Nightwish: Imaginaerum lemezbemutató koncert az Arénában

2012. április 20.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Amikor a metálzene kapcsán Finnország neve merül fel, az első együttes, amely mindenkinek eszébe jut, az a Nightwish. Nem véletlen, mert rengeteget tettek a szimfonikus metál, vagy más néven operametál sikerének fellendítésében.

Nightwish: Imaginaerum lemezbemutató koncert az Arénában

Legújabb lemezük az Imaginaerum nevet kapta a keresztségben, és nincs olyan kritikus a világon, aki ne emelte meg volna a kalapját teljesítményük előtt. Ez a lemez korszakalkotó és vízválasztó is a banda életében, mert ilyen gyorsan ennyire magasra még soha egyetlen albumuk sem került. Többszörös platina- és aranylemez lett heteken belül, és a világ legrangosabb zenei piacain is sorra kapta a dobogós helyeket. Az már csak természetes hogy Finnországban első lett, de az, hogy az amerikai piacon második, az angolon, a svéden és a svájcin harmadik, már azt jelzi, van mire büszkének lenniük. Jól sikerült album, és ennek fényében hihetőek azon állítások, melyekben az együttes tagjai minden idők egyik legsikeresebb Nightwish albumának hívják. Van még egy érdekesség a zenekarral kapcsolatban, mely a mai napig megosztja közönségüket. Fennállásuk első 9 évében Tarja Turunen volt énekesnőjük, és távozása után Anette Olzon vette át a helyét. Rajongói közül sokan egyik vagy másik énekesnőre esküsznek, és az Imaginaerum megjelenéséig nem lehetett tudni kinek van igaza. Most azonban ez az album olyan fantasztikusra sikerült, hogy nincs helye további kétkedésnek, ami eddig volt az már nem számít: Anette felnőtt a Nightwish nagyságához, és együtt olyan dalokat hoztak létre, melyek mérföldkövek a metálzene életében.

 

Április 29-én a Budapest Sportarénában láthatjuk a zenekar magyarországi lemezbemutató koncertjét, elképesztő színpadi produkcióját, és ne feledjük azt, hogy a jegyek korlátozott számban még beszerezhetők.

 


 

 

Szólj hozzá!


Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Fesztiválos körutunk következő állomása Velencére vezetett, ahol az EFOTT utolsó napjának programjai között válogattunk. Kiemelt figyelmet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Rúzsa Magdinak elege lett – a Facebook-on reagált az őt ért vádakra

"Most lett nagyon elegem! ITT AZ ÁLLJ!" – kezdődik a posztja, és végigolvasva csak sejtéseink voltak, mi történt, de aztán beírtuk a nevét a legjobb barátunk keresőjébe...

El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

Mint arról júniusban beszámoltunk, tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek