Átadták a VOLTfólió 2012-es díjait

2012/06/08  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Június 7-én este Budapesten, a Millenárison 12 kategóriában átadták a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait.A közönségszavazás augusztusig tart.

Átadták a  VOLTfólió 2012-es díjait


Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A díjat 11 évvel ezelőtt a fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. Az elismerés - melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez - a Fonogram díj testvérének tekinthető, hiszen ez esetben művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsősorban azok, akik az értékteremtő, minőségi kultúra területén alkottak kiemelkedőt. Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. Ezt követően a www.voltfolio.hu oldalon szavazhat a közönség, kiket és mely médiumokat, műsorokat tartanak ők a legjobbaknak.


Televíziós műsorok között a XXI. Század (RTL Klub), televíziós műsorvezető kategóriában Gundel Takács Gábor (m1), míg a TV-adók versenyében az m1 végzett az élen.


A rádiós kategóriák között a Petőfi Rádió Akusztik című műsora, Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, illetve a Petőfi rádió vehetett át díjat.


Az újságírók versenyáben Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa, a magazinok között pedig a Magyar Narancs bizonyult a szakma kedvencének.


A portálok közül az Index, zenei portálok között pedig a Quart.hu vehette át a 2012-es VOLTfoliót.


Tavaly óta díjat vehetnek át a legjobb budapesti és vidéki klubok is. Előbbi kategóriában az A38, utóbbiban a szegedi Jate klub végzett az élen.


2012-ben a VOLTfolió kuratóriumának döntése szerint Göczey Zsuzsa vett át életműdíjat Belénessy Csabától, az MTI elnökétől. Az ő nevéhez fűződik a királyi rádió legendás "Lemezbörze helyett", valamint "Rockújság" elnevezésű műsorai. Jelenleg a Klubrádió zenei főszerkesztője, és "Basszus" című műsorában hazai zenéket játszik a hallgatóságának.


 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek