Gáspár Laci újra találkozhat Marcus Millerrel!

2012. május 21.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Gáspár Laci tizenévesen hallott egy felvételt, ahol olyan zene szólt, és egy olyan basszusgitáros játszott, ami örök életére meghatározta a sorsát. Mint azt később megtudta, ez nem más volt, mint Marcus Miller. Ettől kezdve nem akart más lenni, csak basszusgitáros. Gyűjtögette Marcus Miller felvételeit, és próbálta megtanulni mindazt, amit azokon hallott. Nem merte senkinek megmutatni, amit tanult, mert félt, hogy kinevetik.

Gáspár Laci újra találkozhat Marcus Millerrel!


16 éves volt, amikor Marcus Miller a Debreceni Sportcsarnokban lépett fel. Hogy meg tudja venni a belépőt és a vonatjegyet, elrohant a bizományiba, és eladta a legjobban féltett kincsét, a hifitornyát. A koncert napján már délután kettőkor ott állt a sportcsarnok bejáratánál, kezében első basszusgitárjával és a Marcus Miller kazettákkal. Fogalma sem volt róla, hogyan néz ki a kedvence, mert fotót akkor még nem látott róla. Ahogy ott várakozott, megtudta, hogy három órakor lesz a hangbeállás. Addig kevert-kavart, míg végül megsajnálták, és beengedték. A színpad mellett egy „feka" zenész kérdezett tőle valamit, de azt Laci nem értette. Akkor lepődött meg igazán, amikor kiderült számára, hogy aki leszólította, az nem volt más, mint maga a mester, Marcus Miller. Az álom a próba végére beteljesedett, mivel Miller - látva a kissrác őszinte rajongását - aláírta neki a gitárját és a kazettáit.


Hihetetlen erőt adott neki ez az este, és még elszántabban hitt abban, hogy ő is zenész lesz. A sors ajándéka, hogy amikor a Megasztár zajlott, a rajongói összefogtak és gyűjtést szerveztek, hogy megvegyék számára a Marcus Miller Jazz Bass gitárt. Amikor ezt a gitárt átadták neki, azonnal sírva fakadt. Azóta is ez az elsőszámú, féltve őrzött hangszere.


 

 

Szólj hozzá!


A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös...

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

A Nemzet Metronómja, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, azaz Faszi anyazenekarának a Quimby tekinthető, de saját zenekara, a Marlboro Man is immáron a 26. születésnapját ünnepli idén, amit egy új albummal ünnepelnek meg.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek