Nightwish: Imaginaerum lemezbemutató koncert az Arénában

2012. április 20.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Amikor a metálzene kapcsán Finnország neve merül fel, az első együttes, amely mindenkinek eszébe jut, az a Nightwish. Nem véletlen, mert rengeteget tettek a szimfonikus metál, vagy más néven operametál sikerének fellendítésében.

Nightwish: Imaginaerum lemezbemutató koncert az Arénában

Legújabb lemezük az Imaginaerum nevet kapta a keresztségben, és nincs olyan kritikus a világon, aki ne emelte meg volna a kalapját teljesítményük előtt. Ez a lemez korszakalkotó és vízválasztó is a banda életében, mert ilyen gyorsan ennyire magasra még soha egyetlen albumuk sem került. Többszörös platina- és aranylemez lett heteken belül, és a világ legrangosabb zenei piacain is sorra kapta a dobogós helyeket. Az már csak természetes hogy Finnországban első lett, de az, hogy az amerikai piacon második, az angolon, a svéden és a svájcin harmadik, már azt jelzi, van mire büszkének lenniük. Jól sikerült album, és ennek fényében hihetőek azon állítások, melyekben az együttes tagjai minden idők egyik legsikeresebb Nightwish albumának hívják. Van még egy érdekesség a zenekarral kapcsolatban, mely a mai napig megosztja közönségüket. Fennállásuk első 9 évében Tarja Turunen volt énekesnőjük, és távozása után Anette Olzon vette át a helyét. Rajongói közül sokan egyik vagy másik énekesnőre esküsznek, és az Imaginaerum megjelenéséig nem lehetett tudni kinek van igaza. Most azonban ez az album olyan fantasztikusra sikerült, hogy nincs helye további kétkedésnek, ami eddig volt az már nem számít: Anette felnőtt a Nightwish nagyságához, és együtt olyan dalokat hoztak létre, melyek mérföldkövek a metálzene életében.

 

Április 29-én a Budapest Sportarénában láthatjuk a zenekar magyarországi lemezbemutató koncertjét, elképesztő színpadi produkcióját, és ne feledjük azt, hogy a jegyek korlátozott számban még beszerezhetők.

 


 

 

Szólj hozzá!


Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hogyan szerettessük meg a zongorát a Spotify-generációval? Például a Walking Dead zeneszerzőjével!

Chad Lawson a klasszikus zongorázást keresztezi a legújabb technikai vívmányokkal, az elektronikus zene eszközeivel, így hoz létre egészen különleges hangzást és stílusötvözetet. Az A38 Hajón hallgathatjuk meg a végeredményt október 11-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Moszkva első magánkézben levő balett-társulata az Erkelben vendégeskedik

2018. november 3-án és 4-én az Erkel Színházban lép fel a Moszkvai Balett társulata, műsorukon a DON QUIJOTE és a CSIPKERÓZSIKA szerepel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek