Jelet küldenek az égre: Kampec Dolores dupla lemezbemutató koncert a Zene Házában

2024/01/23  ·   Archívum   ·  koncert.hu, MTI

A január 26-i koncert alkalmából a zenekar kettős lemezmegjelenést tervez: egyrészt az életmű-repertoár javából élő anyag kerül nyilvánosság elé, amelyet négy koncerten rögzítettek, Udvardi Márton trombita-játékával. A másik kiadvány a „Jelet küldtem az égre” munkacímet viseli, és új darabokat tartalmaz.

Fotó: Szilágyi Lenke

A Kampec Dolores sajátos, egyéni arculatával négy évtizede folyamatosan jelen van a hazai és nemzetközi zenei életben. A megszólalásában folyamatosan alakuló formáció számos meghatározó lemezt készített, ezek közé tartozott a Kampec Dolores (1988), a Levitáció (1990) és a Tű fokán (1993).

A Hajnóczy Csaba által vezetett együttes legutóbb 2013-ban adott ki új lemezt. Most két friss albumot is bemutatnak: az egyiken élő felvételek szerepelnek négy koncertről válogatva, a másik, a Jelet küldtem az égre egy teljesen új anyag. A koncert előtt Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész beszélget a zenekar vezetőjével.

A rock, a népzene és a dzsessz hatásait elegyítő együttes az 1983-ban feloszlott Kontroll Csoport egyik utódzenekaraként, Hajnóczy Csaba gitáros és Kenderesi Gabi énekes vezetésével alakult 1984-ben, és a mostani a tizenkettedik lemeze. A legutóbbi, Tema Principale 2013-ban jelent meg; több korábbi anyaguk holland, brit és japán kiadók gondozásában került piacra.

A Kampec Doloresben a már említettek mellett Vajdovich Árpád (basszusgitár), Németh Csaba (dob) és Udvardi Márton (trombita) szerepel.

A zenekarban mindig nagy szerep jutott a fúvósoknak. Grencsó István sok esztendőn át szerepelt az együttesben, koncerteken, hangfelvételeken és videókon, de ugyanígy megemlítjük Ágoston Bélát és Szokolay Dongó Balázst is. Az utóbbi időben a trombita került előtérbe. Udvardi Márton, a fiatal trombitás nemzedék kiemelkedő tagja nem csupán az új számokban jelent nóvumot, hanem átértelmezi a repertoárt is.

 

Kampec Dolores, Zene Háza

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek