A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje 2012.02.11

2012. január 09.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Van egy zenekar Magyarországon, akinek sikerült az, amiről sokan mások csak álmodnak. Jókor volt jó helyen, és a szerencse is rájuk mosolygott, olyan emberekkel került kapcsolatba, akik világhírűvé tették őket. A Budafoki Dohnányi Zenekarról van szó, ők voltak azok, akik a tavalyi évben Sting kísérőzenekara voltak, és annyira elégedett volt velük, hogy nemcsak a Budapest Sportarénában, hanem a Graz-i koncertjén is ők kisérték.

A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje 2012.02.11


A 2011-es év más miatt is emlékezetes számukra, az Olaszországban tartott, az állam 150 éves fennállásának ünnepségén is ők zenéltek. Mindehhez még azt is hozzá kell tennünk, hogy 19 éve léteznek csak, de ezen idő alatt (mely a komolyzenében csak egy pillanatnak számít) Hollerung Gábor zenei igazgató keze alatt olyan jól egymásra hangolódtak, hogy mára minden hallgatójuk elhiszi, hogy számukra nincs lehetetlen.

 

 

Február 11-én a Budapest Sportarénában egy különleges előadást hallunk majd tőlük, melyről már a neve is sokat elárul. Filmharmónikusok lesz az előadás címe, és a világ leghíresebb filmjeinek kísérőzenéi csendülnek majd fel. Jurassic Park, Harry Potter, Indiana Jones és még rengeteg mindenki számára ismert dal hangzik majd el, de az este egy világpremiert is tartogat a hallgatóságnak. A Star Wars sorozat darabjaiból összeállított szvit ilyen formájában még soha sehol nem volt hallható, erre most először kerül sor, ráadásul a magyar közönség előtt. Megtalálhatók lesznek benne a régebbi és újabb filmek dalai is, aki kicsit is ismeri ezeket, egyből rájuk fog ismerni.
Még egy apropó lesz, mely a 2012-es évhez kapcsolódik, és ez az idén Londonban rendezendő Olimpia. A Budafoki Dohnányi Zenekar is meg szeretne erről emlékezni, ezért külön figyelmet szentelnek az ilyen témájú zenéknek. Fel fog hangzani természetesen az Olimpiai megnyitó fanfárja is, de az ehhez kapcsolódó filmek zenéje sem maradhat ki. Tűzszekerek, Szabadság, szerelem és még pár, melyek címe maradjon meglepetés.

 

 

Nem létezhet olyan komolyzenei előadás, melyben nem kapna helyet minden idők egyik leghíresebb filmzene szerzője Morricone, és ez most is így lesz. Egy maréknyi dollárért, A Profi, Volt egyszer egy vadnyugat és még sorolhatnám sokáig, hogy miből lehet választani, de egy biztos, bármelyiket is játsszák el, öröm lesz hallgatni.


 

 

Szólj hozzá!


Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is, a mindössze 27 esztendős Ed Sheeran.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Szétváltak a Szarka testvérek útjai? Nevet változtatott a Ghymes

Két különálló produkció összevonásával, a Szarka Tamás és zenekara valamint a Ghymes zenekar fúziójával létrejött a SZARKA TAMÁS & GHYMES formáció.

A 90 éves Morricone a címlapokon táncol – nem a zenéjére

Januárban nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. De nem ezért került fel tegnap és ma a lapok címoldalára világszerte.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek