Zöldül a SZIN!

2011. augusztus 09.  ·   Archívum   ·  koncert.hu

Egy fesztivál is lehet környezetbarát, erre a legjobb bizonyíték a SZIN, akik augusztus 24. és 27. között egész zöld hadtestet állítanak csatasorba.

Zöldül a SZIN!


 

Két új rendezvénnyel nyitnak, lesz Zöldplacc és SZINdizájn part.


Ezen utóbbihoz kapcsolódik a fesztivál egyik legnagyobb meglepetése is, mégpedig a SZINdizájn Divatbemutató! Itt mindenki megláthatja, hogy azok a dolgok, melyek eddig a szemétben végezték, nem csak újra felhasználhatók, de még divatosak is lehetnek. Kezdő és nem kezdő divattervezők, profi és hobbidizájnerek mutathatják be zöld kollekciójukat, melyek repapírból, parafadugóból, sörös dobozból, és még rengeteg eddig haszontalannak tartott kacatból állnak. Hogy mindez illeszkedjen a helyszínhez, aláfestésül Kelis, Diana King, a Simple Plan és Danko Jones dalai szólnak majd.


A Zöldplaccon megtudhatjuk, mi is az az ökotudatosság, és hogy ez még szórakoztató is, találkozhatunk a WWF Magyarország aktivistáival, akik elmondják mi az, amit a vízzel kapcsolatban tudni kell.


Az érző lelkű és segítőkész látogatók számára pedig nyitva áll a Tappancs Állatvédők sátra, ahol minden betérőt örömmel fogadnak.

 

 

Visszatérve a zenéhez, mivel mégiscsak ezért mennek le a legtöbben, Diana King, a legjobb zenei irányzatokat ötvöző fúziós reggae műfaj megteremtője is átteszi zenei királyságának székhelyét Szegedre. Az uralkodásban osztozik vele a világzenét mesteri fokon művelő N.O.H.A., amely nagy zenekarral érkezik a SZIN-re. Osztrák földről hoz orosz skat a Russkaja, és új albumával jön a kanadai punk pop egyeduralkodó, a Simple Plan, Kelis, a harlemi R'n'B királynő pedig élőben kever ütős turmixot a fesztiválozóknak. Új dalokkal felszerelkezve érkezik a Danko Jones, a kanadai banda, amely tizenöt éve zúz a világban tökös rockzenéjével.


A napközben zajló zöld és vizes programok után a szegedi esték bulifelelőse lesz még nép- és világzenével a Kerekes Band, a Besh o droM, a Csík Zenekar és a Szabó Balázs Band is. Pörgős szövegek és masszív hip-hop több pakkban érkezik a SZINre: Akkezdet Phiai, a Hősök, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, továbbá Ganxta Zolee és a Kartell is belekapaszkodnak a mikrofonba.

 

 

Gitárzenéből sem lesz hiány idén Szegeden: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gang-en és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudé-ig tart a sor. A 2011-es SZIN-ből a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Belga és a 30Y sem marad ki.


Színpadra lép Szegeden a hazai élvonal is: a Fonogram-díjas Bin-Jip, Harcsa Veronikával az élen eklektikus, electros, kísérletező nu-jazzt, a Carbonfools a rock és az elektronika tökéletes balanszán túl Fehér Balázs ellenállhatatlan sármját is hozza. A napfényről az Anima Sound System gondoskodik, a zúzásról a Road és a Blind Myself. A Copy Con lüktetésére együtt dobban majd a SZINesek szíve, és óriási bulit csinál az Irie Maffia és a csíkszeredai Tündérground is.

 

Lazítani a kézenfekvő napozáson túl nevetéssel is lehet majd a Szegedi Ifjúsági Napokon, erről a stand up comedy élvonalából Badár Sándor, Beliczai Balázs, Dombóvári István, és a Szomszéd néni Produkciós Iroda gondoskodik.


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek