Év koncertje - szavazás

Erasure koncert 2011.11.18

2011. október 18.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Vince Clarke neve egyet jelent a sikerrel, ha ő zenét ír, abból sláger lesz. 14 év után újból koncertet adnak nálunk, és ez kihagyhatatlan minden táncoslábú rajongójuknak.

Erasure koncert 2011.11.18


Első zenekara, a Composition of Sound is úttörő volt a brit popzenei piacon, és a csak rá jellemző fülbemászó szintetizátor dallamok kitörölhetetlenül befészkelték magukat a hallgatók fülébe. Azonban megeröltetőnek találta a sok turnét, és inkább zeneszerzéssel szeretett volna foglalkozni, ezért otthagyta őket. A rend kedvéért megemlítem, hogy a banda új nevet vett fel és Depeche Mode néven az általa lerakott dallamvilággal meghódította a világot.

 

Következő zenekarát osztálytársával, Alison Moyet-el alakította, és összesen 2 albumot adtak ki, Yazoo néven. Mondanom sem kell, a '80-as évek popzenei világát alaposan felforgatták újszerű hangzásvilágukkal, szemtelen és szókimondó szövegeikkel. Természetesen értük bomlott az összes tini, a diszkók rongyosra játszották a lemezeiket, és az akkor még friss zenei tévék is egyfolytában játszották számaikat. Felbomlásuk után egy percig sem volt kétséges, hogy Vince Clarke nem fog eltűnni, és csak azt találgatták a kritikusok, hogy mikor fogja ismét megmutatni a világnak zsenialitását.

 

Egyetlen évnek kellett csak eltelnie, és színre lépett az Erasure mely a 80-as évek végén és a 90-es évek elején ontotta magából a toplistás slágereket. 14 lemezt jelentettek meg, melyekből több mint 25 milliót adtak el. Első lemezük a Who Needs Love Like That-el kezdődött, és azonnal tarolt mindenhol, ahol csak megjelent. Erről az albumről a másik őrületet az Oh l'amour indította el, és magában ez a két szám is elég lett volna ahhoz, hogy mindenki örökre megjegyezze a nevüket.

 

 

Nem fürödtek sokáig a dicsőségben, alig egy év múlva megjelent következő lemezük, a Circus és minden kezdődött előröl. A Sometimes nevű számuk újra meghódította slágerlistákat, rajongótáboruk egyre erősebb és nagyobb lett, ők pedig egyre jobb és jobb dalokat írtak.

 


Érdemes megemlíteni Vince vonzódását a korszak másik óriási jelentőségű együtteséhez, az ABBA-hoz. Rengeteg számukat feldolgozták, pimaszul és hol rejtve hol nyíltan fricskát mutatva nekik. Ilyen például a Take a Chance On Me is, mely megtekintése után garantált a széles és hosszan tartó mosoly. Jóízű csavar ez egy olyan számon, melyet mindenki ismer, de nem úgy, ahogy ők előadják!

 

 

Új albumuk a Tomorrow's World idén jelent meg, ennek kapcsán jutnak el hozzánk is, mégpedig november 18.-án az Óbudai Hajógyári Szigetre. A retro korszak legjelentősebb zenekarát kihagyni nemcsak vétek, hanem már szinte bűn, amit holta napjáig sajnálni fog az, aki most nem jön el megnézni őket.


 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek