Év koncertje - szavazás

Shadowland, azaz a kutyafejű lány története

2012. február 29.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Kutyául érzem magam, mondhatná szegény főhősnőnk, akit álmában egy kéz átváltoztatott kutyafejű lénnyé, és így kénytelen végigélni rengeteg kalandot.

Shadowland, azaz a kutyafejű lány története
A Pilobolus társulat 7 előadásból álló sorozata a Budapesti Kongresszusi Központban kerül megrendezésre, mely Budapest egyik legszebb rendezvény helyszíne. Egy mesét láthatunk itt minden este, mely részben árnyjáték, részben tánc, de vannak egészen meglepő koncertelemei is. Gyerekekhez is szól, de én mégis inkább a felnőtteknek ajánlanám, mert néhány merészebb elemet is tartalmaz.

 

 

Egy tinédzser lány hajtja álomra a fejét, és ezzel kezdődik a mese. Csinos izmos fiatal férfiak alkotják az ágyat, mely azt hiszem, sok lány álmaiban szerepel. Amint elszenderül, máris egy elképzelt világban találja magát, melyben egy embervirággal találkozik elsőként. Egy hatalmas fej csókol neki kezet, majd szakácsok főznek üstben ínycsiklandozó finomságokat. Ki ne szeretné a lyukas cipő levest, melybe egy működő telefont is belefőznek? Mindezen finomságok mellé ízesítésnek magát az álomlányt is szeretné a szakács az üstbe tenni, de ez ellen alanyunk igen erőteljesen tiltakozik. Mindezen jelenetek hol árnyékként, hol a színpad elején zajlanak, a táncosoknak egyszer csak az árnyékuk látszik, máskor teljes valójukban megjelennek. Végig megmarad ez a sokszínűség, nem csak a vászon mögött láthatjuk őket, minden rendelkezésre álló területet kihasználnak. Nem célom minden apró jelenet bemutatása, de a számomra legkedvesebbet mégis kiemelném. Amikor a játékos kedvű isteni kéz átalakította főhősnőnket és kutyafejűként éli át kalandjait, egy autós felveszi, és amit utazás közben művel, azt nem álltam meg hangos nevetés nélkül. Nem voltam vele egyedül, az egész nézőtéren áthullámzott a jókedv, és ezzel máris elérték céljukat. Kikapcsolódtunk, és arra a 75 percre, amíg az előadás zajlott, mindannyian elfelejtettük a kinti világot. Csodáltuk a táncosok ügyességét, a történet kacskaringóit, és mindannyian izgultunk az előre sejthető végkifejletért. Amikor eljött ez a pillanat, jogosan hangzott fel a vastaps, mely után még egy szívet melengető ráadást is kaptunk.

 

 


Egyik leghíresebb jelenetük a taxizás, mely New Yorkból indult, és csak itt csak most és csak nekünk, nem máshova érkezett meg, mint Budapestre. Leghíresebb nevezetességeinket láthattuk megjelenítve, és mindenki szíve hevesebben dobogott, amikor a Lánchidat láthattuk, miközben Brahms Magyar Tánca szólt.

 

 

 

Világhírű produkciót láthattunk a Pilobolus társulattól, melyet egészen március 4-ig játszanak a Budapesti Kongresszusi Központban. Jegyek korlátozott számban elérhetőek, így aki kedvet érez hozzá, annak ajánlani tudom ezt a rendkívüli, formabontó és felejthetetlen előadást.


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek