A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje 2012.02.11

2012. január 09.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Van egy zenekar Magyarországon, akinek sikerült az, amiről sokan mások csak álmodnak. Jókor volt jó helyen, és a szerencse is rájuk mosolygott, olyan emberekkel került kapcsolatba, akik világhírűvé tették őket. A Budafoki Dohnányi Zenekarról van szó, ők voltak azok, akik a tavalyi évben Sting kísérőzenekara voltak, és annyira elégedett volt velük, hogy nemcsak a Budapest Sportarénában, hanem a Graz-i koncertjén is ők kisérték.

A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje 2012.02.11


A 2011-es év más miatt is emlékezetes számukra, az Olaszországban tartott, az állam 150 éves fennállásának ünnepségén is ők zenéltek. Mindehhez még azt is hozzá kell tennünk, hogy 19 éve léteznek csak, de ezen idő alatt (mely a komolyzenében csak egy pillanatnak számít) Hollerung Gábor zenei igazgató keze alatt olyan jól egymásra hangolódtak, hogy mára minden hallgatójuk elhiszi, hogy számukra nincs lehetetlen.

 

 

Február 11-én a Budapest Sportarénában egy különleges előadást hallunk majd tőlük, melyről már a neve is sokat elárul. Filmharmónikusok lesz az előadás címe, és a világ leghíresebb filmjeinek kísérőzenéi csendülnek majd fel. Jurassic Park, Harry Potter, Indiana Jones és még rengeteg mindenki számára ismert dal hangzik majd el, de az este egy világpremiert is tartogat a hallgatóságnak. A Star Wars sorozat darabjaiból összeállított szvit ilyen formájában még soha sehol nem volt hallható, erre most először kerül sor, ráadásul a magyar közönség előtt. Megtalálhatók lesznek benne a régebbi és újabb filmek dalai is, aki kicsit is ismeri ezeket, egyből rájuk fog ismerni.
Még egy apropó lesz, mely a 2012-es évhez kapcsolódik, és ez az idén Londonban rendezendő Olimpia. A Budafoki Dohnányi Zenekar is meg szeretne erről emlékezni, ezért külön figyelmet szentelnek az ilyen témájú zenéknek. Fel fog hangzani természetesen az Olimpiai megnyitó fanfárja is, de az ehhez kapcsolódó filmek zenéje sem maradhat ki. Tűzszekerek, Szabadság, szerelem és még pár, melyek címe maradjon meglepetés.

 

 

Nem létezhet olyan komolyzenei előadás, melyben nem kapna helyet minden idők egyik leghíresebb filmzene szerzője Morricone, és ez most is így lesz. Egy maréknyi dollárért, A Profi, Volt egyszer egy vadnyugat és még sorolhatnám sokáig, hogy miből lehet választani, de egy biztos, bármelyiket is játsszák el, öröm lesz hallgatni.


 

 

Szólj hozzá!


Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK...

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett csomagolás, hanem a Gerbeaud jubileumi édességét.

Újcirkusz és a régiúj cirkuszhercegnő

A cirkuszhercegnő című nagyoperettel indítja évadát a Miskolci Nemzeti Színház szeptember 21-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek