Átadták a VOLTfólió 2012-es díjait

2012. június 08.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Június 7-én este Budapesten, a Millenárison 12 kategóriában átadták a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait.A közönségszavazás augusztusig tart.

Átadták a  VOLTfólió 2012-es díjait


Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A díjat 11 évvel ezelőtt a fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. Az elismerés - melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez - a Fonogram díj testvérének tekinthető, hiszen ez esetben művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsősorban azok, akik az értékteremtő, minőségi kultúra területén alkottak kiemelkedőt. Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. Ezt követően a www.voltfolio.hu oldalon szavazhat a közönség, kiket és mely médiumokat, műsorokat tartanak ők a legjobbaknak.


Televíziós műsorok között a XXI. Század (RTL Klub), televíziós műsorvezető kategóriában Gundel Takács Gábor (m1), míg a TV-adók versenyében az m1 végzett az élen.


A rádiós kategóriák között a Petőfi Rádió Akusztik című műsora, Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, illetve a Petőfi rádió vehetett át díjat.


Az újságírók versenyáben Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa, a magazinok között pedig a Magyar Narancs bizonyult a szakma kedvencének.


A portálok közül az Index, zenei portálok között pedig a Quart.hu vehette át a 2012-es VOLTfoliót.


Tavaly óta díjat vehetnek át a legjobb budapesti és vidéki klubok is. Előbbi kategóriában az A38, utóbbiban a szegedi Jate klub végzett az élen.


2012-ben a VOLTfolió kuratóriumának döntése szerint Göczey Zsuzsa vett át életműdíjat Belénessy Csabától, az MTI elnökétől. Az ő nevéhez fűződik a királyi rádió legendás "Lemezbörze helyett", valamint "Rockújság" elnevezésű műsorai. Jelenleg a Klubrádió zenei főszerkesztője, és "Basszus" című műsorában hazai zenéket játszik a hallgatóságának.


 

 

Szólj hozzá!


Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának 2019-es hadosztálya

Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának...

Lezárult a szavazás, és már nyilvánossá is vált, kik azok a szerencsések, akik 2019-ben ünnepélyes keretek közt kerülnek majd be a Rock & Roll...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Pharell Williams már nem happy: jó sokat kell fizetnie plágiumért

Jó, nem egyedül, ketten állják az ötmilliós számlát: Robin Thicke-vel 1,4 milliárd forintnak megfelelő dollárt fizetnek egy hosszú idő után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult – számolt be róla a BBC News.

Hagyjátok énekelni! Toto Cutugno ismét Budapestre jön

75. születésnapja alkalmából 2019. április 27-én Toto Cutugno elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok által közvetített hamisítatlan mediterrán életérzést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek