Erasure koncert 2011.11.18

2011/10/18  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Vince Clarke neve egyet jelent a sikerrel, ha ő zenét ír, abból sláger lesz. 14 év után újból koncertet adnak nálunk, és ez kihagyhatatlan minden táncoslábú rajongójuknak.

Erasure koncert 2011.11.18


Első zenekara, a Composition of Sound is úttörő volt a brit popzenei piacon, és a csak rá jellemző fülbemászó szintetizátor dallamok kitörölhetetlenül befészkelték magukat a hallgatók fülébe. Azonban megeröltetőnek találta a sok turnét, és inkább zeneszerzéssel szeretett volna foglalkozni, ezért otthagyta őket. A rend kedvéért megemlítem, hogy a banda új nevet vett fel és Depeche Mode néven az általa lerakott dallamvilággal meghódította a világot.

 

Következő zenekarát osztálytársával, Alison Moyet-el alakította, és összesen 2 albumot adtak ki, Yazoo néven. Mondanom sem kell, a '80-as évek popzenei világát alaposan felforgatták újszerű hangzásvilágukkal, szemtelen és szókimondó szövegeikkel. Természetesen értük bomlott az összes tini, a diszkók rongyosra játszották a lemezeiket, és az akkor még friss zenei tévék is egyfolytában játszották számaikat. Felbomlásuk után egy percig sem volt kétséges, hogy Vince Clarke nem fog eltűnni, és csak azt találgatták a kritikusok, hogy mikor fogja ismét megmutatni a világnak zsenialitását.

 

Egyetlen évnek kellett csak eltelnie, és színre lépett az Erasure mely a 80-as évek végén és a 90-es évek elején ontotta magából a toplistás slágereket. 14 lemezt jelentettek meg, melyekből több mint 25 milliót adtak el. Első lemezük a Who Needs Love Like That-el kezdődött, és azonnal tarolt mindenhol, ahol csak megjelent. Erről az albumről a másik őrületet az Oh l'amour indította el, és magában ez a két szám is elég lett volna ahhoz, hogy mindenki örökre megjegyezze a nevüket.

 

 

Nem fürödtek sokáig a dicsőségben, alig egy év múlva megjelent következő lemezük, a Circus és minden kezdődött előröl. A Sometimes nevű számuk újra meghódította slágerlistákat, rajongótáboruk egyre erősebb és nagyobb lett, ők pedig egyre jobb és jobb dalokat írtak.

 


Érdemes megemlíteni Vince vonzódását a korszak másik óriási jelentőségű együtteséhez, az ABBA-hoz. Rengeteg számukat feldolgozták, pimaszul és hol rejtve hol nyíltan fricskát mutatva nekik. Ilyen például a Take a Chance On Me is, mely megtekintése után garantált a széles és hosszan tartó mosoly. Jóízű csavar ez egy olyan számon, melyet mindenki ismer, de nem úgy, ahogy ők előadják!

 

 

Új albumuk a Tomorrow's World idén jelent meg, ennek kapcsán jutnak el hozzánk is, mégpedig november 18.-án az Óbudai Hajógyári Szigetre. A retro korszak legjelentősebb zenekarát kihagyni nemcsak vétek, hanem már szinte bűn, amit holta napjáig sajnálni fog az, aki most nem jön el megnézni őket.


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek