They Got It Babe: Összeállnak a UB40 alapítói egy lemezre

2014. január 17.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Ismét közös lemezt készítenek a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legsikeresebb brit reggae/pop csapata, a UB40 alapító tagjai.

Fotó: BBC News

A három zenész – Ali Campbell (ének), Astro (trombita, ének) és Mickey Virtue (billentyűs hangszerek) – a zenekar honlapján jelentette be, hogy ismét összeáll és közösen új dalokat készített.

A nevét a brit munkanélküli segélylapból (unemployment benefit form) vett UB40 1978-ban alakult Birminghamben, és a következő évben adta első koncertjét. A csapat több mint 70 millió lemezt adott el világszerte, és olyan nagy slágerek fűződnek hozzá, mint a Food For Thought, a Red Red Wine, a Can't Help Falling in Love, a One in Ten vagy a Chrissie Hynde-val közösen rögzített I Got You Babe; utóbbi egy korábbi Sonny & Cher-dal feldolgozása volt.

A UB40-ban angol, skót, ír, jemeni és jamaicai szülőktől származó tagok egyaránt játszanak. A felállás az alapítástól kezdve három évtizeden át változatlan volt, a nyolc zenész által alkotott csapatból azonban Ali Campbell és Astro 2008-ban kilépett. A legutóbbi két stúdióalbum már nélkülük készült, Ali helyett bátyja, Duncan lépett be és lett a fő énekes, majd tavaly novemberben Mickey Virtue billentyűs is kiszállt.

Az ugyan ebben a történetben nem világos, hogy ha a zenekarból kilépett tagok készítenek új lemezt, annak mi köze van a UB40-hez, vagy, ha a név az övék, honnan léptek ki, de majd biztosan erre is fény derül. Mindenestere a lemezeladások hanyatlásával, ezzel együtt a jogdíjak megcsappanásával lehet számítani arra, hogy egyre-másra feltámadnak a ma már slágermúzeumos bandák.

Ez a szám azért még mindig elég jó.


 

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK...

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett csomagolás, hanem a Gerbeaud jubileumi édességét.

Újcirkusz és a régiúj cirkuszhercegnő

A cirkuszhercegnő című nagyoperettel indítja évadát a Miskolci Nemzeti Színház szeptember 21-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek