Pat Metheny koncert Október 28-án a Kongresszusi Központban.

2011. szeptember 29.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Pat Metheny a jazz zene legjobb gitárosa, és Magyarországi koncertjének méltóbb helyet keresve sem találhatott volna, mint a Budapesti Kongresszusi Központ. Október 28-án a furcsa nevű 00-11 turné részeként láthatjuk őt és zenekarát.

Pat Metheny koncert Október 28-án a Kongresszusi Központban.

 


Legutóbbi szólólemeze, a What's It All About az első, melyen egyetlen saját szerzeménye sem kapott helyet. Olyan popzenei számok feldolgozását játssza, melyek világhírűek, azonban az ő előadásában mélyebb, vagy más értelmet nyernek. A nyitószám Paul Simon The Sound of Silence című szerzeménye, és a lemezen szerepel még a legendás Lennon/McCartney duó And I Love Her dala is. 12 szám található a CD-n, melynek sikerét jelzi, hogy megjelenésekor a Billboard Top Jazz Album listán az első helyen nyitott. Trióról lévén szó, érdemes megemlíteni zenésztársait is, Bill Stewart (dobok) és Larry Grenadier (basszusgitár) kísérik őt, és az ő zenei tehetségük is garancia arra, hogy emlékezetessé tegyék a koncertet.

 

 

 

 

Pat Metheny karrierje korán kezdődött, 15 éves korában már Kansas legjobb jazz zenekaraival lépett fel, és 20 évesen már világhírű volt. Olyan művészekkel zenélt együtt, mint Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento és David Bowie. Közülük néhányuk neve nem csak a jazz rajongóinak mondd valamit, ez sokoldalúságát, elismertségét és kedveltségét is jelzi. Sokan nem tudják, hogy balettek, nagyzenekari művek is szerepeltek repertoárjában, sőt saját maga szerzett is ilyeneket. Szokatlan és meglepő ez egy olyan zenésztől, akiről általában azt gondolják, csak egy stílusban érzi otthon magát.

 

 

 

 

Pályafutása alatt 18 Grammy díjat nyert, és ennek része egy különleges rekord is, a Pat Metheny Group 7 egymást követő lemeze nyerte el ezt a díjat, legutóbb 2006-ban. 18 évesen a Miami egyetemen zenét tanít, 20 évesen a Berklee College of Music-on szintén, és itt később díszdoktorrá is avatják. Soha egyetlen más zenésznek vagy zenekarnak nem sikerült ilyen sikereket elérnie, és ezzel végérvényesen elnyerte a jazz legjobb gitárosa címet. Ez számára nem a vég, zeneileg rendkívül aktív a mai napig, kifáradásról szó nincs, ezt ő is folyamatosan cáfolja. Triójával turnézik, a nagyobb létszámú Pat Metheny Group is aktív, szólólemezeket ad ki, és mint legutóbbi albuma is bizonyítja, folyamatosan képes megújulni és meglepni közönségét.

 

 

 

 

 

Erős Magyarországi kötődései is vannak, 1998 és 2008 között négyszer lépett fel nálunk, a mostani az ötödik alkalom, hogy láthatjuk. Az összes eddigi koncertjeiről kellemes emlékeket őriz, szívesen gondol vissza rá. Kedves ismerősei között tartotta számon Zoller Attilát, egy Magyar származású de amerikában élő gitárost, aki sajnos már nincs az élők sorában. Egyedinek és különlegesnek tartja a magyar népzenét, nemcsak kedveli, de szívesen hallgatja is azt.
Folyamatosan változtatja a koncertprogramot, így előre nem lehet megmondani mi az amit nálunk játszani fog, de ígéri, senkit nem ér majd csalódás, és ha ő mondja ezt, hinnünk kell neki.

 

Jegyek ITT rendelehetők.


 

 

Szólj hozzá!


Orvosok fejtették meg Michael Jackson táncmozdulatának titkát

Orvosok fejtették meg Michael Jackson...

Orvosok találtak magyarázatot arra a fizikai képtelenségnek tűnő táncmozdulatra, amellyel Michael Jackson kápráztatta el a közönséget a Smooth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Teát ittunk Afrikában Elizabettel – sikerült kikúrálnunk magunkat

Valahogy úgy alakult a dolog, hogy sosem voltam még KFT-koncerten, és be kell látnom, hogy ez nagy hiba volt. Többet nem fordul elő, megígérem.

Monumentális, mégis imádni való one-man-show: Trónok harca élő koncert

Az érzések skálájának teljes spektrumát élhette át valamennyi Trónok harca rajongó, aki részt vett a Papp László Arénában május 18-án tartott monumentális koncerten. Megkockáztatom: nemcsak a rajongóknak okozhatott felejthetetlen élményt az előadás, hanem azoknak is, akik esetleg nem is ismerik a történetet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek