John Frusciante korunk legnagyobb gitárosa

2010. április 14.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Harmincezren vettek részt a BBC szavazásán, mely az utóbbi harminc év legjobb gitárosára vonatkozott. A legtöbben a Red Hot Chili Peppersből nemrég kilépő John Frusciantéra voksoltak, miközben a RHCP dobosa gyereklemezt adna ki.

John Frusciante korunk legnagyobb gitárosa
Harmincezren vettek részt a BBC szavazásán, mely az utóbbi harminc év legjobb gitárosára vonatkozott. A legtöbben a Red Hot Chili Peppersből nemrég kilépő John Frusciantéra voksoltak, miközben a RHCP dobosa gyereklemezt adna ki. A BBC 6 Music internetes oldalon meghirdetett szavazáson egy negyvenfős shortlistre lehetett szavazni, és több mint harmincezer szavazó tette ezt meg. A legtöbb voksot John Frusciante kapta, aki tavaly másodszorra hagyta ott az őt híressé tevő Red Hot Chili Pepperst: a szavazatok 13,9 százalékát kapta meg. Frusciante egyébként idén nyáron a Swahili Blonde nevű experimentális projektjével jelentet meg majd új lemezt. A második helyen a szólólemezét múlt héten megjelentető Slash végzett, harmadik pedig a Muse énekes-gitárosa, Matt Bellamy lett. Az első tízben található még Johnny Marr (ex-The Smiths), Tom Morello (Rage Against The Machine), Kirk Hammett (Metallica), Jonny Greenwood (Radiohead), Prince, Jack White és Peter Buck (REM) is, ami azt is jelenti, hogy kimaradt The Edge (U2), Kurt Cobain és Noel Gallagher is. A negyvenes lista alsó felében található csak Joey Santiago (Pixies), Dave Navarro (játszott ő is a Red Hot Chili Peppersben egyebek között) vagy Kevin Shields (My Bloody Valentine), de felbukkantak olyan obskúrusabb nevek is, mint Robyn Hitchcock vagy Charlotte Hatherley. A teljes rangsor itt tekinthető meg.

Ugyancsak a Red Hot Chili Peppersszel kapcsolatos hír, hogy a zenekar dobosa, Chad Smith gyereklemezt készít a 84 éves komikussal, Dick Van Dyke-kal. Smith lesz a lemez társproducere, és több szereplőnek is kölcsönzi majd a hangját, így például egy kalóznak és egy vonatkalauznak. A lemezen leginkább rappelni fognak a szereplők, ami kicsit nehezen ment Van Dyke-nak ("Az én generációm nem éppen raprajongó" - mondta), de Smith segített neki leküzdeni az akadályokat.


 

 

Szólj hozzá!


Megtört a Sziget-átok?

Megtört a Sziget-átok?

A Népszava cikke szerint a társaság legnagyobb rendezvénye, az augusztusi Sziget fesztivál eredménye megközelítheti a két éve elért,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)

Pink Floyd: a dobos megengedte, hogy kiadják a lemezeit

Roger Waters és David Gilmour aktuális sikerein felbuzdulva újra aktivizálta magát Nick Mason, a Pink Floyd harmadik tagja is. A legendás brit rockzenekar dobosának újra megjelentek korábbi szólólemezei
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek