Nightwish: Imaginaerum lemezbemutató koncert az Arénában

2012. április 20.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Amikor a metálzene kapcsán Finnország neve merül fel, az első együttes, amely mindenkinek eszébe jut, az a Nightwish. Nem véletlen, mert rengeteget tettek a szimfonikus metál, vagy más néven operametál sikerének fellendítésében.

Nightwish: Imaginaerum lemezbemutató koncert az Arénában

Legújabb lemezük az Imaginaerum nevet kapta a keresztségben, és nincs olyan kritikus a világon, aki ne emelte meg volna a kalapját teljesítményük előtt. Ez a lemez korszakalkotó és vízválasztó is a banda életében, mert ilyen gyorsan ennyire magasra még soha egyetlen albumuk sem került. Többszörös platina- és aranylemez lett heteken belül, és a világ legrangosabb zenei piacain is sorra kapta a dobogós helyeket. Az már csak természetes hogy Finnországban első lett, de az, hogy az amerikai piacon második, az angolon, a svéden és a svájcin harmadik, már azt jelzi, van mire büszkének lenniük. Jól sikerült album, és ennek fényében hihetőek azon állítások, melyekben az együttes tagjai minden idők egyik legsikeresebb Nightwish albumának hívják. Van még egy érdekesség a zenekarral kapcsolatban, mely a mai napig megosztja közönségüket. Fennállásuk első 9 évében Tarja Turunen volt énekesnőjük, és távozása után Anette Olzon vette át a helyét. Rajongói közül sokan egyik vagy másik énekesnőre esküsznek, és az Imaginaerum megjelenéséig nem lehetett tudni kinek van igaza. Most azonban ez az album olyan fantasztikusra sikerült, hogy nincs helye további kétkedésnek, ami eddig volt az már nem számít: Anette felnőtt a Nightwish nagyságához, és együtt olyan dalokat hoztak létre, melyek mérföldkövek a metálzene életében.

 

Április 29-én a Budapest Sportarénában láthatjuk a zenekar magyarországi lemezbemutató koncertjét, elképesztő színpadi produkcióját, és ne feledjük azt, hogy a jegyek korlátozott számban még beszerezhetők.

 


 

 

Szólj hozzá!


A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös...

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

A Nemzet Metronómja, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, azaz Faszi anyazenekarának a Quimby tekinthető, de saját zenekara, a Marlboro Man is immáron a 26. születésnapját ünnepli idén, amit egy új albummal ünnepelnek meg.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek