Lord Of The Dance 2011.11.15 Budapest Sportaréna

2011. október 25.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Az Ír Tánc Urának társulata eljön hozzánk hogy a Lord Of The Dance show műsorában ismét megütközzön egymással a Jó és a Rossz. Minden kétség nélkül állíthatom, az első fog győzni, de a lényeg a gyönyörű táncosok és a fantasztikus koreográfiák látványa.

Lord Of The Dance 2011.11.15 Budapest Sportaréna


Michael Flatley amerikában született, de szülei és nagyszülei is írek voltak. A tánchoz már nagyon korán közel került, 4 évesen már táncolt. Leginkább nagymamájától kapott bíztatást, aki az ír táncok éltáncosnője volt. 11 évesen már felvételizett egy tánccsapatba, ami nem sikerült, de szerencsére nem adta fel és 17 évesen megnyerte az ír táncok világbajnokságát. Ismertsége ellenére hosszú út és kemény edzések álltak előtte, míg 1994-ben, 36 évesen felkérték az Eurovizios Dalfesztivál átvezető előadásainak megszervezésével. Neve itt lett világszerte ismert, mert ez volt az első alkalom, hogy Riverdance nevű produkcióját bemutatta. Hatalmas sikert aratott vele, és rengeteg meghívást kapott a világ számos országába. Az első mindössze 5 perces produkciót a Riverdance ( 1994), Lord of the Dance ( 1996), Feet of Flames (1998-2001) és a Celtic Tiger (2004-2007) követte. Ezek már másfél órás tánc show-k voltak, látványosak, csillogók és lenyűgözők. Nagyon jó érzékkel valósította meg az elképzeléseit és ez nemcsak zsenialitásának, hanem a táncosainak is köszönhető.

 


Jelenleg ő tartja a sztepptánc világrekordját, másodpercenként 35 dobbantással, és hogy ne legyen kétségünk az előző rekorder is ő volt, így saját magát döntötte meg. Másik rekord is fűződik a nevéhez, de ez inkább üzleti, a világ legjobban kereső táncosának tartják, mert eddigi összbevétele több mint 650 millió dollár, ami forintra átszámolva közel 130 milliárd! Idén márciusban beválasztották Amerika Ír Hírességei közé, ahol olyan emberek társaságába került mint például Bill Clinton volt elnök.

 


Michael Flatley már régóta visszavonult, így őt biztosan nem fogjuk látni, de neve a minőségre garancia, és az is, hogy minden fellépő az ő keze alatt tanulta be a táncokat.

Az alábbi időpntokban és helyszíneken lép fel a társulat, és előadásaikra korlátozott számban jegyek még kaphatók:

2011. november 11., 19:00, Szeged, Városi Sportcsarnok
2011. november 12., 19:00, Szombathely, Aréna Savaria
2011. november 15., 19:00 Budapest, Papp László Budapest Sportaréna


 

 

Szólj hozzá!


Orvosok fejtették meg Michael Jackson táncmozdulatának titkát

Orvosok fejtették meg Michael Jackson...

Orvosok találtak magyarázatot arra a fizikai képtelenségnek tűnő táncmozdulatra, amellyel Michael Jackson kápráztatta el a közönséget a Smooth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Teát ittunk Afrikában Elizabettel – sikerült kikúrálnunk magunkat

Valahogy úgy alakult a dolog, hogy sosem voltam még KFT-koncerten, és be kell látnom, hogy ez nagy hiba volt. Többet nem fordul elő, megígérem.

Monumentális, mégis imádni való one-man-show: Trónok harca élő koncert

Az érzések skálájának teljes spektrumát élhette át valamennyi Trónok harca rajongó, aki részt vett a Papp László Arénában május 18-án tartott monumentális koncerten. Megkockáztatom: nemcsak a rajongóknak okozhatott felejthetetlen élményt az előadás, hanem azoknak is, akik esetleg nem is ismerik a történetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek