Betáncolták magukat a magyar rendőrök a világ legjobbjai közé

2023/01/07  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Bors értesülése szerint a világ legjobb Jerusalema-táncait bemutató egyik – jó sok van – videóban a magyar rendőrök tánca is felbukkan.

Fotó: YouTube

A dél-afrikai Master KG Jerusalema című száma 2020 egyik legnagyobb sikere volt; a dél-afrikai DJ-producer dala – amelyben honfitársa, Nomcebo énekel – számos ország slágerlistáján jutott a top 10-be.

Már lassan a feledés homályába vész, de volt egy időszak, nem is olyan könnyű időszak, amikor mindenki táncolt, nem csak Majka :) A Jerusalema-táncvideók letarolták az internetet, táncoltak tanárok, diákok, orvosok, nővérek, légikisasszonyok, repülésirányítók, járókelők, papok, gyerekek, felnőttek – és a rendőrök is. A titka az egésznek a  fülbemászó sláger, az egyszerű – és egységes – koreográfia plusz az amatőrség bája volt. 

„Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz... Neked, aki gyermeket nevelsz... Neked, aki kimerülésig elfáradtál... Neked, aki már nem tudsz mosolyogni... Neked, aki gyászolsz... Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt” – írták annak idején a Bethesda Gyermekkórház táncoló dolgozói.

"A kihívásnak két célja volt. Egyrészt, ezzel emlékeztünk 2021. április 24-én, Sárkányölő Szent György, a rendőrök védőszentjének napjára, másrészt így köszöntük meg Budapestnek a covid okozta lezárásokért a türelmet"mondta a Borsnak Nothoff Ingrid rendőr őrnagy,

A magyar rendőrök hat helyszínen táncoltak: a Halászbástyán, a Citadellán, a Hősök terén, a Bazilika előtt, az Andrássy úton és a Vajdahunyad-várban; a forgatás 52 rendőr és rendőrségi alkalmazott – köztük például helyszínelők, járőrök – közreműködésével több napig tartott.

A best of videóra nem volt könnyű rábukkanni: hatot kellett megnéznünk – darabonként 10 tánccal –, hogy megtaláljuk a snittet (1.50-nél), de mindez arra mindenképpen jó volt, hogy megállapítsuk, a magyar motoros rendőröké az egyik legprofibb produkció az amatőrök között. A videó készítője a hetedik helyre tette a táncot a 10-es listán. :)

Igazából ez a videó sem vadi új, kb. két hónapja tehették fel, de szerintünk megérte egy kicsit meg egy nagyot visszaugrani az időben, egyrészt a táncok miatt, másrészt meg azért, hogy belegondoljunk: "minden rosszban van valami jó és ez a mindenrossz is véget ér egyszer..." (Koncert Koeljo)

 

 

 

Jerusalema, közösségi tánc, kihívás

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek