Lord Of The Dance 2011.11.15 Budapest Sportaréna

2011. október 25.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Az Ír Tánc Urának társulata eljön hozzánk hogy a Lord Of The Dance show műsorában ismét megütközzön egymással a Jó és a Rossz. Minden kétség nélkül állíthatom, az első fog győzni, de a lényeg a gyönyörű táncosok és a fantasztikus koreográfiák látványa.

Lord Of The Dance 2011.11.15 Budapest Sportaréna


Michael Flatley amerikában született, de szülei és nagyszülei is írek voltak. A tánchoz már nagyon korán közel került, 4 évesen már táncolt. Leginkább nagymamájától kapott bíztatást, aki az ír táncok éltáncosnője volt. 11 évesen már felvételizett egy tánccsapatba, ami nem sikerült, de szerencsére nem adta fel és 17 évesen megnyerte az ír táncok világbajnokságát. Ismertsége ellenére hosszú út és kemény edzések álltak előtte, míg 1994-ben, 36 évesen felkérték az Eurovizios Dalfesztivál átvezető előadásainak megszervezésével. Neve itt lett világszerte ismert, mert ez volt az első alkalom, hogy Riverdance nevű produkcióját bemutatta. Hatalmas sikert aratott vele, és rengeteg meghívást kapott a világ számos országába. Az első mindössze 5 perces produkciót a Riverdance ( 1994), Lord of the Dance ( 1996), Feet of Flames (1998-2001) és a Celtic Tiger (2004-2007) követte. Ezek már másfél órás tánc show-k voltak, látványosak, csillogók és lenyűgözők. Nagyon jó érzékkel valósította meg az elképzeléseit és ez nemcsak zsenialitásának, hanem a táncosainak is köszönhető.

 


Jelenleg ő tartja a sztepptánc világrekordját, másodpercenként 35 dobbantással, és hogy ne legyen kétségünk az előző rekorder is ő volt, így saját magát döntötte meg. Másik rekord is fűződik a nevéhez, de ez inkább üzleti, a világ legjobban kereső táncosának tartják, mert eddigi összbevétele több mint 650 millió dollár, ami forintra átszámolva közel 130 milliárd! Idén márciusban beválasztották Amerika Ír Hírességei közé, ahol olyan emberek társaságába került mint például Bill Clinton volt elnök.

 


Michael Flatley már régóta visszavonult, így őt biztosan nem fogjuk látni, de neve a minőségre garancia, és az is, hogy minden fellépő az ő keze alatt tanulta be a táncokat.

Az alábbi időpntokban és helyszíneken lép fel a társulat, és előadásaikra korlátozott számban jegyek még kaphatók:

2011. november 11., 19:00, Szeged, Városi Sportcsarnok
2011. november 12., 19:00, Szombathely, Aréna Savaria
2011. november 15., 19:00 Budapest, Papp László Budapest Sportaréna


 

 

Szólj hozzá!


A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös...

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

A Nemzet Metronómja, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, azaz Faszi anyazenekarának a Quimby tekinthető, de saját zenekara, a Marlboro Man is immáron a 26. születésnapját ünnepli idén, amit egy új albummal ünnepelnek meg.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek