Radics Gigi és a szimfonikusok

2012. augusztus 13.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A 15 éves jubileumát ünneplő nyárvégi Zsidó fesztivál egyik különlegessége lesz a Miskolci Szimfonikusok augusztus 28-i koncertje, amelyet ezúttal a filmzenéknek szentelnek.

Radics Gigi és a szimfonikusok
A Dohány utcai zsinagógában többek között olyan világslágerek csendülnek fel, mint a When a man loves a woman, a Titanic főcím dala vagy Beyonce Listen című száma, a fiatalok két új hazai kedvence, Radics Gigi és Brasch Bence előadásában. A Miskolci Szimfonikus Zenekar estjén John Williams legnagyobb sikerei, a Csillagok háborúja, a Schindler listája, a Jurassic park és a Harry Potter slágerei is megszólalnak, amelyek csak töredékét jelentik munkásságának, hiszen több mint száz filmhez írt zenét az ötszörös Oscar-díjas zeneszerző.
Bár az esten csak a híres dal hangzik el, jó tudni, hogy James Horner nevéhez nemcsak a Titanic zenéje fűződik - amiért 1998-ban egyébként megkapta a legjobb eredeti filmzene és a legjobb betétdal Oscarját -, hanem olyan filmeknek is meghatározta a zenei hangulatát, mint az Avatar, a Trója, a Jumanji és a Deep Impact. Horner és Williams mellett Ennio Morricone sem maradhat ki egyetlen komoly filmzenékre épülő koncert műsorából sem. A Cinema paradiso csodálatos főcímzenéjét ezúttal Korcsolán Orsolya hegedűművész adja majd elő.


Radics Gigi, a Megasztár legutolsó szériájának felfedezettje, életében először lép majd közönség elé szimfonikus zenekarral. Sokan egyébként komoly karriert jósolnak a fiatal énekesnőnek, akire már a közelmúltban Michael Jackson hajdani producere, Quincy Jones is felfigyelt, és nagy meglepetésre meghívta őt a legendás Montreaux-i Jazz Fesztiválra.


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek