Ez volt a Király kedvenc szendvicse – csak erős idegzetűeknek!

2020/07/17  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Most épp a Street Kitchen oldalán bukkant fel a bizarr szendvics receptje, ők viszont csak a címben említik Elvist, magyarázatot nem fűztek hozzá, miért pont ő és honnan tudják, ezért utánanéztünk.

Ez volt a Király kedvenc szendvicse

Mary Jenkins Langston immáron 10 éve halt meg, a neve feltehetően keveseknek ismerős, amiről mégis híres lett: 14 évig ő főzött Elvisnek. Állítólag king-size (ééérted: KING...) adagokban készítette a sajtburgereket, a csirkesteak-eket, a hamburger steak-eket, a karamelles sütiket és a banánpudingot – annak idején azt nyilatkozta egy dokuban, hogy Elvis imádott enni.

"Reggelire házi süteményeket kért vajban sütve, kolbászhúsból készült pogácsákat, négy tojásból rántottát és néha sült szalonnát" – mesélte.

Noha Gracelandben mindenkinek ő főzött, Elvisnek természetesen privilégiumai voltak: ha éhes lett, a frissen készített étellel azonnal rohanni kellett a szobájába, ahol azt rendszerint az ágyában fogyasztotta el.

''Amíg mi a konyhában ültünk kopogó szemekkel, ő az emeleten traccsolt Elvis-szel.." – mondta nem kis szemrehányással Richard Davis, Presley egykori testőre.

A Király étkezési szokásairól legendák keringtek, de az igazságot csak Langston asszony ismerte, és nem félt elárulni:

"Nem igaz, hogy Elvis imádta a pirított szalonnás szendvicset" – mesélte egy Elvis-fesztiválon – "Ő úgy szerette, ha teljesen ropogósra sült!".

Az Elvis-menüből egy szendvics őrzi a Király étvágyának és ízlésének emlékét: a földimogyoróvajjal megkent és sült banánkarikákkal meghintett kenyérszeletek közé ropogósra sült bacon dukál, ráadásként némi áfonyalekvárral :)

A recept itt olvasható.

 

Elvis, szendvics, gasztro

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek