FEZEN: Gumicukor pálinkával!

2012/06/20  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Az immáron négynapos székesfehérvári fesztiválon nemcsak a legpörgősebb magyar bandák, hanem a legnagyobb külföldi ikonok is ott lesznek - és ott esznek. De mit is?

FEZEN: Gumicukor pálinkával!


A Sao Paolo-i Sepulturát házilag készített húslevessel, vegetáriánus ételekkel, köztük szójasajttal és friss salátával várják, a séf neve még titok. Ami a koncert után jön, felér egy gyomormosással: medvés gumicukorral, mogyorókrémmel és tejcsokival lazul le a csapat, hogy aztán mindezt leöblíthesse egy (két) kupica jó magyar pálinkával. Jézus!


A mexikói Tito Larriva vezette Tito&Tarantula semmit sem bíz a véletlenre, a fehérvári koncert előtt a zenekar tagjai saját maguk készítik el kedvenc Margarita koktéljukat. A koktélkellékeken kívül csupán annyit kértek még a vendéglátóiktól, hogy a mogyorót hagyják ki a menüből, ha csak nem akarják, hogy allergiarohamok közepette játsszák el az After dark-ot. A pluszüveg tequilákra azonban nem mondtak nemet. Cserébe fülledt, energikus rockot ígérnek, ami remélhetőleg alkonyattól pirkadatig tart majd. A tequila is?


A Machine Head fesztiválmenüje továbbra is kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó szárnyas húsból, sajtokból, zöldségekből és gyümölcsökből áll. A menü természetesen helyi baromfiból (fehérvári tyúkok-csibék, riadó!) és a megyében termett alapanyagokból készül majd. A kaliforniai thrashmetál banda tagjai hatalmas stábbal: egy kamionnal és két turnébusszal veszik be Székesfehérvárt. A Grammy-díjas zenekar frontembere, Robb Flynn így nyilatkozott a FEZEN-t is útba ejtő turnéról: „Kétségkívül az év legsúlyosabb show-jának lehetnek tanúi, akik eljönnek a koncertre." Úgy legyen, de mindezt biokajára alapozva: nem semmi!


Már csak a felsorolt koncertekért is érdemes ellátogatni augusztus első hetében Székesfehérvárra, de természetesen több mint 100 magyar fellépő érkezik az augusztusi fesztre. Még nem késő megvenni a jegyeket a négy napos bulira, ráadásul június 30-ig közel 20 százalékkal olcsóbban szerezhetők be a bérletek és napijegyek. Akiknek pedig már most ott figyel a FEZEN bérlet a zsebükben, elkezdhetik beszerezni a világ legnagyobb margaritás poharát vagy gumicukros zacskóját, hogy tudjon mire dedikálni Derrick Green és a többiek. A FEZEN-en hagyománnyá vált koncertek előtti dedikálással egybekötött találkozás a zenekarokkal idén sem marad el, így a legszerencsésebb FEZEN-esek dedikált karszalaggal vagy más ereklyével távozhatnak a buliról.


FELHÍVÁS!


Június 18-tól július 10-ig bárki, akinek már van zenekara, és kész dala, indulhat a „Tegyél fel a nagyszínpadra!" versenyen. Aki tud olyan bandát, akinek jól állna a nagyszínpad, annyira jó a zenéje, hogy feltétlenül ott a helye, riassza azonnal, műfaji korlát nincs. A számokra feltöltés után a verseny végéig lehet szavazni, tehát a bandák jó, ha már most gyakorolják, hogyan szólítsák meg a rajongókat, és persze hogyan juttassák el minél több emberhez a zenéjüket. Az élen végzőket nyáron várja a három fesztivál közönsége: a legtöbb voksot gyűjtő 3 produkciónak a Borsodi Hegyalja Fesztiválon, a Fehérvári Zenei Napokon vagy a Szegedi Ifjúsági Napokon lesz fix helye a nagyszínpadon. Nevezni és szavazni a Hegyalja Fesztivál, a FEZEN és a SZIN Facebook-oldalán lehet.


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek