A Jimmy-musical tovább menetel a bulvárban – és az országban is

2018/02/09  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Egyszerűen nem tudtunk nem írni arról nemrég, hogy a Nemzeti Lovasszínház színre vitte Jimmy életét – Pintér Tibor főszereplésével...

Fotó: Nemzeti Lovasszínház

Akkor azzal fejeztük be a cikkünket (a végére belinkelt korábbi kritika kötelező!), hogy Zámbó Krisztiánnak is felkínálták a lehetőséget, hogy a 17 éve elhunyt édesapjáról készült darabban játsszon, de nemet mondott.

Azóta kiderült, hogy a darab végén mégis énekelt.

Ugyanez a cikk azt feszegeti, hogy botrányos volt a bemutató, mert Edit asszonynak nem tetszett a darab. Meg a családnak sem.

"Az első rész utáni szünetben azonban szinte magán kívül, a síráshoz közeli hangon mondta el lesújtó véleményét a darabról a családnak és az ismerősöknek."  

Aztán jött, hogy Árpinak és Mariettának viszont igenis tetszett.

"A Tibi gyönyörűen énekelt, próbálta azt a hangot kiadni, amit a testvérem" (Z.Á.)

Egy főpróbás beszámoló szerint egyébként Pintér végig playbackelt, amit azzal magyarázott, hogy torokgyulladást kapott, és erejét az ősbemutatóra tartogatja. Ez az írás egyébként csak erős idegzetűeknek ajánlott :)

A legjobb mondatát azért kiemeljük:

"Aki pedig lovakra számít a Stefánia Palota színpadán, az csalódni fog, mert ebben az előadásban sajnos nincsenek lovak."

Egyébként már a színrevitel sem volt botránytól mentes, mert a dalok szerzője, Kaszás Péter nem járult hozzá szerzeményei színpadra viteléhez. Pintér ennek ellenére – illetve, a családdal történt megállapodásra hivatkozva – megcsinálta a musicalt, noha egyes források szerint a dalok engedély nélküli felhasználása bűncselekménynek minősül. Egyelőre fogalmunk sincs, hol tart a dolog.

Szóval, megvolt a bemutató, ami egyes beszámolók szerint a legjobb esetben is csak mérsékelt sikerrel járt, Pintér Tibor szerint azonban bombasiker a musical, olyannyira, hogy turnéra is indulnak vele.

Úgy tűnik, sok kis párhuzamos univerzum van, mindegyik más-más igazsággal, de valljuk be, Pintér remekül használja a bulvárt arra, hogy reklámot csinálon a produkciójának.

Rendezte: Pintér Tibor

Írta: Pintér Tibor

Jimmy: Pintér Tibor


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek