Lellére költözik a Babel Sound (július 17-22.)

2012. május 15.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Úgy tűnik, ezen a nyáron nem lehet rutinból fesztiválozni: a Pafe Szántódra cuccol át, a Babel pedig Fonyód után idén Balatonlellére várja a világzene rajongóit. A hazai fesztiválpaletta talán legegyedibb színfoltja ez a rendezvény, amely koncertekkel, workshopokkal, főzőversenyekkel és kulináris bemutatókkal, valamint kulturális gyöngyszemekkel teszi még izgalmasabbá július 17-22-ig a Balaton-parti várost.

Lellére költözik a Babel Sound (július 17-22.)A Babel Sound olyan márkanév, ami garanciát nyújt az igényes zene kedvelőinek a minőségre, új felfedezésekre, a színvonalas zenére, a változatosságra. Minden évben új helyeken, új formában, új ötletekkel jelentkezik. Célja mindig a művészek és a hallgatóság közösséggé formálása, illetve a különböző kulturális gyökerekkel rendelkező emberek összehozása, egymással való megismertetése. A Babel Sound azoknak szól, akik a nagy fesztiválok, a gyorsuló élettempó világában egy otthonosabb, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben, ahol egy nyári zenés rendezvény kikapcsolódást, pihenést, szórakozást és kulturális programokat valósít meg, miközben megőrzi ember és környezet egyensúlyát. Így a nyugodt pihenést preferáló, akár kisgyermeküket is magukkal hozó vendégeknek is lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.


Három színpadon, rengeteg sátorban és más esemény-helyszíneken teríti be Balatonlellét a világzene és a gasztronómia 54 koncerttel, 6 táncházzal, egy tucat ország/régió kulturális sátrával, rengeteg workshoppal, főzőversenyekkel és gasztronómiai bemutatókkal, kisebb kiállításokkal, valamint sok-sok örömzenéléssel.


A koncertek


A programtervezésnél elsődlegesen nem nagy külföldi nevek, hanem izgalmas, gyakran ismeretlen, ám rendkívül színvonalas csapatok bemutatása a cél. A szabadstrand színpadán az afrikai, marokkói, a latin, a cigány és a balkáni zene kap teret. A kis színpadon, a rendezvényparkban elsősorban a magyar zenéé a főszerep, de a programot színesíti a zsidó és az ír zene is, és láthatunk katalán, bosnyák és kanadai zenekart is. A Bábel Kert nagyszínpadon pedig a hazai kedvencek mellett néhány olyan külföldi produkciót fedezhet majd fel a közönség, akikről vélhetően sose hallott, de esélyes, hogy döbbenetes élményt fognak okozni.

Részletes program:http://babelsound.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=45&lang=hu


Installációk, workshopok


A szabadstrandon kap helyet a marokkói/afrikai tábor, az indonéz sátor, itt lesz a roma sátor is valamint a szerb csapatok táborhelye, akik az idei Babel Soundra saját installációt hoznak. Itt lesz lehetőség a különböző zenei workshopok mellett megismerkedni kezdőknek és tapasztaltabbaknak egyaránt a keleti táncokkal, hastánccal, valamint az afrikai tánc mindenkit megmozgató élvezetével. A zenét és a táncot időnként gasztronómiai bemutatók fogják fűszerezni. A szabadstrandon elhelyezkedő nagy táncsátorban keleti és afrikai tánc workshopok, tanfolyamok várják a közönséget délelőttönként.Keleti táncok: Mahasti Hastánc Stúdió Afrikai táncok és ütős hangszerek: Abdulaziz Gob (FR) & Ibrahim Fall (GUI) és a Sankolokan táncstúdió. Itt kap még helyet az Ethnosound hangszer kiállítása is.


További információk

  • A nagyszínpad a Balatonlellei Szabadtéri színpad, ami ma Bábel Kert névre hallgat, Kossuth utca 2. szám alatt található, ez tulajdonképpen a Művelődési ház kertje.
  • A kis színpad Balatonlelle sétáló utca részén, a Móló sétányon elhelyezkedő Rendezvénypark területén lesz.
  • A szabadstrandon lesz a harmadik színpad, a szabadstrand elejétől kezdődően a parton több helyen lesznek végig a különböző sátrak (marokkói, szerb, cigány, indonéz, indiai).

Jegyárak és szállásinfó:

Fesztiválbérlet elővételben 15.000 Ft -
Fesztiválbérlet a helyszínen 18.000 Ft.

A fesztiválbérlet tartalmazza a koncerteken túl a workshopok ingyenes
látogatásának lehetőségét.

Napijegy (csak helyben): 3000 Ft

A workshopok látogatása létszámban korlátozott, emiatt előzetes regisztráció szükséges még a hetijeggyel rendelkezők számára is.
Regisztrálni a helyszínen vagy e-mailben lehet.


Szállásfoglalás


A Babel Sound Fesztivál 2012. fesztiválbérleteseinekkedvezményes előfoglalási szálláslehetőségek állnak rendelkezésükre. A kedvezményes szálláshelyek csak elővételben és korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre! A Babel Sound Fesztivál 2012. teljes idejére, vagyis 6 éjszakára kedvezményes szállásokat biztosítunk azok számára, akik fesztiválbérletet vásárolnak. A kedvezményes szállások csak a fesztivál ideje alatt, 6 éjszakás foglalás esetén vehetők igénybe.

Szállásinfó:http://babelsound.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=50&lang=hu

 


 

 

Szólj hozzá!


Mire jó egy szakítás?

Mire jó egy szakítás?

A párkapcsolatának vége nem az egyetlen változás Petruska életében, de a többi kicsit jobban hangzik: nemrég zenekari felállásra váltott,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Elhunyt a Hair zeneszerzője

89 éves korában meghalt Galt MacDermot Grammy- és Tony-díjas zeneszerző – közölte a Pitchfork értesüléseire hivatkozva a 24.hu. A hírt MacDermot unokája közölte.

Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Bejelentette első fellépőit a Szegedi Ifjúsági Napok: a Tisza-parton lép fel jövőre az újlemezes Clean Bandit.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek