Gáspár Laci újra találkozhat Marcus Millerrel!

2012. május 21.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Gáspár Laci tizenévesen hallott egy felvételt, ahol olyan zene szólt, és egy olyan basszusgitáros játszott, ami örök életére meghatározta a sorsát. Mint azt később megtudta, ez nem más volt, mint Marcus Miller. Ettől kezdve nem akart más lenni, csak basszusgitáros. Gyűjtögette Marcus Miller felvételeit, és próbálta megtanulni mindazt, amit azokon hallott. Nem merte senkinek megmutatni, amit tanult, mert félt, hogy kinevetik.

Gáspár Laci újra találkozhat Marcus Millerrel!


16 éves volt, amikor Marcus Miller a Debreceni Sportcsarnokban lépett fel. Hogy meg tudja venni a belépőt és a vonatjegyet, elrohant a bizományiba, és eladta a legjobban féltett kincsét, a hifitornyát. A koncert napján már délután kettőkor ott állt a sportcsarnok bejáratánál, kezében első basszusgitárjával és a Marcus Miller kazettákkal. Fogalma sem volt róla, hogyan néz ki a kedvence, mert fotót akkor még nem látott róla. Ahogy ott várakozott, megtudta, hogy három órakor lesz a hangbeállás. Addig kevert-kavart, míg végül megsajnálták, és beengedték. A színpad mellett egy „feka" zenész kérdezett tőle valamit, de azt Laci nem értette. Akkor lepődött meg igazán, amikor kiderült számára, hogy aki leszólította, az nem volt más, mint maga a mester, Marcus Miller. Az álom a próba végére beteljesedett, mivel Miller - látva a kissrác őszinte rajongását - aláírta neki a gitárját és a kazettáit.


Hihetetlen erőt adott neki ez az este, és még elszántabban hitt abban, hogy ő is zenész lesz. A sors ajándéka, hogy amikor a Megasztár zajlott, a rajongói összefogtak és gyűjtést szerveztek, hogy megvegyék számára a Marcus Miller Jazz Bass gitárt. Amikor ezt a gitárt átadták neki, azonnal sírva fakadt. Azóta is ez az elsőszámú, féltve őrzött hangszere.


 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek