Erasure koncert 2011.11.18

2011. október 18.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Vince Clarke neve egyet jelent a sikerrel, ha ő zenét ír, abból sláger lesz. 14 év után újból koncertet adnak nálunk, és ez kihagyhatatlan minden táncoslábú rajongójuknak.

Erasure koncert 2011.11.18


Első zenekara, a Composition of Sound is úttörő volt a brit popzenei piacon, és a csak rá jellemző fülbemászó szintetizátor dallamok kitörölhetetlenül befészkelték magukat a hallgatók fülébe. Azonban megeröltetőnek találta a sok turnét, és inkább zeneszerzéssel szeretett volna foglalkozni, ezért otthagyta őket. A rend kedvéért megemlítem, hogy a banda új nevet vett fel és Depeche Mode néven az általa lerakott dallamvilággal meghódította a világot.

 

Következő zenekarát osztálytársával, Alison Moyet-el alakította, és összesen 2 albumot adtak ki, Yazoo néven. Mondanom sem kell, a '80-as évek popzenei világát alaposan felforgatták újszerű hangzásvilágukkal, szemtelen és szókimondó szövegeikkel. Természetesen értük bomlott az összes tini, a diszkók rongyosra játszották a lemezeiket, és az akkor még friss zenei tévék is egyfolytában játszották számaikat. Felbomlásuk után egy percig sem volt kétséges, hogy Vince Clarke nem fog eltűnni, és csak azt találgatták a kritikusok, hogy mikor fogja ismét megmutatni a világnak zsenialitását.

 

Egyetlen évnek kellett csak eltelnie, és színre lépett az Erasure mely a 80-as évek végén és a 90-es évek elején ontotta magából a toplistás slágereket. 14 lemezt jelentettek meg, melyekből több mint 25 milliót adtak el. Első lemezük a Who Needs Love Like That-el kezdődött, és azonnal tarolt mindenhol, ahol csak megjelent. Erről az albumről a másik őrületet az Oh l'amour indította el, és magában ez a két szám is elég lett volna ahhoz, hogy mindenki örökre megjegyezze a nevüket.

 

 

Nem fürödtek sokáig a dicsőségben, alig egy év múlva megjelent következő lemezük, a Circus és minden kezdődött előröl. A Sometimes nevű számuk újra meghódította slágerlistákat, rajongótáboruk egyre erősebb és nagyobb lett, ők pedig egyre jobb és jobb dalokat írtak.

 


Érdemes megemlíteni Vince vonzódását a korszak másik óriási jelentőségű együtteséhez, az ABBA-hoz. Rengeteg számukat feldolgozták, pimaszul és hol rejtve hol nyíltan fricskát mutatva nekik. Ilyen például a Take a Chance On Me is, mely megtekintése után garantált a széles és hosszan tartó mosoly. Jóízű csavar ez egy olyan számon, melyet mindenki ismer, de nem úgy, ahogy ők előadják!

 

 

Új albumuk a Tomorrow's World idén jelent meg, ennek kapcsán jutnak el hozzánk is, mégpedig november 18.-án az Óbudai Hajógyári Szigetre. A retro korszak legjelentősebb zenekarát kihagyni nemcsak vétek, hanem már szinte bűn, amit holta napjáig sajnálni fog az, aki most nem jön el megnézni őket.


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek