Gáspár Laci újra találkozhat Marcus Millerrel!

2012. május 21.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Gáspár Laci tizenévesen hallott egy felvételt, ahol olyan zene szólt, és egy olyan basszusgitáros játszott, ami örök életére meghatározta a sorsát. Mint azt később megtudta, ez nem más volt, mint Marcus Miller. Ettől kezdve nem akart más lenni, csak basszusgitáros. Gyűjtögette Marcus Miller felvételeit, és próbálta megtanulni mindazt, amit azokon hallott. Nem merte senkinek megmutatni, amit tanult, mert félt, hogy kinevetik.

Gáspár Laci újra találkozhat Marcus Millerrel!


16 éves volt, amikor Marcus Miller a Debreceni Sportcsarnokban lépett fel. Hogy meg tudja venni a belépőt és a vonatjegyet, elrohant a bizományiba, és eladta a legjobban féltett kincsét, a hifitornyát. A koncert napján már délután kettőkor ott állt a sportcsarnok bejáratánál, kezében első basszusgitárjával és a Marcus Miller kazettákkal. Fogalma sem volt róla, hogyan néz ki a kedvence, mert fotót akkor még nem látott róla. Ahogy ott várakozott, megtudta, hogy három órakor lesz a hangbeállás. Addig kevert-kavart, míg végül megsajnálták, és beengedték. A színpad mellett egy „feka" zenész kérdezett tőle valamit, de azt Laci nem értette. Akkor lepődött meg igazán, amikor kiderült számára, hogy aki leszólította, az nem volt más, mint maga a mester, Marcus Miller. Az álom a próba végére beteljesedett, mivel Miller - látva a kissrác őszinte rajongását - aláírta neki a gitárját és a kazettáit.


Hihetetlen erőt adott neki ez az este, és még elszántabban hitt abban, hogy ő is zenész lesz. A sors ajándéka, hogy amikor a Megasztár zajlott, a rajongói összefogtak és gyűjtést szerveztek, hogy megvegyék számára a Marcus Miller Jazz Bass gitárt. Amikor ezt a gitárt átadták neki, azonnal sírva fakadt. Azóta is ez az elsőszámú, féltve őrzött hangszere.


 

 

Szólj hozzá!


Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

Ahol Einstein volt a villanyszerelő: minden, amit tudnod kell a müncheni Oktoberfestről

Az Oktoberfest minden év szeptember utolsó napjaiban kerül megrendezésre világszerte. Németországban közel két hétig mulatnak a világ legnagyobb népi fesztiválján. Átlagosan 6 millió ember csatlakozik és több mint 7 millió liter sört fogyasztanak el. A ShopAlike készített egy útmutatót tele tippekkel, tanácsokkal és hasznos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek