Shadowland, azaz a kutyafejű lány története

2012. február 29.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Kutyául érzem magam, mondhatná szegény főhősnőnk, akit álmában egy kéz átváltoztatott kutyafejű lénnyé, és így kénytelen végigélni rengeteg kalandot.

Shadowland, azaz a kutyafejű lány története
A Pilobolus társulat 7 előadásból álló sorozata a Budapesti Kongresszusi Központban kerül megrendezésre, mely Budapest egyik legszebb rendezvény helyszíne. Egy mesét láthatunk itt minden este, mely részben árnyjáték, részben tánc, de vannak egészen meglepő koncertelemei is. Gyerekekhez is szól, de én mégis inkább a felnőtteknek ajánlanám, mert néhány merészebb elemet is tartalmaz.

 

 

Egy tinédzser lány hajtja álomra a fejét, és ezzel kezdődik a mese. Csinos izmos fiatal férfiak alkotják az ágyat, mely azt hiszem, sok lány álmaiban szerepel. Amint elszenderül, máris egy elképzelt világban találja magát, melyben egy embervirággal találkozik elsőként. Egy hatalmas fej csókol neki kezet, majd szakácsok főznek üstben ínycsiklandozó finomságokat. Ki ne szeretné a lyukas cipő levest, melybe egy működő telefont is belefőznek? Mindezen finomságok mellé ízesítésnek magát az álomlányt is szeretné a szakács az üstbe tenni, de ez ellen alanyunk igen erőteljesen tiltakozik. Mindezen jelenetek hol árnyékként, hol a színpad elején zajlanak, a táncosoknak egyszer csak az árnyékuk látszik, máskor teljes valójukban megjelennek. Végig megmarad ez a sokszínűség, nem csak a vászon mögött láthatjuk őket, minden rendelkezésre álló területet kihasználnak. Nem célom minden apró jelenet bemutatása, de a számomra legkedvesebbet mégis kiemelném. Amikor a játékos kedvű isteni kéz átalakította főhősnőnket és kutyafejűként éli át kalandjait, egy autós felveszi, és amit utazás közben művel, azt nem álltam meg hangos nevetés nélkül. Nem voltam vele egyedül, az egész nézőtéren áthullámzott a jókedv, és ezzel máris elérték céljukat. Kikapcsolódtunk, és arra a 75 percre, amíg az előadás zajlott, mindannyian elfelejtettük a kinti világot. Csodáltuk a táncosok ügyességét, a történet kacskaringóit, és mindannyian izgultunk az előre sejthető végkifejletért. Amikor eljött ez a pillanat, jogosan hangzott fel a vastaps, mely után még egy szívet melengető ráadást is kaptunk.

 

 


Egyik leghíresebb jelenetük a taxizás, mely New Yorkból indult, és csak itt csak most és csak nekünk, nem máshova érkezett meg, mint Budapestre. Leghíresebb nevezetességeinket láthattuk megjelenítve, és mindenki szíve hevesebben dobogott, amikor a Lánchidat láthattuk, miközben Brahms Magyar Tánca szólt.

 

 

 

Világhírű produkciót láthattunk a Pilobolus társulattól, melyet egészen március 4-ig játszanak a Budapesti Kongresszusi Központban. Jegyek korlátozott számban elérhetőek, így aki kedvet érez hozzá, annak ajánlani tudom ezt a rendkívüli, formabontó és felejthetetlen előadást.


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek