Shadowland, azaz a kutyafejű lány története

2012. február 29.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Kutyául érzem magam, mondhatná szegény főhősnőnk, akit álmában egy kéz átváltoztatott kutyafejű lénnyé, és így kénytelen végigélni rengeteg kalandot.

Shadowland, azaz a kutyafejű lány története
A Pilobolus társulat 7 előadásból álló sorozata a Budapesti Kongresszusi Központban kerül megrendezésre, mely Budapest egyik legszebb rendezvény helyszíne. Egy mesét láthatunk itt minden este, mely részben árnyjáték, részben tánc, de vannak egészen meglepő koncertelemei is. Gyerekekhez is szól, de én mégis inkább a felnőtteknek ajánlanám, mert néhány merészebb elemet is tartalmaz.

 

 

Egy tinédzser lány hajtja álomra a fejét, és ezzel kezdődik a mese. Csinos izmos fiatal férfiak alkotják az ágyat, mely azt hiszem, sok lány álmaiban szerepel. Amint elszenderül, máris egy elképzelt világban találja magát, melyben egy embervirággal találkozik elsőként. Egy hatalmas fej csókol neki kezet, majd szakácsok főznek üstben ínycsiklandozó finomságokat. Ki ne szeretné a lyukas cipő levest, melybe egy működő telefont is belefőznek? Mindezen finomságok mellé ízesítésnek magát az álomlányt is szeretné a szakács az üstbe tenni, de ez ellen alanyunk igen erőteljesen tiltakozik. Mindezen jelenetek hol árnyékként, hol a színpad elején zajlanak, a táncosoknak egyszer csak az árnyékuk látszik, máskor teljes valójukban megjelennek. Végig megmarad ez a sokszínűség, nem csak a vászon mögött láthatjuk őket, minden rendelkezésre álló területet kihasználnak. Nem célom minden apró jelenet bemutatása, de a számomra legkedvesebbet mégis kiemelném. Amikor a játékos kedvű isteni kéz átalakította főhősnőnket és kutyafejűként éli át kalandjait, egy autós felveszi, és amit utazás közben művel, azt nem álltam meg hangos nevetés nélkül. Nem voltam vele egyedül, az egész nézőtéren áthullámzott a jókedv, és ezzel máris elérték céljukat. Kikapcsolódtunk, és arra a 75 percre, amíg az előadás zajlott, mindannyian elfelejtettük a kinti világot. Csodáltuk a táncosok ügyességét, a történet kacskaringóit, és mindannyian izgultunk az előre sejthető végkifejletért. Amikor eljött ez a pillanat, jogosan hangzott fel a vastaps, mely után még egy szívet melengető ráadást is kaptunk.

 

 


Egyik leghíresebb jelenetük a taxizás, mely New Yorkból indult, és csak itt csak most és csak nekünk, nem máshova érkezett meg, mint Budapestre. Leghíresebb nevezetességeinket láthattuk megjelenítve, és mindenki szíve hevesebben dobogott, amikor a Lánchidat láthattuk, miközben Brahms Magyar Tánca szólt.

 

 

 

Világhírű produkciót láthattunk a Pilobolus társulattól, melyet egészen március 4-ig játszanak a Budapesti Kongresszusi Központban. Jegyek korlátozott számban elérhetőek, így aki kedvet érez hozzá, annak ajánlani tudom ezt a rendkívüli, formabontó és felejthetetlen előadást.


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek