Szerinted hány darabból áll a világ legnagyobb dobfelszerelése?

2013. július 31.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Én mondanék vagy ötvenet, akit megkérdeztem, rám licitált százzal - kevésnek tűnik elsőre, de úgy gondoltuk, el is kell azokat érni... Nos, az igazság messze az elképzeléseink fölött jár: nyolcszáztizenhárom darabból áll a világ jelenlegi legnagyobb dobfelszerelése. A szép az egészben, hogy nem egy sztárbanda dobosáé a cucc, hanem egy amerikai lelkészé...

Szerinted hány darabból áll a világ legnagyobb dobfelszerelése?

Az 56 esztendős Mark Temperato remekül dobol, és hitvallása szerint nincs, ki ne szeretné a dobokat. Szerelésében persze nem csupán fa és fémtestű kisebb-nagyobb dobok vannak, hanem rengeteg cintányér, kolomp, lábgép - lábdobok, -cintányérok, kolompok megszólaltatásához - és egyéb ütős hangszer.

A New York állambeli Lakewillben élő lelkipásztornak húsz évébe telt összeszedegetni az összes tartozékot és megtervezni az egész szerelés felállítását úgy, hogy mindent meg tudjon szóltatni ülő vagy álló helyből, de egy lépést se kelljen tennie. (Ez egyébként a Guinness-rekorderség alapfeltétele ebben a kategóriában.) A szerelés felállítása egyébként 15 órába telik, de még a szétszedése is 10-be. Szeretnénk megkérdezni, melyik road vállaná be a turnét...:)

"A szerelés minden darabja benne van a fejemben, mint egy zongoristáéban az összes billentyű. Csak éppen neki 88-at kell észben tartania" - idézte a lelkészt a brit Metro újság.

Temperato ráadásul nem akar megállni 813 darabnál, ezresre akarja bővíteni szerelését... Tehát: folytatjuk.

Nézzétek meg a pasit, a bika után rögtön ő jön...


 

 

Szólj hozzá!


Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospelkórus énekel a királyi esküvőn

Meghan Markle-lal az amerikai zene is az angol királyi esküvők ősi ceremóniájának részévé válik. A szombati templomi szertartáson az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus is szerepel, Ben E. King, az amerikai soul néhai klasszikusának Stand By Me című dalával.

Ismét a Dürerben játszik az őrült szakállas

Off-Broadway musicalje dalaival érkezik Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án a Dürer Kertbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek