Lord Of The Dance 2011.11.15 Budapest Sportaréna

2011/10/25  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Az Ír Tánc Urának társulata eljön hozzánk hogy a Lord Of The Dance show műsorában ismét megütközzön egymással a Jó és a Rossz. Minden kétség nélkül állíthatom, az első fog győzni, de a lényeg a gyönyörű táncosok és a fantasztikus koreográfiák látványa.

Lord Of The Dance 2011.11.15 Budapest Sportaréna


Michael Flatley amerikában született, de szülei és nagyszülei is írek voltak. A tánchoz már nagyon korán közel került, 4 évesen már táncolt. Leginkább nagymamájától kapott bíztatást, aki az ír táncok éltáncosnője volt. 11 évesen már felvételizett egy tánccsapatba, ami nem sikerült, de szerencsére nem adta fel és 17 évesen megnyerte az ír táncok világbajnokságát. Ismertsége ellenére hosszú út és kemény edzések álltak előtte, míg 1994-ben, 36 évesen felkérték az Eurovizios Dalfesztivál átvezető előadásainak megszervezésével. Neve itt lett világszerte ismert, mert ez volt az első alkalom, hogy Riverdance nevű produkcióját bemutatta. Hatalmas sikert aratott vele, és rengeteg meghívást kapott a világ számos országába. Az első mindössze 5 perces produkciót a Riverdance ( 1994), Lord of the Dance ( 1996), Feet of Flames (1998-2001) és a Celtic Tiger (2004-2007) követte. Ezek már másfél órás tánc show-k voltak, látványosak, csillogók és lenyűgözők. Nagyon jó érzékkel valósította meg az elképzeléseit és ez nemcsak zsenialitásának, hanem a táncosainak is köszönhető.

 


Jelenleg ő tartja a sztepptánc világrekordját, másodpercenként 35 dobbantással, és hogy ne legyen kétségünk az előző rekorder is ő volt, így saját magát döntötte meg. Másik rekord is fűződik a nevéhez, de ez inkább üzleti, a világ legjobban kereső táncosának tartják, mert eddigi összbevétele több mint 650 millió dollár, ami forintra átszámolva közel 130 milliárd! Idén márciusban beválasztották Amerika Ír Hírességei közé, ahol olyan emberek társaságába került mint például Bill Clinton volt elnök.

 


Michael Flatley már régóta visszavonult, így őt biztosan nem fogjuk látni, de neve a minőségre garancia, és az is, hogy minden fellépő az ő keze alatt tanulta be a táncokat.

Az alábbi időpntokban és helyszíneken lép fel a társulat, és előadásaikra korlátozott számban jegyek még kaphatók:

2011. november 11., 19:00, Szeged, Városi Sportcsarnok
2011. november 12., 19:00, Szombathely, Aréna Savaria
2011. november 15., 19:00 Budapest, Papp László Budapest Sportaréna


 

 

Szólj hozzá!


 Tánc a Déri Miksa utcában

Tánc a Déri Miksa utcában

Improvizációs kortárstánc-előadással és közös szvingtanulással ünnepelik a tánc világnapját április 29-én, délután fél 5-től a Déri...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).
Új koncertek