Diszgráfiások, fel a fejjel, lehet még belőletek az év dalszövegírója!

2021/01/25  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk derítette ki, hogy a szombati díjátadón elismert Molnár Tamás olyan problémával küzdött az iskolás évei során, ami miatt nyelvtanból nem is osztályozták...

Diszgráfiások, fel a fejjel, lehet még belőletek az év dalszövegírója!

A diszgráfia olyan írászavar, amely az írás grafomotoros jellemzőinek zavarában nyilvánul meg (krikszkrakszok, összetorlódó szavak, különböző formájú betűk, sorok alá/fölé írás, betűtévesztés stb.), plusz a nyelvtannal, a mondatszerkezettel, a helyesírással kapcsolatban is adódnak nehézségek. Azt mondják, hogy az írászavarok a kisiskoláskort követően esetenként fogalmazási problémákkal társulnak...

Ha ez így van, Molnár Tamás, az Anti Fitness Club és a JETLAG együttes frontembere az a kivétel, ami erősíti a szabályt.

"... kölyökkoromban diszgráfiásként felmentettek nyelvtanból, mert betűtévesztő vagyok, emiatt érettségiznem sem kellett nyelvtanból, most pedig az év szövegírójaként állok itt. Ez azért elég szürreális slusszpoén az élettől! Imádom az ilyen furcsa fordulatokat és természetesen ezzel együtt a díjnak is nagyon örülök! Olyan mértékű volt a diszgráfiám, hogy kihagytam egyes betűket a szavakból. Helyesírásprogramok segítségével sikerült kiküszöbölnöm ezt a súlyos problémát, így szépen lassan kinőttem a fiatalkori hiányosságot"mesélte a Blikknek.

Molnár Tamásnak eddig több mint 200 szövege jelent meg, melyek közt Tóth Gabi, Muri Enikő, Dér Heni, Veres Mónika Nika, Zséda, Oláh Ibolya, Soerii és Poolek, Takács Nikolas, Oláh Gergő, Pál Dénes és Berkes Olivér slágerei is szerepelnek. Ő lett A Dal 2020 legjobb dalszövegírója, eme elismerés mellé most és a Petőfi Zenei Díj – Év dalszövegírója elismerést is megkapta.

Ebből is látszik, hogy van élet a diszgráfia  – és sok más, jelenleg leküdhetetlen akadálynak tűnő probléma – után!

 

 

Molnár Tamás, dalszövegíró, Petőfi-díj, diszgráfia

 

 

Szólj hozzá!


Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

A klipet már mi is bemutattuk a Facebookon, de a teljes történetet csak most ismertük meg hozzá. A zenekar ezúttal a négy éves, SMA-val küzdő...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.

Visszatér Budapestre az izlandi üstökös – a Barba Negrában ad koncertet a KALEO

A KALEO Fight or Flight turnéja jövő év elején indul, és egy budapesti koncertet is tartalmaz 2022. január 27-én a Barba Negrában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek