, kolomp, lábgép - lábdobok, -cintányérok, kolompok megszólaltatásához - és egyéb ütős hangszer.

A New York állambeli Lakewillben élő lelkipásztornak húsz évébe telt összeszedegetni az összes tartozékot és megtervezni az egész szerelés felállítását úgy, hogy mindent meg tudjon szóltatni ülő vagy álló helyből, de egy lépést se kelljen tennie. (Ez egyébként a Guinness-rekorderség alapfeltétele ebben a kategóriában.) A szerelés felállítása egyébként 15 órába telik, de még a szétszedése is 10-be. Szeretnénk megkérdezni, melyik road vállaná be a turnét...:)

"A szerelés minden darabja benne van a fejemben, mint egy zongoristáéban az összes billentyű. Csak éppen neki 88-at kell észben tartania" - idézte a lelkészt a brit Metro újság.

Temperato ráadásul nem akar megállni 813 darabnál, ezresre akarja bővíteni szerelését... Tehát: folytatjuk.

Nézzétek meg a pasit, a bika után rögtön ő jön...


 

 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek