Hírek a BTS háza tájáról: szólóturnéra indul Suga

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a BTS tagjai lassanként mind bevonulnak katonának. A csapatként meghirdetett szünet már tavaly nyár óta tart, azóta azért adtak egy nagy koncertet együtt: Busanban, a 2030-as világexpót promotáló eseményen léptek fel (az erről készült koncertfilmet február elején láthatták a rajongók a hazai mozikban).

Fotó: Suga/FB
BTS minden mennyiségben

BTS – részben és egészben – minden mennyiségben

Február 17-én érkezik a „j-hope IN THE BOX” című dokumentumfilm, amely bepillantást enged a kulisszák mögé, és a zenész első szólóalbumának készítésébe kalauzolja a nézőket.
 
Fotó: www.kpopmap.com. Link a cikkben.

A K-pop újabb hercegei első európai turnéjukra indulnak – a LUMINOUS áprilisban ér a Barba Negrába

"Akik ott voltak a bulin, még jobban megszerették őket, a szervezők pedig elégedettek lehetnek, hiszen abszolút telt ház volt, az MCND kitett magáért, Instagram-bejegyzésük szerint nagyon jól érezték magukat nálunk – így nem annyira merész a következtetés, hogy biztosan megéri...
 
 
Egy fiúbanda ihlette az egyik Turner-díjra jelölt alkotást

Egy fiúbanda ihlette az egyik Turner-díjra jelölt alkotást

Liverpool másodszor ad otthont a Turner-döntősök kiállításának. A díj a világ egyik legnagyobb presztízsű művészeti elismerése. A Turner-díj nyertesét december 7-én jelentik be Liverpoolban. A kiállítás október 20-tól március 19-ig tekitnhető meg.
 
A fotó illusztráció!

Természetesen K-pop bulival zárul a budapesti Korea Nap

Egész napos ingyenes rendezvénnyel, színpadi produkciókkal, kulturális és gasztronómiai programokkal várja az érdeklődőket a budapesti Koreai Kulturális Központ május 21-én a Millenáris park G épületében a Korea Napon.
 
Fotó: Twitter – a menedzsment engedélyével

Ilyen volt életem első K-pop koncertje a Barba Negrában

Az újságíró élete, főleg a zeneszerető újságíró élete leginkább játék és mese. De a dolga nem csak az, hogy a kedvenc zenekarait nézze meg és az ő koncertjeikről számoljon be: az új trendekről is muszáj tudomást szerezni és megnézni, hogy azok milyenek, hogy működnek, dolgoznak.
 
Fotó: kpopmap.com

A zene új álmot teremt – a K-pop beköltözik a Barba Negrába egy estére

Volt már Magyarországon K-pop koncert, csak akkor még sokkal kevésbé volt itthon ismert ez a műfaj. Most idelátogat a messzi Dél-Koreából egy fiatal csapat, az MCND, akiknek neve a Music Creates New Dream mondat kezdőbetűinek a rövidítése.
 
 
Fotó: Balming Tiger

Nem minden dél-korai zene K-pop: a Turbinában májusban meggyőződhetsz róla!

Ha valaki nem hallott még a Balming Tiger-ről, ne szégyellje magát! Nehezen jutnak el hozzánk alternatív projektek, különösképpen Ázsiából. Ezt a hiányt pótolja most a Turbina Kulturális Központ, amikor elhozza a Balming Tiger nevű dél-koreai társulatot Budapestre május 2-án.
 
A K-pop banda tagjai multimilliomosok lesznek

A K-pop banda tagjai multimilliomosok lesznek

Részvénykibocsátásra készül októberben a BTS nevű dél-koreai fiúbanda mögött álló szórakoztatóipari cég, a Big Hit Entertainment.
 
Reflektorfényben a K-pop: nem, most nem halt meg senki

Reflektorfényben a K-pop: nem, most nem halt meg senki

Az utóbbi időben csak úgy került be ez a műfaj a híreink közé, hogy holtan találták egy-egy képviselőjét. Végre valami mást is közölhetünk: a HVG vette észre, hogy egyetlen nap alatt 82,4 millió megtekintést gyűjtött be a Blackpink nevezetű K-pop banda.
 
Újabb K-popsztár halt meg – 28 éves volt

Újabb K-popsztár halt meg – 28 éves volt

Kim Jeong-hwan, művésznevén Yohan halálhírét a kiadója erősítette meg a sajtónak, de a halál okát nem közölték – adta hírül a 444.hu.
 
Fotó: koreaboo.com

A K-pop világsztárjainak válasza a nagy kérdésre

A Travelo.hu-n olvastuk, hogy a BTS – nevüket ki nem ismeri e világon – valami egészen különleges projektben vesz részt.
 
Fotó: allkpop.com

Két hónap alatt a harmadik K-pop sztár halt meg tegnap

A 27 éves dél-koreai popsztárt és színészt tegnap találták holtan otthonában. Cha In Ha a (valódi neve Lee Jae-ho) a harmadik fiatal koreai híresség, aki két hónapon belül meghalt.
 
Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is...

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt, ugyanis Likó Marcell egy krízisbe jutott barátjának Messenger-üzeneteiből írta meg a dalszöveget.
Új koncertek