Becsúszó szereléssel a VOLT-ra

2012/06/01  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Idén minden korábbinál több világsztár érkezik a jubileumi VOLT Fesztiválra, ráadásul a 200 hazai zenekart és DJ-t felvonultató programban három exkluzív koncert is helyet kapott: Ákos egyéves koncertszünet után a VOLTon mutatja be új programját, sok év után itt lép fel először Yonderboi, és visszatér a legendás Sex-E-Pil is.

Becsúszó szereléssel a VOLT-ra


A fesztiválszponzorokkal általában úgy vagyunk, mint a felugró ablakokkal a weben és a filmeket szétszaggató reklámokkal a tévében: igazából nem vagyunk oda értük. Legalábbis így van ez akkor, ha nem történik más, minthogy teleaggatják promóciós molinókkal a magasabb fákat és szórólapokat nyomnak a kezedbe, hogy azonnal vedd meg a valamijét. Az viszont, hogy a VOLT kapujába egy bazinagy csúszdát telepít a magenta birodalom, nekem bejön. Valamit valamiért... Tehát ha a haverod kezébe nyomod a sátrad, a táskád, a hálózsákod és a csajod, máris csúszhatsz a nyolcméteres magasságból - egyenest bele a buliba. Mindig mondtam, hogy egy fesztivál nem más, mint egy óriási játszótér 12+-osoknak...


Do you love VOLT?


Mert sokan igen! Az idei VOLT egy teljes nappal korábban indul, mert We Love VOLT címmel egy meglepetésnek szánt ajándék koncertfolyammal nyitja meg kapuit a fesztivál június 26-án. Az első napon aztán a Lostprophets, a Snow Patrol, majd a nemrég három Grammy-díjjal jutalmazott Skrillex lép színpadra. Másnap, június 28-án, a Telekom Nagyszínpadon, a brit szupersztár, Katy B után az egyik legjobban várt aktualitás, a Simple Plan lép színpadra. (Őket egyébként különgéppel szállítják Sopronba, míg a fesztiválozókat naponta több alkalommal különvonat.) A Simple Plant követi majd a nagy visszatérő, a Faith No More. Mike Patton legendás csapata mindössze néhány európai állomás közé választotta be a VOLT-ot és azt ígérik: minden eddiginél forróbb hangulatú koncertre számíthatunk tőlük. (Most megeszi a cipőfűzőt?) Utánuk jön a Chase & Status, akik élőben még sosem léptek magyar színpadra - őket az idei Brit Awardson a legjobb öt zenekar közi választották őket. Ugyanezen a napon a másik nagyszínpad vendége lesz előbb az ifjú hiphop csillag, Mac Miller, majd a fergeteges koncertjeiről híres Hadouken. Pénteken a nagyszínpad programját a Röyksopp show-ja zárja, szombaton pedig egy élő legenda, az Iggy & the Stooges csap a húrok közé (Vajon, rajta marad a nadrágja?). A legaktuálisabb rockbandák közül az Enter Shikari ugyancsak szombaton játszik a VOLT-on, a estét pedig a Camo & Krooked zárja majd.


Hajrá, magyarock!


A nagyszínpadra különleges produkcióval készül a Quimby és a Tankcsapda - utóbbiak itt mutatják be először legújabb dalukat. Ugyanide várja közönségét a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Magna cum Laude, a Brains, a Vad Fruttik és a Carbonfools. Petőfi Rádió Színpad, a VOLT második nagyszínpada is egyben, ahol 14-06 óra között élőben szól a zene. Itt koncertezik többek között a 30Y, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Subscribe, Péterfy Bori és a Love Band, a Colorstar, a Compact Disco, a Kerekes Band, a Heaven Street Seven és a Magashegyi Underground is. A Blikk színpadán számos olyan nagyágyú megfordul idén, akik már régen jártak a VOLTon. Fellép a Hooligans, Caramel, a Beatrice, a Moby Dick, Ganxsta Zolee és a Kartell, Hobo, a Deák Bill Blues Band, a Pál utcai fiúk, a Belga, az Ocho Macho, az Intim Torna Illegál, Nemjuci, a Soerii & Poolek és még sokan mások.


Borvirág


A borfesztivál helyszínén húsz borászat mutatkozik be a soproni régióból, mellettük számos kistermelő finom ételeket kínál. A délelőtti órákban gyerekprogramok várják a kicsiket. Itt lesz Szalóki Ági és az Alma együttes mellett számos kézműves és mutatványos. (Gyerekek számára idén sem ingyenes a VOLT. A belépés feltétele, hogy hozzanak magukkal 1-1 rajzot, amelyen a VOLT Fesztivált mutatják be úgy, ahogy ők látják. ) A későbbi órákban a hely hangulatához illően bárzongoristát hallgathatunk, de ugyanitt lép majd fel Harcsa Veronika, Kozma Orsi és Váczi Eszter zenekara, a Balázs Elemér Group, a Méhek, az Analog Cuveé, a Kesh, a Bohémian Betyárs, valamint Szalonna és bandája. Ha szembejön egy favirág, ne gondolj semmi rosszra, nem a Gyalogg galoppot forgatják újra: a virággal díszített alkalmi műtermekben elismert képzőművészek által vezetett alkotócsoportok igazán egyedi, 1 méter magas és 1 méter széles, fából készült virágokat készítenek a jubileumra.


Játszótér bónusztrack


A koncertek közti szünetekre interaktív közösségi játékkal készül a főszponzor. A technológia lehetővé teszi, hogy a tömeg egy élő joystickként viselkedjen. A feltartott mobilokat érzékelő kamera irányítja majd a játékot, és mozgatja a kivetítőkön megjelenő elemeket.

(MMI)

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek