Roma fotókiállítás és koncertek az Akváriumban

2012/06/19  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations), és a Közép-Európai Egyetem (CEU) - OSA Archívum június 22-én, délután fél 5-kor megnyitja a Chachipe fotópályázat kiállítását az Akvárium Klubban, ahol a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei zenélnek. A megnyitó után a Romano Glaszo, valamint a csehországi Gypsy.Cz ad koncertet

Roma fotókiállítás és koncertek az Akváriumban

Az Akvárium Klubban állítják ki a Chachipe Map - Nemzetközi Fotópályázat győztes képeit, amelyek 2012. június 22-től láthatóak a kulturális központban. A nemzetközi zsűri 1177 képből három kategóriában, kilenc képet választott ki. A legjobb fotókból rendezett kiállítás megnyitóját egy beszélgetés vezet be, a díjazottak részvételével. A megnyitóval azonban nem ér véget a program, az este folyamán fellép a Gypsy.cz, a Snétberger Zenei Tehetség Központ és a Romano Glaszo - Emberi Hang Együttes.


Gypsy.cz

A Gypsy.cz 6 év alatt a cseh zenei paletta egyik leghíresebb képviselőjévé nőtte ki magát. A világ 20 országának fesztiváljain és klubjaiban lépett már fel Lisszabontól Kijeven és Szöulon át egészen Ausztráliáig. A Gypsy.cz az első cseh együttes, ami fellépett a világ legnagyobb fesztiválján, a Glastonbury-n. A csapat frontembere, Radoslav "Gypsy" Banga, roma rapper, zenész és énekes, aki 13 éves kora óta jelen van a zenei életben. A Gypsy.cz zenéjében kiválóan érvényesülnek energikus szövegei, amikben akad bőven kifinumolt humor és önirónia is. Szövegeik nagy része roma nyelvű, cseh és angol szövegekkel kombinálva. Számos díjat tudhatnak magukénak, Romano Hip Hop című albumuk rövid idő alatt aranylemez lett. Reprezent című lemezük eljutott egészen a European World Music Charts Europe harmadik helyéig. Dalaikat a világon 200 rádióállomás játszotta már.

 



 


Snétberger Zenei Tehetség Központ

A Snétberger Zenei Tehetség Központ ötletét a ma már Berlinben élő, roma származású, Liszt-díjas gitárművész és zeneszerző, Snétberger Ferenc vetette fel. A központ - Snétberger Ferenc szakmai irányításával - 2011-től évente 60 tehetséges 12-20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására. Az oktatók olyan elismert zenész-tanárok, mint Snétberger Ferenc, László Attila, Lukács Miklós, Farkas Rózsa, Oláh Tzumó Árpád, Lamm Dávid, Rozsnyói Péter, Barcza Horváth József, Mohay András, ifj. Balázs János, Lakatos György és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos. A fotópályázat díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitóján egy kvartett és egy gitárduó mutatkozik be.


Romano Glaszo - Emberi Hang Együttes

Gyerekek és felnőttek, romák és nem romák zenélnek együtt, és adnak elő hagyományos roma és magyar népdalokat, valamint gyermekdalokat és roma néptáncokat. Repertoárjukban megtalálhatóak a magyarországi mellett spanyol, balkáni, orosz, román és francia cigány népdalok is. A Romano Glaszo Együttes előadásában jelen van a közös zenélés és együttlét öröme, a "sírás", a tánc, és a zene szépsége.


 

 


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek