Zöldül a SZIN!

2011. augusztus 09.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Egy fesztivál is lehet környezetbarát, erre a legjobb bizonyíték a SZIN, akik augusztus 24. és 27. között egész zöld hadtestet állítanak csatasorba.

Zöldül a SZIN!


 

Két új rendezvénnyel nyitnak, lesz Zöldplacc és SZINdizájn part.


Ezen utóbbihoz kapcsolódik a fesztivál egyik legnagyobb meglepetése is, mégpedig a SZINdizájn Divatbemutató! Itt mindenki megláthatja, hogy azok a dolgok, melyek eddig a szemétben végezték, nem csak újra felhasználhatók, de még divatosak is lehetnek. Kezdő és nem kezdő divattervezők, profi és hobbidizájnerek mutathatják be zöld kollekciójukat, melyek repapírból, parafadugóból, sörös dobozból, és még rengeteg eddig haszontalannak tartott kacatból állnak. Hogy mindez illeszkedjen a helyszínhez, aláfestésül Kelis, Diana King, a Simple Plan és Danko Jones dalai szólnak majd.


A Zöldplaccon megtudhatjuk, mi is az az ökotudatosság, és hogy ez még szórakoztató is, találkozhatunk a WWF Magyarország aktivistáival, akik elmondják mi az, amit a vízzel kapcsolatban tudni kell.


Az érző lelkű és segítőkész látogatók számára pedig nyitva áll a Tappancs Állatvédők sátra, ahol minden betérőt örömmel fogadnak.

 

 

Visszatérve a zenéhez, mivel mégiscsak ezért mennek le a legtöbben, Diana King, a legjobb zenei irányzatokat ötvöző fúziós reggae műfaj megteremtője is átteszi zenei királyságának székhelyét Szegedre. Az uralkodásban osztozik vele a világzenét mesteri fokon művelő N.O.H.A., amely nagy zenekarral érkezik a SZIN-re. Osztrák földről hoz orosz skat a Russkaja, és új albumával jön a kanadai punk pop egyeduralkodó, a Simple Plan, Kelis, a harlemi R'n'B királynő pedig élőben kever ütős turmixot a fesztiválozóknak. Új dalokkal felszerelkezve érkezik a Danko Jones, a kanadai banda, amely tizenöt éve zúz a világban tökös rockzenéjével.


A napközben zajló zöld és vizes programok után a szegedi esték bulifelelőse lesz még nép- és világzenével a Kerekes Band, a Besh o droM, a Csík Zenekar és a Szabó Balázs Band is. Pörgős szövegek és masszív hip-hop több pakkban érkezik a SZINre: Akkezdet Phiai, a Hősök, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, továbbá Ganxta Zolee és a Kartell is belekapaszkodnak a mikrofonba.

 

 

Gitárzenéből sem lesz hiány idén Szegeden: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gang-en és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudé-ig tart a sor. A 2011-es SZIN-ből a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Belga és a 30Y sem marad ki.


Színpadra lép Szegeden a hazai élvonal is: a Fonogram-díjas Bin-Jip, Harcsa Veronikával az élen eklektikus, electros, kísérletező nu-jazzt, a Carbonfools a rock és az elektronika tökéletes balanszán túl Fehér Balázs ellenállhatatlan sármját is hozza. A napfényről az Anima Sound System gondoskodik, a zúzásról a Road és a Blind Myself. A Copy Con lüktetésére együtt dobban majd a SZINesek szíve, és óriási bulit csinál az Irie Maffia és a csíkszeredai Tündérground is.

 

Lazítani a kézenfekvő napozáson túl nevetéssel is lehet majd a Szegedi Ifjúsági Napokon, erről a stand up comedy élvonalából Badár Sándor, Beliczai Balázs, Dombóvári István, és a Szomszéd néni Produkciós Iroda gondoskodik.


 

 

Szólj hozzá!


Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

A Blikk értesülése szerint a Texas állambeli Houstonban halálos lövés érte Justin Carter country zenészt. A 35 éves férfit saját fegyvere...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a zenésztársak, ha nem a zenéléssel...

Ingyenes Demjén Ferenc, Magna Cum Laude és Supernem koncertekkel nyit a Plázs!

Alig két hónap, és nyit Siófok legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a Plázs, ahol idén fellép többek közt Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és Majka is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek