They Got It Babe: Összeállnak a UB40 alapítói egy lemezre

2014/01/17  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Ismét közös lemezt készítenek a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legsikeresebb brit reggae/pop csapata, a UB40 alapító tagjai.

Fotó: BBC News

A három zenész – Ali Campbell (ének), Astro (trombita, ének) és Mickey Virtue (billentyűs hangszerek) – a zenekar honlapján jelentette be, hogy ismét összeáll és közösen új dalokat készített.

A nevét a brit munkanélküli segélylapból (unemployment benefit form) vett UB40 1978-ban alakult Birminghamben, és a következő évben adta első koncertjét. A csapat több mint 70 millió lemezt adott el világszerte, és olyan nagy slágerek fűződnek hozzá, mint a Food For Thought, a Red Red Wine, a Can't Help Falling in Love, a One in Ten vagy a Chrissie Hynde-val közösen rögzített I Got You Babe; utóbbi egy korábbi Sonny & Cher-dal feldolgozása volt.

A UB40-ban angol, skót, ír, jemeni és jamaicai szülőktől származó tagok egyaránt játszanak. A felállás az alapítástól kezdve három évtizeden át változatlan volt, a nyolc zenész által alkotott csapatból azonban Ali Campbell és Astro 2008-ban kilépett. A legutóbbi két stúdióalbum már nélkülük készült, Ali helyett bátyja, Duncan lépett be és lett a fő énekes, majd tavaly novemberben Mickey Virtue billentyűs is kiszállt.

Az ugyan ebben a történetben nem világos, hogy ha a zenekarból kilépett tagok készítenek új lemezt, annak mi köze van a UB40-hez, vagy, ha a név az övék, honnan léptek ki, de majd biztosan erre is fény derül. Mindenestere a lemezeladások hanyatlásával, ezzel együtt a jogdíjak megcsappanásával lehet számítani arra, hogy egyre-másra feltámadnak a ma már slágermúzeumos bandák.

Ez a szám azért még mindig elég jó.


 

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek