49 éves korában elhunyt Julian király udvari DJ-je, Eric Morillo

2020/09/03  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A többség a Madagaszkár című filmből ismeri a "Riszálom úgyis, úgyis" című számot, Julien király óriási betétdalát (magyar szöveg: Speier Dávid), eredeti nyelven így szól: I Like to Move It és egy 1993-as Reel 2 Real szám feldolgozása – az elektronikus projekt producere pedig maga Eric Morillo volt, akit kaliforniai otthonában tegnap holtan találtak.

Morillo a 90-es évek elején a Strictly Rhythm című lemezzel tűnt fel. A kolumbiai születésű DJ ismert volt arról, hogy remekül integrálja a latin hatásokat a house zenébe, és olyan klubokban lépett fel rezidensként, mint a londoni Ministry Of Sound. A kétezres években 12 prominens előadóval közösen készített Subliminal Session-mixeket adott ki – most tartott a 173. résznél. A legnagyobb fesztiválok ünnepelt headlinere számos DJ-knek alapított díjat elnyert, többek között a "Legjobb nemzetközi DJ"-elismerést is.
Az amerikai lapok nem igazán a munkásságát méltatják, mindenhol az szerepel a kiemelésekben, hogy a múlt hónapban szexuális bűncselekmény vádjával letartóztatták – az eset maga 2019 decemberében történt. Akkor a dj tagadta a vádakat és óvadékkal védekezhetett szabadlábon, a DNS-teszttel azonban nem igazán lehetett vitatkozni: az aktus megtörtént, a kédés csak az volt, hogy valójában mi is történt. Az áldozat (szintén dj hölgy) szerint egy parti után felment Morillo lakásába, ruhában aludt el, de meztelenül ébredt.
Ügyvédje nemrég ezt nyilatkozta:
"Morillo úr letartóztatása egy olyan eseményen alapul, amely még 2019. december 7-én történt. Azóta Morillo úr teljes mértékben együttműködött a rendőrséggel. Fontos, hogy a közvélemény megértse, hogy a rendőrségi jelentés pusztán állításokat tartalmaz, és Morillo úr ártatlannak tartja magát a számára felrótt vádakban."
Akárhogyan is történt, az eset a hozzá közelállók szerint megtörte a dj-t, halálának okairól azonban egyelőre nem nyilatkozott a miami rendőrség.
Azt nem tudjuk, miként érintette, hogy a világon egy maki tette híressé, tartozunk annyival, hogy az eredeti számot mutatjuk most meg, bár igazság szerint – Julian király akcentusát leszámítva – sokban nem különbözik a  filmbélitől:
Eric Morillo, Madagaszkár, Riszálom úgyis úgyis, I Like to Move It

 

 

Szólj hozzá!


Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutató is lesz a Kutatók éjszakáján

Összesen mintegy 70 különleges programmal, köztük szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutatóval várják a kutatók a tudomány iránt érdeklődőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szeptember 30-án és október 1-jén a Kutatók éjszakája alkalmából, amelyen megnyitja a kapuit az egyetem számos...
Új koncertek