Egy hónapon belül a második fiatal K-pop sztár halt meg

2019/11/24  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Az amerikai rapperreknél csak a K-pop sztárok élete van jobban veszélyben... Október közepén szöuli otthonában holtan találták a K-pop egyik üdvöskéjét, Sullit. A színésznő-énekesnő mindössze 25 éves volt. Ma a 24.hu-n szinte ugyanezt a hírt olvastuk, ezúttal a 28 éves Goo Hara volt az áldozat.

Egy hónapon belül a második fiatal K-pop sztár halt meg

A 28 éves énekesnő holttestére vasárnap kora este találtak rá, a rendőrség egyelőre nem közölte a halál okát. Harát hat hónappal ezelőtt eszméletlen állapotban találta meg otthonában a menedzsere, a helyi média ekkor öngyilkossági kísérletet emlegetett. Az énekesnő ezt követően bocsánatot kért rajongóitól, majd otthagyta a Kara nevű együttest és szólókarrierbe kezdett. Az elmúlt évben karrierjét a színpadon kívüli élete nem túl örömteli eseményei árnyékolták be. Legutóbbi élettársa éppen börtönbüntetését tölti, mivel bántalmazta az énekesnőt, tovább bizonyos videófelvételek nyilvánosságra hozásával is megzsarolta. Goo Hara és a bevezetőben említett Sulli közeli barátok voltak.

A hír forrása

2017 decemberében egy szöuli apartmanban Dél-Korea egyik legnépszerűbb popbandájának énekesét, Kim Jonghyunt találták holtan. A 27 éves sztár nagy valószínűséggel önkezével vetett véget életének. Pár napra rá napvilágra került a búcsúlevele, amiből kiderül, hogy milyen nyomás alatt élnek a koreai sztárok. A koreai szórakoztatóipar híres arról, hogy óriási elvárásokat támaszt a sztárokkal szemben, s amekkora hájp van körülöttük, pillanatok alatt lesznek a rajongók élő játékbabái és imádott ikonjai egyszerre, akiknek nem mindegy, mit vesznek fel,  hova mennek, mit mondanak – egyáltalán, hogyan élnek. Ráadásul az érintettek jelentős részét még tinédzserkorban válogatják ki, amikor még sokan nem állnak érzelmileg készen azokra a helyzetekre, amikkel az ipar jár – írta az Index.hu. (Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Dél-Koreában az egyik legmagasabb az öngyilkosságok aránya a világon.)

Ugyanezzel az indokkal perelte be egyébként Lil Peep, a korai halált halt amerikai rapper édesanyja fia menedzsmentjét. Az anya szerint Peep a halála idején stresszes, túlterhelt, kiégett, kimerült és fizikailag rossz állapotban volt, ennek ellenére a menedzsmentje színpadról színpadra, városról városra hajszolta őt. Szerinte olyan terhelésnek tették ki, amivel az ő korában (19-21) és érettségi szintjén sem érzelmileg, sem szellemileg, sem fizikailag nem tudott megbirkózni.

K-pop, halál, stressz, Sulli, Goo Hara, Kim Jonghyun, Lil Peep, öngyilkosság

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek