Szerinted hány darabból áll a világ legnagyobb dobfelszerelése?

2013. július 31.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Én mondanék vagy ötvenet, akit megkérdeztem, rám licitált százzal - kevésnek tűnik elsőre, de úgy gondoltuk, el is kell azokat érni... Nos, az igazság messze az elképzeléseink fölött jár: nyolcszáztizenhárom darabból áll a világ jelenlegi legnagyobb dobfelszerelése. A szép az egészben, hogy nem egy sztárbanda dobosáé a cucc, hanem egy amerikai lelkészé...

Szerinted hány darabból áll a világ legnagyobb dobfelszerelése?

Az 56 esztendős Mark Temperato remekül dobol, és hitvallása szerint nincs, ki ne szeretné a dobokat. Szerelésében persze nem csupán fa és fémtestű kisebb-nagyobb dobok vannak, hanem rengeteg cintányér, kolomp, lábgép - lábdobok, -cintányérok, kolompok megszólaltatásához - és egyéb ütős hangszer.

A New York állambeli Lakewillben élő lelkipásztornak húsz évébe telt összeszedegetni az összes tartozékot és megtervezni az egész szerelés felállítását úgy, hogy mindent meg tudjon szóltatni ülő vagy álló helyből, de egy lépést se kelljen tennie. (Ez egyébként a Guinness-rekorderség alapfeltétele ebben a kategóriában.) A szerelés felállítása egyébként 15 órába telik, de még a szétszedése is 10-be. Szeretnénk megkérdezni, melyik road vállaná be a turnét...:)

"A szerelés minden darabja benne van a fejemben, mint egy zongoristáéban az összes billentyű. Csak éppen neki 88-at kell észben tartania" - idézte a lelkészt a brit Metro újság.

Temperato ráadásul nem akar megállni 813 darabnál, ezresre akarja bővíteni szerelését... Tehát: folytatjuk.

Nézzétek meg a pasit, a bika után rögtön ő jön...


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek