Százezres tömeg bulizott a Pannónián

2009/06/03  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Minden várakozást felülmúló tömeg bulizott a zord időjárás ellenére a Pannónia fesztiválon.

Százezres tömeg bulizott a Pannónián

A 4 nap alatt 102 ezren látogattak ki a Várpalota melletti Cseri-parkerdőbe. A programok hétfő hajnalban véget értek, a helyszínek elbontása és a terület megtisztítása egy hétig tart.

"Láthatóan jól érezték magukat az emberek 4 napon át... – mondta Mázló Imre, a fesztivál igazgatója –, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen sokan lesznek. A népszerűség oka lehet a 2.600 forintos bérletár és a jó zenei felhozatal is. A zord időjárás ellenére kivétel nélkül minden zenekar beleadott apait-anyait, és a közönség is kitett magért. Köszönjük mindenkinek, aki szavazott a fellépőkre, és eljött hozzánk."

A fesztivál ideje alatt szinte csak elvétve volt napsütés, sokszor fújt a szél, szombat délután még egy jégeső is megtépázta a sátrakat. Előfordult, hogy 4 fokos hidegben mulattak a fiatalok. Az esőzések és a szél miatt a napközbeni programok illetve játékok egy része elmaradt, a koncertek közül viszont mindegyiket megtartották. Óriási tömegeket vonzottak a Vodafone Nagyszínpad fellépői, így a Tankcsapda, az Auróra, az Edda, a Hobo Blues Band és a Quimby is. Csordultig telt a Wan2 nagysátor többek közt az Irie Maffia, a Mystery Gang és a Brains koncertje alatt.

A szervezők előzetesen 3 ezer sátorverő érkezésére készültek, a területet kétszer is, összesen 5 ezer sátornak való helyre kellett bővíteni. A megnövelt terület miatt egy új beengedési pontot is létesítettek. A rendőrök az első két napon lelepleztek egy 6 főből álló sátorfosztogató bandát, ellenük megindult az eljárás. A mentősök mintegy száz embert láttak el, nagy részüket gyógyszerrel, 19 fesztiválozót pedig kórházba szállítottak elsősorban alkoholmérgezés, valamint boka- és fejsérülés miatt. Jelentős részük vissza is tért a helyszínre, az utolsó két napon több, frissen gipszelt táncoló lábat lehetett látni a tömegben. Szombaton és vasárnap is csőtörés nehezítette a látogatók, illetve a szervezők életét, a két napban a korábbinál kevesebb zuhanykonténer üzemelt. Több száz sátorozó feladta a nagy hidegben, és az utolsó nap délutánján elindultak hazafelé. Ugyanakkor az olyan zenekarok miatt, mint a Péterfy Bori & Love Band, a Belga vagy a Quimby még az esti órákban is hömpölygött befelé a tömeg. A 4 nap alatt összesen 102 ezren buliztak.

A programok hétfő hajnalban értek véget a Neo fesztivált megkoronázó, fergeteges koncertjével. A takarítás és a helyszínek elbontása egy hétig tart, és közel 300 ember végzi. A szervezők hamarosan elkezdik a jövő évi – remélhetőleg napsütötte – Pannónia-fesztivál előkészületeit.

Várpalota, Pannónia fesztivál, időgép

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek