Koncertek az Állatkertben

2012/07/16  ·   Archívum   ·  koncert.hu

„Feltűnő, hogy e percekben Mennyien bugiznak a ketrecben" Ez a Satöbbi-nóta jutott a Zenés Állatkerti Esték elnevezésű rendezvénysorozatról az eszembe, s bár nyilván kevés rajongója akad a Budapest Bárnak mondjuk a tevék között, „simabőrű" közönségnek mindenképpen különleges élményben lesz része a Nagy-tó partján.

Koncertek az Állatkertben

 

Annál is inkább, mivel a koncertek ugyan fél kilenckor kezdődnek, a nagyérdemű már este héttől besétálhat a kertbe, hogy bekukkantson az Akváriumba és a Pálmaházba. Az öreg platánfák alatt ráadásul csúcsra lehet járatni a romantikát: gyertyafénynél lehet vacsorázni az Állatkert éttermében, s nyitva tart a pálmaházi kávézó terasza is, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a tóra. A szervezők elsősorban a jazz, a dixieland, a klezmer képviselői t részesítették előnyben az előadók meghívásánál, de szerepel kínálatunkban a könnyedebb komolyzene is, amelytől még a mosómedvék kezében is megáll a szappan egy pillanatra...


A program:


2012. július 18. szerda
(esőnap: július 19.)
A páva tollainál is színesebb muzsika
Orosz Zoltán - „Balkán Project"
A harmonikaművész és barátai csalhatatlan technikával ejtik rabul a zeneértő hallgatóságot. Előadásukban a jazzes elemek, a friss hangszerelés és a szabad improvizációval átszőtt délszláv népzene, hamisítatlan világzenei élménnyé teljesedik ki.



2012. július 25. szerda
(esőnap: július 26.)
Akinek a csalogányok is válaszolnak
Szalóki Ági : „Bárcsak ez az éjszaka..."
Még a Madárház lakói is felkapják a fejüket, mikor az autentikus népzene Szalóki Ági tiszta, csengő hangján szólal meg - tele élettel, érzékenységgel, őszinteséggel és játékossággal. Már énekelt a Besh o Drommal, örömzenélt Szakcsi Lakatos Bélával, de meghódította Montrealt, Londont és Párizst is.



2012. augusztus 1. szerda
(esőnap: augusztus 2.)
Apu, hogy megy be az a nagy elefánt...
Hot Jazz Band
Épp 100 éve nyílt meg másodszor a Budapesti Állatkert. Akik akkor sétáltak nálunk, még hallhatták eredetiben azokat a melódiákat, amelyeket most a Hot Jazz Band és Bolba Éva felidéznek. A régi filmslágerek és a jazzkorszak népszerű szórakoztató zenéje a mai napig megdobogtatják a szíveket egy forró nyári estén. Közreműködik: Bolba Éva ének


2012. augusztus 8. szerda
(esőnap: augusztus 9.)
Pingvinek a táncparkettre!
Molnár Dixieland Band
Mikor leszáll a nyári este, az állatkerti Nagy-tó partján felcsendülnek a jazz magával ragadó ritmusai. Molnár Gyula és zenésztársai csaknem fél évszázada képviselik hazánkat külföldi jazzfesztiválokon, világhírű szólistákkal játszottak és számtalan díjat nyertek. Erre a különleges előadásra még a halak is fület növesztenek! Vendégek: Szulák Andrea, ének és Balogh Kálmán, cimbalom


2012. augusztus 15. szerda
(esőnap: augusztus 16.)
Két-, négy- és százlábúak... a tánc folytatódik!
Budapest Bár Koncert
Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág, megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, legújabban pedig Beatlesszel, Hungáriával, orosz dalokkal - mindez világszínvonalú cigányzenekar és élvonalbeli magyar énekesek előadásában. A Budapest Bár idén is állati jó bulit csinál! Közreműködik a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Rutkai Bori és Keleti András.


2012. augusztus 22. szerda
(esőnap: augusztus 23.)
Erre még a krokodilok is fölkapják a fejüket!
Budapest Klezmer Band
A tradicionális zsidó muzsika minden évben utat talál a közönség szívéhez. Szokás szerint bombasiker várható. Saját szerzeményeiket Jávor Ferenc (Fegya), a zenekar alapítója komponálja, de repertoárjukban zenei átiratok is szerepelnek. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.


Belépő: 3300 Ft


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek