Sziget 2012 - felragyog a Metál Nap

2012/06/26  ·   Archívum   ·  koncert.hu

A szervezők ezzel a nappal igyekeztek kárpótolni a dedikált helyszín nélkül maradt műfaj rajongóit, így a Sziget északi csücskében felállított “Magyar” Nagyszínpadon sorakoznak fel a kemény zene szerelmesei a nulladik napon. Délután kettőtől estig, a szabadtéri színpadok zárásáig, azaz 23 óráig szól a kemény rock.

Sziget 2012 - felragyog a Metál Nap


A Superbuttal indul a nap. Az öttagú budapesti heavy metál és rock együttes, a kortárs hazai fémzenekultúra egyik büszkesége, nevüket a nyugat-európai közönség is jól ismeri. Velük idén már csak a Szigeten találkozhat a fővárosi közönség. Utánuk a Téglás Zoli vezette kaliforniai hardcore punk banda, az Ignite lép színre. A komoly itthoni rajongótáborral rendelkező csapat kőkemény, zúzós és maximális fordulatszámon pörgő punkzenét játszik, melyet gyakran illetnek még a "melodic" jelzővel is.




Portugália legerősebb metál produkciója, a Moonspell folytatja ezen a helyszínen a programot. Az Európa-szerte ismert black metál zenekar legfrissebb hanghordozója, a monumentális Alpha Noir/Omega White című dupla album idén áprilisban került a lemezboltokba, mely lemez sorrendben már a kilencedik nagyobb volumenű munkájuk.




Őket követi Oscar Dronjak legendás power metál zenekara, a skandináv metál kultúra egyik hosszú ideje meghatározó, karizmatikus alakulata, a Hammerfall. Legutoljára 2007-ben jártak a Szigeten, azóta két stúdióalbumuk is megjelent, így a hazai fémzene rajongók nemcsak a Hammerfall történetének legerősebb pillanatait megidéző best of programot, hanem egy friss és aktuális produkciót láthatnak majd a power metál mozgalom élharcosaitól.



Ki gondolta volna, hogy a dallamos gothic metál zene és életérzés nemcsak a hűvös északhoz kötődik, hanem délen, a mediterrán kultúrában is vannak, akik erre a műfajra tették fel az életüket. A tizenhét évvel ezelőtt Milánóban megalakult Lacuna Coil a példa arra, hogy mindez lehetséges, sőt: világra szóló sikert lehet rá alapozni. Ezt többek között két millió eladott lemez igazolja, valamint az a tény, hogy a Lacuna Coil azon kevés gothic metál együttesek közé tartozik, melyek az amerikai piacon is komoly eredményeket értek el.



Az estét Dimmu Borgir zárja. Norvégia első számú black metal bandája hihetetlenül erőteljes, diabolikus és monumentális zenéjét előszeretettel díszíti grandiózus szimfonikus elemekkel. Lassan több mint húsz éve vannak a pályán, minden kétséget kizáróan a skandináv metál zenei elit Európa-szerte ismert zenekarainak szűk köréhez tartoznak, lemezeik többségét a műfaj meghatározó alkotásai között tartják számon, látványos produkciójukkal pedig rendre feltűnnek a fémzenében utazó együtteseknek is megjelenést biztosító nagy európai fesztiválokon.



Napijegy: 7900 Ft




 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek