Szerinted hány darabból áll a világ legnagyobb dobfelszerelése?

2013. július 31.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Én mondanék vagy ötvenet, akit megkérdeztem, rám licitált százzal - kevésnek tűnik elsőre, de úgy gondoltuk, el is kell azokat érni... Nos, az igazság messze az elképzeléseink fölött jár: nyolcszáztizenhárom darabból áll a világ jelenlegi legnagyobb dobfelszerelése. A szép az egészben, hogy nem egy sztárbanda dobosáé a cucc, hanem egy amerikai lelkészé...

Szerinted hány darabból áll a világ legnagyobb dobfelszerelése?

Az 56 esztendős Mark Temperato remekül dobol, és hitvallása szerint nincs, ki ne szeretné a dobokat. Szerelésében persze nem csupán fa és fémtestű kisebb-nagyobb dobok vannak, hanem rengeteg cintányér, kolomp, lábgép - lábdobok, -cintányérok, kolompok megszólaltatásához - és egyéb ütős hangszer.

A New York állambeli Lakewillben élő lelkipásztornak húsz évébe telt összeszedegetni az összes tartozékot és megtervezni az egész szerelés felállítását úgy, hogy mindent meg tudjon szóltatni ülő vagy álló helyből, de egy lépést se kelljen tennie. (Ez egyébként a Guinness-rekorderség alapfeltétele ebben a kategóriában.) A szerelés felállítása egyébként 15 órába telik, de még a szétszedése is 10-be. Szeretnénk megkérdezni, melyik road vállaná be a turnét...:)

"A szerelés minden darabja benne van a fejemben, mint egy zongoristáéban az összes billentyű. Csak éppen neki 88-at kell észben tartania" - idézte a lelkészt a brit Metro újság.

Temperato ráadásul nem akar megállni 813 darabnál, ezresre akarja bővíteni szerelését... Tehát: folytatjuk.

Nézzétek meg a pasit, a bika után rögtön ő jön...


 

 

Szólj hozzá!


Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

Csak 500 darab készült a Lord 45 bakelitből

A zenekar különleges kiadványokkal hálálja meg a rajongók szeretetét: egy születésnapi koncert CD/DVD-vel, valamint a "45" című jubileumi album...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a vendégük: Szörényi Levente.

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek