FEZEN: Gumicukor pálinkával!

2012. június 20.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Az immáron négynapos székesfehérvári fesztiválon nemcsak a legpörgősebb magyar bandák, hanem a legnagyobb külföldi ikonok is ott lesznek - és ott esznek. De mit is?

FEZEN: Gumicukor pálinkával!


A Sao Paolo-i Sepulturát házilag készített húslevessel, vegetáriánus ételekkel, köztük szójasajttal és friss salátával várják, a séf neve még titok. Ami a koncert után jön, felér egy gyomormosással: medvés gumicukorral, mogyorókrémmel és tejcsokival lazul le a csapat, hogy aztán mindezt leöblíthesse egy (két) kupica jó magyar pálinkával. Jézus!


A mexikói Tito Larriva vezette Tito&Tarantula semmit sem bíz a véletlenre, a fehérvári koncert előtt a zenekar tagjai saját maguk készítik el kedvenc Margarita koktéljukat. A koktélkellékeken kívül csupán annyit kértek még a vendéglátóiktól, hogy a mogyorót hagyják ki a menüből, ha csak nem akarják, hogy allergiarohamok közepette játsszák el az After dark-ot. A pluszüveg tequilákra azonban nem mondtak nemet. Cserébe fülledt, energikus rockot ígérnek, ami remélhetőleg alkonyattól pirkadatig tart majd. A tequila is?


A Machine Head fesztiválmenüje továbbra is kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó szárnyas húsból, sajtokból, zöldségekből és gyümölcsökből áll. A menü természetesen helyi baromfiból (fehérvári tyúkok-csibék, riadó!) és a megyében termett alapanyagokból készül majd. A kaliforniai thrashmetál banda tagjai hatalmas stábbal: egy kamionnal és két turnébusszal veszik be Székesfehérvárt. A Grammy-díjas zenekar frontembere, Robb Flynn így nyilatkozott a FEZEN-t is útba ejtő turnéról: „Kétségkívül az év legsúlyosabb show-jának lehetnek tanúi, akik eljönnek a koncertre." Úgy legyen, de mindezt biokajára alapozva: nem semmi!


Már csak a felsorolt koncertekért is érdemes ellátogatni augusztus első hetében Székesfehérvárra, de természetesen több mint 100 magyar fellépő érkezik az augusztusi fesztre. Még nem késő megvenni a jegyeket a négy napos bulira, ráadásul június 30-ig közel 20 százalékkal olcsóbban szerezhetők be a bérletek és napijegyek. Akiknek pedig már most ott figyel a FEZEN bérlet a zsebükben, elkezdhetik beszerezni a világ legnagyobb margaritás poharát vagy gumicukros zacskóját, hogy tudjon mire dedikálni Derrick Green és a többiek. A FEZEN-en hagyománnyá vált koncertek előtti dedikálással egybekötött találkozás a zenekarokkal idén sem marad el, így a legszerencsésebb FEZEN-esek dedikált karszalaggal vagy más ereklyével távozhatnak a buliról.


FELHÍVÁS!


Június 18-tól július 10-ig bárki, akinek már van zenekara, és kész dala, indulhat a „Tegyél fel a nagyszínpadra!" versenyen. Aki tud olyan bandát, akinek jól állna a nagyszínpad, annyira jó a zenéje, hogy feltétlenül ott a helye, riassza azonnal, műfaji korlát nincs. A számokra feltöltés után a verseny végéig lehet szavazni, tehát a bandák jó, ha már most gyakorolják, hogyan szólítsák meg a rajongókat, és persze hogyan juttassák el minél több emberhez a zenéjüket. Az élen végzőket nyáron várja a három fesztivál közönsége: a legtöbb voksot gyűjtő 3 produkciónak a Borsodi Hegyalja Fesztiválon, a Fehérvári Zenei Napokon vagy a Szegedi Ifjúsági Napokon lesz fix helye a nagyszínpadon. Nevezni és szavazni a Hegyalja Fesztivál, a FEZEN és a SZIN Facebook-oldalán lehet.


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek