A Dream Theater újra Magyarországon! 2011.02.17.

2012. január 19.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Augusztusban már járt Magyarországon a Dream Theater de aki akkor látta őket az most teljesen másfajta élményre készüljön fel. Most legújabb, szeptember 11-én megjelent A Dramatic Turn of Events albumuk kapcsán lépnek színpadra a Budapest Sportarénában.

A Dream Theater újra Magyarországon! 2011.02.17.


Ha olyan együttest keresnénk, aki körül viharos gyorsasággal változnak a dolgok, akkor ők lennének az első számú jelöltek. Mike Portnoy alapító dobos kiválása után, a legvadabb pletykák kaptak szárnya, volt olyan, aki még a megszűnésüket sem tartotta kizártnak. Szerencsére ez nem következett be, és még nagyobb cáfolatként egy új lemez megjelenését is bejelentették. A progresszív metal rajongói is csak találgattak, hogy merre haladnak tovább, és erre még ők maguk is rájátszottak. Sokáig az új dobos, Mike Mangini nevét sem hozták nyilvánosságra, és az albumról sem voltak hajlandók nyilatkozni. Most megtörik a jég, és élőben láthatjuk, mi újat tud nyújtani a világ egyik leghíresebb zenekara.

 

 

Mind a kritikusok, mind a rajongók elismerően nyilatkoznak A Dramatic Turn of Events-ről, a régi idők folytatásának tartják, méltónak a Dream Theater eddigi munkásságához. A koncertről is ugyanezen hangvételben nyilatkoznak, az előadásmódot szuggesztívnek, és igazi, semmi mással össze nem téveszthetően eredetinek tartják, beleértve a fantasztikus hang és fénytechnikát is. Mike Mangini tökéletesen belesimult a csapatba, dobolását csukott szemmel lehetetlen elődjétől megkülönböztetni. James LaBrie sem változott semmit, éneke még mindig képes elvarázsolni, és egy másik világba repíteni hallgatóságát. Akit külön mégis érdemes kiemelni az John Petrucci, aki évről évre egyre jobban játszik, és szinte koncertről-koncertre érezni rajta, ahogy fejlődik. Érdemes meghallgatni őt a szólók alkalmával, mert egy kivételes egyéniségű és zseniális tudású gitárosról van szó, aki még ezt a fantasztikus koncertet is képes még felejthetetlenebbé tenni.

 


A koncertre jegyek rendkívül kedvező áron kerülnek kibocsájtásra, ezért várhatóan rövid időn belül elfogynak, ön se késlekedjen tovább.

 

Jegyrendelés ITT.


 

 

Szólj hozzá!


Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Az idei Record Store Day alkalmából különleges kiadvánnyal jelentkezik a Ground Records. Kiadásukban Bródy János, tavaly novemberben, az online...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Encián – új lemezét mutatja be a Makám vasárnap

Bejelentjük elfogultságunkat: a szerkesztőség egy része Makám-rajongó. Krulik Zoltán és zenésztársai jelenléte, az énekesnők angyalokat is maguk mögött hagyó hangja (bár még sosem hallottunk igazi angyalt énekelni...) mindig megkoronázza a napot, akármilyen törődött is az ember.

A szíriai lakodalmastól a Glastonburyig: Omar Souleyman ismét Budapestre jön

Omar Souleyman a kefiával és a sötét napszemüveggel igazi jelenség, ehhez jön még az elektronikával kevert szíriai zenéje, amivel már a Glastonburyn is fellépett. Tavaly a To Syria With Love című lemezével lépett fel a Dürer Kertben, most az A38-ra érkezik.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek