Amerikai sztárok a britek bazi nagy koronázási buliján

2023/04/15  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

A szokásos záróránál két órával tovább, hajnalba nyúlóan ünnepelheti a pubok népe Angliában és Walesben III. Károly király májusi londoni koronázását. Az udvar jelezte, hogy a koronázási ceremónia rövidebb, külsőségeiben szerényebb lesz és sokkal kevesebb, kétezer meghívott vendég jelenlétében tartják.

Fotó: Katy Perry/FB

A brit uralkodót május 6-án, szombaton koronázzák meg a londoni Westminster-apátságban. III. Károly megkoronázását nagyszabású koncerttel egybekötött háromnapos országos ünnepségsorozat kíséri. A rendezvények központi elemei közé tartozik majd a Nagy Koronázási Ebédek (Coronation Big Lunches) nevű hatalmas össznépi utcabálsorozat, amelyet országszerte a helyi lakóközösségek szerveznek a koronázás másnapjára, várhatóan többmilliós részvétellel.

A már említett "nagyszabású koncert" előkészületei azonban nem mennek zökkenőmentesen:

Koronás ciki: nemhogy a Spice Girls, de gyakorlatilag senki nem ér rá fellépni III. Károly koronázási koncertjén

 

A HVG cikkéből most kiderült a fellépősor:

Take That (UK, úgy tűnik, Robbie Williams nélkül), Lionel Richie (US), Katy Perry (US), Andrea Bocelli (IT), Sir Bryn Terfel (UK – operaénekes), Freya Ridings (UK- Lost Without You ) és Alexis Ffrench (a neve ellenére UK – When The Bells Ring).

 

A BBC szerint további fellépő sztárok részvételének bejelentése várható, tehát a helyzet még változhat. A sztárok mellett fellépnek a különböző szakmai és társadalmi közösségek amatőr zenei együttesei és kórusai is. A szereplők között lesznek mások mellett olyan kórusok, amelyeket Nagy-Britannia által befogadott menekültek alapítottak, de fellépnek az állami egészségügyi szolgálat (NHS), valamint a LMBT-közösség tagjaiból verbuválódott énekegyüttesek is.

A közönséget is a BBC által szervezett országos sorshúzáson választják ki. A szerencsés nyertesek mindegyike két ingyenes jegyet kap a windsori koronázási megakoncertre, amelyet összesen 20 ezren tekinthetnek meg a helyszínen.

A hosszú hétvége harmadik napjára, május 8-ra, hétfőre a brit kormány soron kívüli munkaszünetet hirdetett. A londoni belügyminisztérium hétfő esti bejelentése szerint Anglia és Wales népe három napig hajnalba nyúlóan ünnepelheti uralkodójának megkoronázását. Az Egyesült Királyság e két országában ugyanis május 5-én, pénteken, valamint szombaton és vasárnap a törvényben előírt 23 óra helyett kivételes engedéllyel másnap hajnali 1 óráig tarthatnak nyitva a pubok, a bárok, a klubok és egyéb olyan vendéglátóhelyek, amelyeknek önálló italmérési engedélyük van.

Skóciában és Észak-Írországban a helyi hatóságok döntenek majd arról, hogy engedélyezik-e a nyitvatartási előírások hasonló lazítását a koronázási hétvégén...

 

Mindeközben Magyarországon a Gyárkert nyitóhétvégéje lesz, ingyenes VAD FRUTTIK  és STEREO MC koncerttel.
 

III. Károly, koronázás

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek