Év koncertje - szavazás

Radics Gigi és a szimfonikusok

2012. augusztus 13.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A 15 éves jubileumát ünneplő nyárvégi Zsidó fesztivál egyik különlegessége lesz a Miskolci Szimfonikusok augusztus 28-i koncertje, amelyet ezúttal a filmzenéknek szentelnek.

Radics Gigi és a szimfonikusok
A Dohány utcai zsinagógában többek között olyan világslágerek csendülnek fel, mint a When a man loves a woman, a Titanic főcím dala vagy Beyonce Listen című száma, a fiatalok két új hazai kedvence, Radics Gigi és Brasch Bence előadásában. A Miskolci Szimfonikus Zenekar estjén John Williams legnagyobb sikerei, a Csillagok háborúja, a Schindler listája, a Jurassic park és a Harry Potter slágerei is megszólalnak, amelyek csak töredékét jelentik munkásságának, hiszen több mint száz filmhez írt zenét az ötszörös Oscar-díjas zeneszerző.
Bár az esten csak a híres dal hangzik el, jó tudni, hogy James Horner nevéhez nemcsak a Titanic zenéje fűződik - amiért 1998-ban egyébként megkapta a legjobb eredeti filmzene és a legjobb betétdal Oscarját -, hanem olyan filmeknek is meghatározta a zenei hangulatát, mint az Avatar, a Trója, a Jumanji és a Deep Impact. Horner és Williams mellett Ennio Morricone sem maradhat ki egyetlen komoly filmzenékre épülő koncert műsorából sem. A Cinema paradiso csodálatos főcímzenéjét ezúttal Korcsolán Orsolya hegedűművész adja majd elő.


Radics Gigi, a Megasztár legutolsó szériájának felfedezettje, életében először lép majd közönség elé szimfonikus zenekarral. Sokan egyébként komoly karriert jósolnak a fiatal énekesnőnek, akire már a közelmúltban Michael Jackson hajdani producere, Quincy Jones is felfigyelt, és nagy meglepetésre meghívta őt a legendás Montreaux-i Jazz Fesztiválra.


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek