Év koncertje - szavazás

A világszerte népszerű Moszkvai Városi Balett társulata novemberben Magyarországra érkezik.

2011. október 13.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Előadásuk méltán érdemelte ki a szakma és a közönség dicséretét, ezt jelzi az is, hogy ahol eddig felléptek, oda rendszeresen visszavárják őket. A magasan képzett táncosok, a csodálatos díszletek és a nagyszerű zene mindenkit egy elvarázsolt mesevilágba röpít.

A világszerte népszerű Moszkvai Városi Balett társulata novemberben Magyarországra érkezik.

 


A Diótörő gyönyörű dallamaival Csajkovszkij azonnal meghódította a közönség szívét, de ugyanilyen időtálló a Hattyúk tava is, melynek mondanivalója a mai napig aktuális. Szerintem nincs Magyarországon olyan felnőtt, aki ne tudná eldúdolni legismertebb dallamait, még ha nem is vált mindennapjaink részévé, de felidézni őket mindig jólesik. A fiatalabbakhoz talán közelebb áll Rómeó és Júlia drámája, melyet számtalanszor feldolgoztak, még Hollywoodban is. A két szerelmes tragikus története örök érvényű igazságokat tartalmaz, olyat, melyet ők is megszívlelhetnek. A csodálatos zene és a fantasztikus tánc együtt minden korosztály számára felejthetetlen élmény lesz.

 

 


A társulatot 1988-ban alapította a neves orosz koreográfus Viktor Szmirnov-Golovanov, aki az orosz avantgárd tánc legnagyobb hatást elért mestereinél tanult. Stílusában keveredik a klasszikus és a modern, de biztos kézzel tartja köztük az egyensúlyt. Szakmai tapasztalatára garancia az a 20 év, melyet a világ egyik leghíresebb operaházában, a Bolsojban táncos szólistaként eltöltött. Üzletileg is rendkívül sikeresek, a majdnem negyed százados fennállás alatt minden állami támogatás nélkül működnek. és például Angliában évente több, mint 40 előadást tartanak. A világ számos országában hívják és visszavárják őket, Belgium, Ciprus, Egyiptom, Hollandia, Hong-Kong, Írország, Izrael, Japán, Észtország, Kína, a Fülöp-szigetek, Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr mind-mind komoly rajongói bázissal rendelkezik, de a legnagyobb természetesen szülőhazájuk, Oroszország.

 

 

Magyarországon több helyen is fellépnek, néhány előadásra jegyek korlátozott számban még elérhetők:

Papp László Budapest Sportaréna
2011. november 4., 19:00 (Rómeó és Júlia)
2011. november 5., 19:00 (A diótörő)

Debrecen Főnix Csarnok
2011. november 7., 19:00 (Rómeó és Júlia)

Veszprém Aréna
2011. november 8., 19:00 (Hattyúk tava)

Szombathely Savaria Aréna (A diótörő)
2011. november 9. 19.00


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek