Újabb zenész csatlakozott a szomorú történetű 27-esek klubjához

2017/12/30  ·   Bulvár   ·  Labancz Andrea

Holtan találták egy szöuli apartmanban Dél-Korea egyik legnépszerűbb popbandájának énekesét, Kim Jonghyunt. A 27 éves sztár nagy valószínűséggel önkezével vetett véget igencsak rövid életének.

Fotó: Kim Jonghyun Facebook

Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Kobain, Amy Winehouse – csak a legismertebb nevek azok közül a szomorú sorsú zenészek közül, akik 27 éves korukban távoztak az élők sorából. Legtöbben sajnos saját akaratukból hagyták el a földi létet, míg másoknak csupán ennyi évet adtak az égiek, de akad olyan történet is, ahol valószínűleg már sosem fog kiderülni melyik változat az igaz. Különböző karakterek, különböző életúttal, különböző problémákkal, de egy dologban összekapcsolódnak, az a bizonyos két jegyű szám, ami rövidre szabott életük miatt egy csoportba kényszeríti őket. Ez a 27-esek klubja.

Úgy tűnik, hogy ennek a számnak még mindig misztikus hatalma van, mivel a dél-koreai SHINee popcsapat frontembere Kim Jonghyunt szintén 27 évesen érte utol a végzete. A fiatal énekesre eszméletlen állapotban talált rá a rendőrség a Gangnam negyedben egy lakásban, miután nővére bejelentést tett, hogy furcsa üzenetet kapott a fiútól. Kimet azonnal kórházba szállították, de sajnos már nem tért magához. Halálát valószínűleg füstmérgezés okozta, mivel égő brikettet találtak a lakásban egy serpenyőben.

Rendőrségi közlés szerint a nővérének a következő üzenetet küldte halála előtt:
"Nagyon nehéz volt. Kérlek, engedd meg, hogy elmondjam, jó munkát végeztem. Ezek az utolsó szavaim..."

Közben előkerült Kim egy barátjának küldött búcsúlevele is, amiben a következőket írta:
"Sérült vagyok belül. A depresszió lassacskán felzabált engem, és nem tudtam vele szemben győzni. Utáltam magam. Próbáltam erőt venni magamon, és megkapaszkodni, de nem sikerült. És ha már nem tudok tisztán létezni, talán jobb is, ha egyáltalán nem létezem. (...)"

A koreai szórakoztatóiparban hírhedten nagy nyomás alatt tartják a művészeket, így fokozottan hajlamosak a depresszióra, küzdenek önértékelési zavarokkal, és hamarabb jutnak el az öngyilkossági tervezgetés szakaszába. Gyakorlatilag olyan ez az iparág, mint az "Éhezők viadala", ahol csak a legerősebb marad talpon. Sok tehetséges embert vesznek fel tinédzserként, akik talán érzelmileg még nem elég érettek ahhoz, hogy kezeljék a fegyelmet és az ellenőrzést. A koreai nyilvánosság előtt a viselkedés és a fizikai megjelenés magas színvonalát kell képviselni, és a társadalmi médiát használják arra, hogy azonnali ítéletet hozzon a jelölt felett. Az 90-es évek vége óta, amikor a koreai pop-, film- és tv-drámák Ázsia-szerte elterjedtek, számos fiatal koreai tehetség követett el öngyilkosságot.

A SHINee egy öttagú fiúcsapat, amely 2008-ban alakult, és az évek alatt a zenekar rendkívül népszerű és befolyásos lett mind a zenében, mind a divatban. Hat albumot jelentettek meg a koreai piacon és ötöt a japán rajongók számára. "Five" néven idén februárban jelent meg az ötödik japán albumuk. A SHINee épp világ körüli turnéra készült, ahol 10 városban 25 koncerten játszottak volna. A csapat két filmben is szerepelt, valamint számos valóságshowban is megjelentek. A zenekart a Gangnam negyed tiszteletbeli nagykövetének választották 2013-ban.

A Kim halálának okai még nem tisztázottak. Az iparág egyik legkedveltebb művészének utolsó szavai azonban felfedik a sötét alvilágot a K-pop csodálatos, csillogó homlokzata alatt.

Forrás: variety.com

 

Rejtélyes betegség tarol a turnézó világsztárok soraiban

 

A depressziónak nincs arca vagy hangulata: Chester Bennington 36 órával a halála előtt a családjával mókázott

 

Addig segítsünk, amíg lehet – Sinead O'Connor megrázó videóban beszél az öngyilkosságról a Facebookon

27-esek klubja, Kim Jonghyun, SHINee, öngyilkosság

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek