Hiphopvilágsztár a Pannónia Fesztiválon!

2012/04/16  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A Pannónia Fesztivál idén ugyanolyan, de mégis egészen más lesz, mint az eddigi években. Ezúttal új helyszínen, Szántódon, a Balaton partján várja a látogatókat a régi hangulattal, változatos programokkal, és ami a legfontosabb, kibővült zenei kínálattal! Május 24-27. között ugyanis nem csak rockzenekarok, hanem a hiphop és a rap műfaj képviselői is fellépnek a most először felállított hiphop színpadon. Az sem véletlen, hogy a Pannónia Fesztivál külföldi sztárjai is ennek a stílusnak a legjelesebb képviselői lesznek, akik közül a legnagyobb szenzáció az a világsztár, aki eddig még Németországnál közelebb nem jött a hazai rajongókhoz. Ő nem más, mint a 17 millió eladott hanghordozóval, sok számos nemzetközi elismerés mellett két Grammy Díj-jelöléssel és 12 platina kislemezzel büszkélkedhető előadó, az amerikai rapperek egyik legnagyobbja: FLO RIDA!

Hiphopvilágsztár a Pannónia Fesztiválon!

Eddig három stúdióalbumot jelentetett meg, amelyekről számos kislemeze lett világsláger. Olyan előadókkal készültek ezek a dalok, mint T-Pain, akivel a Low című kislemezt rögzítette, de említhetjük az Elevator-t Timbalanddel, a Jump!-ot Nelly Furtado-val, és még számos világsztárt és a nevükhöz fűződő dalokat. A David Guettával készült Club Can't Handle Me két évvel ezelőtt a nyár egyik legnagyobb slágere volt. Legutóbbi albuma tavaly jelent meg Only One Rida (Part 2) címmel, amelyen a Good Feeling című dal Etta James Something Got A Hold On Me 1962-es klasszikusából készült, amelyet Flo-Rida az énekesnő emlékének dedikált annak két hónappal ezelőtti halála után. Legújabb kislemezéből, a Good Feeling-ből a digitális eladott példányszám néhány héten belül elérte a kétmilliót. Flo-Ridát számos világsztár kérte fel, hogy közreműködőként színesítse az albumát, ilyen volt többek között Madonna, Michelle Williams, Jessica Mauboy vagy Rick Ross. Több népszerű mozifilm, a Trópusi vihar, a Másnaposok, vagy a Step Up2: Streetdance zenéje is őt dicséri.

A Pannónia Fesztivál másik két külföldi szenzációja az ONYX és a SLAUGHTERHOUSE lesz. A Run DMC-ből ismert Jam-Master Jay által felfedezett brooklyni Onyx csütörtökön, május 24-én lép fel, amelynek tagjai a hardcore rap megalapítói, akik még a kilencvenes évek elejének dicsőséges időszakában jelentették meg első albumukat. A Bacdafucup című lemez a műfaj klasszikusává, alapalbumává lett. Az 1998-ban készített Shut 'Em Down borítóján pedig olyan neveket olvashatunk , mint DMX, 50 Cent, vagy Method Man. Később a fiúk kiadták a Bacdafucup Part II, a Triggernometry és a Cold Case Files: Murder Investigation című albumukat is. A csapat tagjai Fredro Starr, Sonsee és Sticky Fingaz színészként is népszerűek, hiszen olyan filmekben szerepeltek, mint a Nepperek, az Égimeszelés, a Halott pénz, valamint számos televíziós produkcióban, többek között az HBO Drót című sorozatában. Vasárnap, május 27-én láthatjuk a Slaughterhouse nevű hip-hop szupercsapatot, amelynek tagjai Crooked I, Joe Budden, Joell Ortiz és Royce da 5'9". Első, Slaughterhouse című albumuk - amelyet hat nap alatt rögzítettek négy évvel ezelőtt jelent meg, és a kritikák szerint felforgatta a zeneipart. A műfaj kedvelői azért rajongtak érte, mert a csapat visszatért a hip-hop gyökereihez, csak éppen egy magasabb szinten. A második, idei albumukat Welcome To: Our House címmel jegyzik, amely rajongóik körében lelkes fogadtatásra talált, főleg az első kislemez, a Hammer Dance.


A HipHop színpad további fellépői között olyan magyar csapatokat és előadókat láthatunk és hallhatunk, mint a Káva Kru, az Essemm, MC Gőz, Mikee Mykanic, a Veszkijarat (Siskafinuccsi, Phat), a Reall Trill Allstarz(Mr Busta + 4 elöadó), DJ Györemix!, DJ Bosi ft Love Alliance, MC Kemon, a Rocksteady Girl, Rizkay(beatbox show) Funktasztikus, Busa, a Jafa Maffia, Mr Skunk, Mili Chabi, Jr Brown, Gregory G Gras(Riddim Colony), DJ Zilio, MC Snakey, DJ Phat Phillie(CR) Rico, a DSP, az NKS, a BMB, a Barbárfivérek, DJ Zsigabá, a Vinyl Warriors, Gabo és DJ Dobie, DJ Nidee.


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek