A világszerte népszerű Moszkvai Városi Balett társulata novemberben Magyarországra érkezik.

2011. október 13.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Előadásuk méltán érdemelte ki a szakma és a közönség dicséretét, ezt jelzi az is, hogy ahol eddig felléptek, oda rendszeresen visszavárják őket. A magasan képzett táncosok, a csodálatos díszletek és a nagyszerű zene mindenkit egy elvarázsolt mesevilágba röpít.

A világszerte népszerű Moszkvai Városi Balett társulata novemberben Magyarországra érkezik.

 


A Diótörő gyönyörű dallamaival Csajkovszkij azonnal meghódította a közönség szívét, de ugyanilyen időtálló a Hattyúk tava is, melynek mondanivalója a mai napig aktuális. Szerintem nincs Magyarországon olyan felnőtt, aki ne tudná eldúdolni legismertebb dallamait, még ha nem is vált mindennapjaink részévé, de felidézni őket mindig jólesik. A fiatalabbakhoz talán közelebb áll Rómeó és Júlia drámája, melyet számtalanszor feldolgoztak, még Hollywoodban is. A két szerelmes tragikus története örök érvényű igazságokat tartalmaz, olyat, melyet ők is megszívlelhetnek. A csodálatos zene és a fantasztikus tánc együtt minden korosztály számára felejthetetlen élmény lesz.

 

 


A társulatot 1988-ban alapította a neves orosz koreográfus Viktor Szmirnov-Golovanov, aki az orosz avantgárd tánc legnagyobb hatást elért mestereinél tanult. Stílusában keveredik a klasszikus és a modern, de biztos kézzel tartja köztük az egyensúlyt. Szakmai tapasztalatára garancia az a 20 év, melyet a világ egyik leghíresebb operaházában, a Bolsojban táncos szólistaként eltöltött. Üzletileg is rendkívül sikeresek, a majdnem negyed százados fennállás alatt minden állami támogatás nélkül működnek. és például Angliában évente több, mint 40 előadást tartanak. A világ számos országában hívják és visszavárják őket, Belgium, Ciprus, Egyiptom, Hollandia, Hong-Kong, Írország, Izrael, Japán, Észtország, Kína, a Fülöp-szigetek, Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr mind-mind komoly rajongói bázissal rendelkezik, de a legnagyobb természetesen szülőhazájuk, Oroszország.

 

 

Magyarországon több helyen is fellépnek, néhány előadásra jegyek korlátozott számban még elérhetők:

Papp László Budapest Sportaréna
2011. november 4., 19:00 (Rómeó és Júlia)
2011. november 5., 19:00 (A diótörő)

Debrecen Főnix Csarnok
2011. november 7., 19:00 (Rómeó és Júlia)

Veszprém Aréna
2011. november 8., 19:00 (Hattyúk tava)

Szombathely Savaria Aréna (A diótörő)
2011. november 9. 19.00


 

 

Szólj hozzá!


Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospelkórus énekel a királyi esküvőn

Meghan Markle-lal az amerikai zene is az angol királyi esküvők ősi ceremóniájának részévé válik. A szombati templomi szertartáson az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus is szerepel, Ben E. King, az amerikai soul néhai klasszikusának Stand By Me című dalával.

Ismét a Dürerben játszik az őrült szakállas

Off-Broadway musicalje dalaival érkezik Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án a Dürer Kertbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek