Év koncertje - szavazás

Irodalmi és civilprogramok a KÖRF-ön

2012. június 04.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A tavalyi KÖRF óta számos helyi civil és kulturális egyesület csatlakozott a kezdeményezéshez, amely egy fiatal közönség számára kínál kikapcsolódási lehetőséget – minden tekintetben „tiszta'” és felelős keretek között.

Irodalmi  és civilprogramok a KÖRF-ön


Éppen ezért a civil programok túlnyomó többsége a tolerancia, az egészségmegőrzés és a fenntarthatóság jegyében egészíti ki a koncertmenüjében erős hazai mezőnnyel rendelkező KÖRF nappali programjait. „Megtapasztalhatjuk a fogyatékkal élők különleges érzékelését a „Figyelj rám!" interaktív valóság-szimulációjával, részt vehetünk az eddigi legzöldebb biciklis felvonuláson a Zöld 14 szervezésében, de akár rálelhetünk a tartós párkapcsolat 12 titkára is, ha a Sorsfonó Élményszínházának élő társasjátékához csatlakozunk" - emelt ki néhányat a számos civil program közül Szabó Ábrahám, a KÖRF szóvivője.

Az irodalmi programok a KÖRF legkülönlegesebb helyszínén kapnak helyet, azon a kisszínpadon, amelyet az elkötelezett fesztiválozók, a fesztivált megelőző KÖRF-Építőtábor alatt, a saját kezük munkájával raknak össze. Gaborják Ádám, a JAK elnöke a Prae.hu-val közösen felépített irodalmi - kulturális programok közül emel ki néhányat: „Felütésképpen a Nem könyv akció keretein belül lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy mindent megtegyél egy könyvvel, amit sohasem volt szabad. Lehet szögezni, égetni, leenni, fűrészelni, célba dobni - bármit, amit nem a rendeltetésszerű felhasználás, hanem a tárgyból fakadó játék inspirál." Az interaktív felszabadító tréning mellett a József Attila Kör vendégül látja majd Grecsó Krisztián írót, illetve Áfra Jánost és Bencsik Orsolyát, a JAK idei elsőkönyveseit. A Prizma című filmes folyóirattal együttműködésben a trash filmek világába kalauzol, majd Benedek Szabolcs és az erdélyi Szabó Róbert Csaba, a Libri Kiadó gótikus regény-szerzői hozzák el a 21. századi vérgrófokat és rémtörténeteket. Július 6-án a Prae.hu látja vendégül az irodalmi színpad látogatóit, ahol Györei Zsolt, Havasi Attila és Vécsei Rita Andrea mutatkozik majd be, de ott lesz Hartay Csaba költő (a Viharsarki kattintós blog szerzője) új kötetének bemutatója, illetve Markovics Botond (SFmag), Stemler Miklós és Angyalosy Eszter (Libri) beszélgetnek majd a pop, a fantázia és a fantasztikum határterületeiről.

„Tavaly három napon át tartott az első KÖRF, nagyon sokan voltak, remek volt a hangulat és végig szakadt az eső. Idén az elővételek alapján szintén biztatóak a számok, úgyhogy már csak a jó időre várunk" - búcsúzott Szabó Ábrahám a rendezvény sajtótájékoztatóján.


KÖRF (Körös Körül Ifjúsági Fesztivál)
Póstelek (Békéscsaba)
2012. július 5-6-7.


Jegyárak és értékesítési időszakok:

1. időszak: április 23. - május 20. - 3900.- Ft
2. időszak: május 21. - június 17. - 4900.- Ft
3. időszak: Június 18-tól és a helyszínen 6000.- Ft
Napijegy (csak a helyszínen): 2500.- Ft

A határon túliaknak szánt bérletvásárlási kedvezmény, amely a határon túli állandó lakcím igazolásával vehető igénybe:

1. időszak: április 23. - május 20. - 3000.- Ft
2. időszak: május 21. - június 17. - 4000.- Ft
3. időszak: Június 18-tól és a helyszínen 5000.- Ft


Részletes program (Katt)


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek