SZIN – 2012. augusztus 22-26.

2012/05/07  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Idén sem lesz világvége, az ufók sem jönnek el érted, de a nyár előbb-utóbb véget ér. Nincs is annál jobb, mint egy hatalmas bulival lezárni. Hogy miről is beszélek? Hát a SZIN-ről, azaz a Szegedi Ifjúsági Napokról, mely a hagyomány szerint most is a nyár utolsó, fergeteges bulija lesz augusztus 22. és 26. között!

SZIN – 2012. augusztus 22-26.


A SZIN minden fesztiválok között a legkülönlegesebb. Aki valaha is volt már ott, az tudja, aki meg nem, az most elolvashatja, miért. Elsőként a helyszín teszi azzá. Egy fesztiválról az az általános felfogás, hogy egy hatalmas színpadon zenélnek a fellépők, előtte pedig a küzdőtéren fiatalok tízezrei ugrálnak a zenére. Ez így van a SZIN-en is, azzal a különbséggel, hogy a területén lévő két medencéből is élvezhetjük a zenét. Az igazán király érzés, mikor az emberfia egy korsó sörrel, lábát a hűs (feszített víztükrű) medencébe mártva szemléli a világot, miközben a nagyszínpadon éppen a Kosheen vagy a Russkaja nyomatja a számokat. Ha van kedve, még csobbanhat is utána, vagy éppen előtte, mert a medencék egész nap nyitva állnak mindenki előtt, aki le akarja magát hűteni a kánikulában. Aki inkább táncolna az éjszaka közepén, az átsétál a másik medencéhez, amely mellett egy fellépősátor és egy nyitott dizsisátor is van, így egyszerre akár mindkettőt élvezheti. Jó csajok (vagy fiúk, kinek mi jön be) az egyik oldalon, a másikon az éppen aktuális fesztiválzenekar, középen pedig a hűs habok és az édes élet. Na, ezt az érzést semmilyen más fesztivál nem képes visszaadni. Hab a tortán, hogy Szeged tudvalevőleg a Tisza partján van, és a fesztivál helyszíne annyira közel van hozzá, hogy a sátrak mögött ott csobognak hullámai. Petőfi is azt írta róla, hogy oly simán és szelíden ballag medrében, és én is azt mondom, hogy minden élvezet megkoronázása egy éjféli úszás a végtelenül sima és csöndes vízben... Ez az élet, és így kell élni is, ezt mindenki tudja és idén újra lehetősége is lesz hogy még egyszer a császárának érezze magát. Hogy pár szót ejtsek a zenei programról is, a fentebb említett Kosheen és Russkaja is fellép, de rajtuk kívül még rengetegen színesítik a fesztivált.


Szemezgetve a nevekből, a nem teljes lista az alábbi zenekarokat is tartalmazza: Quimby, EDDA Művek, Subscribe, Csík Zenekar, Kiscsillag, Magna Cum Laude, HS7, Magashegyi Underground, Anima Sound System, Colorstar, Brains, P.A.S.O., Ismerős Arcok, Belmondo, Road, P.U.F., Mantra Porno, Z.U.P., Alvin és a Mókusok, Vad Fruttik...
A minőségi zene mellett a SZIN a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje is, aminek bizonyítéka az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a SZINezők. Az öko itt nem csak szemlélet, de szórakoztat is.

 


Találkozzunk a SZIN-en, elővételben a rendkívül kedvezményes jegyek már megvásárolhatóak a Tisza-parti nyárzáró fesztiválra.

 


 

 

Szólj hozzá!


SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel...

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a találkozó fővédnöke pedig az a Nick Wass, akinek vezetésével idén Angliában megtalálták Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját.

Énekesnők a nagyvilágból, avagy Palya Bea görög selyme

Palya Bea müpás koncertsorozatának alkalmain 2015 óta elbűvölőbbnél elbűvölőbb énekeseket láthattunk és láthatunk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Idén a görög apától és francia anyától származó, párizsi Dafne Kritharas lesz a magyar énekes vendége.
Új koncertek