Táncosai beperelték Chert és a koncertturné is áll

2014/09/22  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Faji diszkriminációra hivatkozva beperelte Chert egy volt koreográfusa, aki szerint az amerikai énekesnő megtiltotta neki, hogy még több fekete bőrű táncost vegyen fel. A menedzsment tagadja a vádakat – és mi sem tudjuk, hol lehet az igazság. Mindenesetre respektáljuk, hogy a 68 éves énekesnő még mindig aktívan részt vesz a koncertéletben.

Táncosai beperelték Chert és a koncertturné is áll

Kevin Wilson állítása szerint Cher azt mondta neki, hogy a turné már "így is túlságosan sokszínű". Wilson és szintén afroamerikai társa, Suzanne Easter szerint faji diszkrimináció áll a kirúgásuk hátterében, míg egy harmadik táncos, a 42 éves Jacquely Dowsett szerint a kora miatt váltak meg tőle, habár mindannyiuknak azt mondták, hogy a turné költségeinek lefaragása miatt kellett távozniuk.

A júliusban elbocsátott táncosok állítása szerint az is hozzájárult a kirúgásukhoz, hogy jelentették, amikor egy társuk szexuálisan zaklatta az egyik női rajongót a turné során. Az énekesnő sajtósa nevetségesnek nevezte a vádakat, amelyek szerinte "nem is állhatnának távolabb az igazságtól". A Chert perelő hármas fogat 10 millió dollár kártérítést követel - adta hírül a BBC News.

"Az állítások olyan régi alkalmazottak szájából hangzottak el, akik egy évtizede turnéznak Cherrel" - hangoztatta Perry C. Wander, a táncosok ügyvédje. "Cher, miközben a jelentkezőkről készített felvételeket nézte, azt mondta, hogy a turné már így is túlságosan sokszínű, és megtiltotta a koreográfusnak, hogy még több sötét bőrű, vagy afroamerikai táncost vegyen fel, még akkor is, ha ők jobban képzettek, mint a társaik" - mondta Wander a hírességekre szakosodott TMZ. hírportálnak.

A 68 éves Cher hosszú ideje futó észak-amerikai turnéja, amely a D2K (Dressed to Kill) címet viseli, 2014 tíz legjobban jövedelmező koncertsorozata közé tartozik a Pollstar toplistája szerint. Az énekesnő jelenleg egy vírusos fertőzésből lábadozik, és állapota miatt tíz koncertjét is kénytelen volt elhalasztani.


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek