Erasure koncert 2011.11.18

2011. október 18.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Vince Clarke neve egyet jelent a sikerrel, ha ő zenét ír, abból sláger lesz. 14 év után újból koncertet adnak nálunk, és ez kihagyhatatlan minden táncoslábú rajongójuknak.

Erasure koncert 2011.11.18


Első zenekara, a Composition of Sound is úttörő volt a brit popzenei piacon, és a csak rá jellemző fülbemászó szintetizátor dallamok kitörölhetetlenül befészkelték magukat a hallgatók fülébe. Azonban megeröltetőnek találta a sok turnét, és inkább zeneszerzéssel szeretett volna foglalkozni, ezért otthagyta őket. A rend kedvéért megemlítem, hogy a banda új nevet vett fel és Depeche Mode néven az általa lerakott dallamvilággal meghódította a világot.

 

Következő zenekarát osztálytársával, Alison Moyet-el alakította, és összesen 2 albumot adtak ki, Yazoo néven. Mondanom sem kell, a '80-as évek popzenei világát alaposan felforgatták újszerű hangzásvilágukkal, szemtelen és szókimondó szövegeikkel. Természetesen értük bomlott az összes tini, a diszkók rongyosra játszották a lemezeiket, és az akkor még friss zenei tévék is egyfolytában játszották számaikat. Felbomlásuk után egy percig sem volt kétséges, hogy Vince Clarke nem fog eltűnni, és csak azt találgatták a kritikusok, hogy mikor fogja ismét megmutatni a világnak zsenialitását.

 

Egyetlen évnek kellett csak eltelnie, és színre lépett az Erasure mely a 80-as évek végén és a 90-es évek elején ontotta magából a toplistás slágereket. 14 lemezt jelentettek meg, melyekből több mint 25 milliót adtak el. Első lemezük a Who Needs Love Like That-el kezdődött, és azonnal tarolt mindenhol, ahol csak megjelent. Erről az albumről a másik őrületet az Oh l'amour indította el, és magában ez a két szám is elég lett volna ahhoz, hogy mindenki örökre megjegyezze a nevüket.

 

 

Nem fürödtek sokáig a dicsőségben, alig egy év múlva megjelent következő lemezük, a Circus és minden kezdődött előröl. A Sometimes nevű számuk újra meghódította slágerlistákat, rajongótáboruk egyre erősebb és nagyobb lett, ők pedig egyre jobb és jobb dalokat írtak.

 


Érdemes megemlíteni Vince vonzódását a korszak másik óriási jelentőségű együtteséhez, az ABBA-hoz. Rengeteg számukat feldolgozták, pimaszul és hol rejtve hol nyíltan fricskát mutatva nekik. Ilyen például a Take a Chance On Me is, mely megtekintése után garantált a széles és hosszan tartó mosoly. Jóízű csavar ez egy olyan számon, melyet mindenki ismer, de nem úgy, ahogy ők előadják!

 

 

Új albumuk a Tomorrow's World idén jelent meg, ennek kapcsán jutnak el hozzánk is, mégpedig november 18.-án az Óbudai Hajógyári Szigetre. A retro korszak legjelentősebb zenekarát kihagyni nemcsak vétek, hanem már szinte bűn, amit holta napjáig sajnálni fog az, aki most nem jön el megnézni őket.


 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek