Roma fotókiállítás és koncertek az Akváriumban

2012. június 19.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations), és a Közép-Európai Egyetem (CEU) - OSA Archívum június 22-én, délután fél 5-kor megnyitja a Chachipe fotópályázat kiállítását az Akvárium Klubban, ahol a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei zenélnek. A megnyitó után a Romano Glaszo, valamint a csehországi Gypsy.Cz ad koncertet

Roma fotókiállítás és koncertek az Akváriumban

Az Akvárium Klubban állítják ki a Chachipe Map - Nemzetközi Fotópályázat győztes képeit, amelyek 2012. június 22-től láthatóak a kulturális központban. A nemzetközi zsűri 1177 képből három kategóriában, kilenc képet választott ki. A legjobb fotókból rendezett kiállítás megnyitóját egy beszélgetés vezet be, a díjazottak részvételével. A megnyitóval azonban nem ér véget a program, az este folyamán fellép a Gypsy.cz, a Snétberger Zenei Tehetség Központ és a Romano Glaszo - Emberi Hang Együttes.


Gypsy.cz

A Gypsy.cz 6 év alatt a cseh zenei paletta egyik leghíresebb képviselőjévé nőtte ki magát. A világ 20 országának fesztiváljain és klubjaiban lépett már fel Lisszabontól Kijeven és Szöulon át egészen Ausztráliáig. A Gypsy.cz az első cseh együttes, ami fellépett a világ legnagyobb fesztiválján, a Glastonbury-n. A csapat frontembere, Radoslav "Gypsy" Banga, roma rapper, zenész és énekes, aki 13 éves kora óta jelen van a zenei életben. A Gypsy.cz zenéjében kiválóan érvényesülnek energikus szövegei, amikben akad bőven kifinumolt humor és önirónia is. Szövegeik nagy része roma nyelvű, cseh és angol szövegekkel kombinálva. Számos díjat tudhatnak magukénak, Romano Hip Hop című albumuk rövid idő alatt aranylemez lett. Reprezent című lemezük eljutott egészen a European World Music Charts Europe harmadik helyéig. Dalaikat a világon 200 rádióállomás játszotta már.

  


Snétberger Zenei Tehetség Központ

A Snétberger Zenei Tehetség Központ ötletét a ma már Berlinben élő, roma származású, Liszt-díjas gitárművész és zeneszerző, Snétberger Ferenc vetette fel. A központ - Snétberger Ferenc szakmai irányításával - 2011-től évente 60 tehetséges 12-20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására. Az oktatók olyan elismert zenész-tanárok, mint Snétberger Ferenc, László Attila, Lukács Miklós, Farkas Rózsa, Oláh Tzumó Árpád, Lamm Dávid, Rozsnyói Péter, Barcza Horváth József, Mohay András, ifj. Balázs János, Lakatos György és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos. A fotópályázat díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitóján egy kvartett és egy gitárduó mutatkozik be.


Romano Glaszo - Emberi Hang Együttes

Gyerekek és felnőttek, romák és nem romák zenélnek együtt, és adnak elő hagyományos roma és magyar népdalokat, valamint gyermekdalokat és roma néptáncokat. Repertoárjukban megtalálhatóak a magyarországi mellett spanyol, balkáni, orosz, román és francia cigány népdalok is. A Romano Glaszo Együttes előadásában jelen van a közös zenélés és együttlét öröme, a "sírás", a tánc, és a zene szépsége.


 

 


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek