Nightwish: Imaginaerum lemezbemutató koncert az Arénában

2012. április 20.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Amikor a metálzene kapcsán Finnország neve merül fel, az első együttes, amely mindenkinek eszébe jut, az a Nightwish. Nem véletlen, mert rengeteget tettek a szimfonikus metál, vagy más néven operametál sikerének fellendítésében.

Nightwish: Imaginaerum lemezbemutató koncert az Arénában

Legújabb lemezük az Imaginaerum nevet kapta a keresztségben, és nincs olyan kritikus a világon, aki ne emelte meg volna a kalapját teljesítményük előtt. Ez a lemez korszakalkotó és vízválasztó is a banda életében, mert ilyen gyorsan ennyire magasra még soha egyetlen albumuk sem került. Többszörös platina- és aranylemez lett heteken belül, és a világ legrangosabb zenei piacain is sorra kapta a dobogós helyeket. Az már csak természetes hogy Finnországban első lett, de az, hogy az amerikai piacon második, az angolon, a svéden és a svájcin harmadik, már azt jelzi, van mire büszkének lenniük. Jól sikerült album, és ennek fényében hihetőek azon állítások, melyekben az együttes tagjai minden idők egyik legsikeresebb Nightwish albumának hívják. Van még egy érdekesség a zenekarral kapcsolatban, mely a mai napig megosztja közönségüket. Fennállásuk első 9 évében Tarja Turunen volt énekesnőjük, és távozása után Anette Olzon vette át a helyét. Rajongói közül sokan egyik vagy másik énekesnőre esküsznek, és az Imaginaerum megjelenéséig nem lehetett tudni kinek van igaza. Most azonban ez az album olyan fantasztikusra sikerült, hogy nincs helye további kétkedésnek, ami eddig volt az már nem számít: Anette felnőtt a Nightwish nagyságához, és együtt olyan dalokat hoztak létre, melyek mérföldkövek a metálzene életében.

 

Április 29-én a Budapest Sportarénában láthatjuk a zenekar magyarországi lemezbemutató koncertjét, elképesztő színpadi produkcióját, és ne feledjük azt, hogy a jegyek korlátozott számban még beszerezhetők.

 


 

 

Szólj hozzá!


Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospelkórus énekel a királyi esküvőn

Meghan Markle-lal az amerikai zene is az angol királyi esküvők ősi ceremóniájának részévé válik. A szombati templomi szertartáson az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus is szerepel, Ben E. King, az amerikai soul néhai klasszikusának Stand By Me című dalával.

Ismét a Dürerben játszik az őrült szakállas

Off-Broadway musicalje dalaival érkezik Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án a Dürer Kertbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek