Ez volt a Király kedvenc szendvicse – csak erős idegzetűeknek!

2020/07/17  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Most épp a Street Kitchen oldalán bukkant fel a bizarr szendvics receptje, ők viszont csak a címben említik Elvist, magyarázatot nem fűztek hozzá, miért pont ő és honnan tudják, ezért utánanéztünk.

Ez volt a Király kedvenc szendvicse

Mary Jenkins Langston immáron 10 éve halt meg, a neve feltehetően keveseknek ismerős, amiről mégis híres lett: 14 évig ő főzött Elvisnek. Állítólag king-size (ééérted: KING...) adagokban készítette a sajtburgereket, a csirkesteak-eket, a hamburger steak-eket, a karamelles sütiket és a banánpudingot – annak idején azt nyilatkozta egy dokuban, hogy Elvis imádott enni.

"Reggelire házi süteményeket kért vajban sütve, kolbászhúsból készült pogácsákat, négy tojásból rántottát és néha sült szalonnát" – mesélte.

Noha Gracelandben mindenkinek ő főzött, Elvisnek természetesen privilégiumai voltak: ha éhes lett, a frissen készített étellel azonnal rohanni kellett a szobájába, ahol azt rendszerint az ágyában fogyasztotta el.

''Amíg mi a konyhában ültünk kopogó szemekkel, ő az emeleten traccsolt Elvis-szel.." – mondta nem kis szemrehányással Richard Davis, Presley egykori testőre.

A Király étkezési szokásairól legendák keringtek, de az igazságot csak Langston asszony ismerte, és nem félt elárulni:

"Nem igaz, hogy Elvis imádta a pirított szalonnás szendvicset" – mesélte egy Elvis-fesztiválon – "Ő úgy szerette, ha teljesen ropogósra sült!".

Az Elvis-menüből egy szendvics őrzi a Király étvágyának és ízlésének emlékét: a földimogyoróvajjal megkent és sült banánkarikákkal meghintett kenyérszeletek közé ropogósra sült bacon dukál, ráadásként némi áfonyalekvárral :)

A recept itt olvasható.

 

Elvis, szendvics, gasztro

 

 

Szólj hozzá!


Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutató is lesz a Kutatók éjszakáján

Összesen mintegy 70 különleges programmal, köztük szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutatóval várják a kutatók a tudomány iránt érdeklődőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szeptember 30-án és október 1-jén a Kutatók éjszakája alkalmából, amelyen megnyitja a kapuit az egyetem számos...
Új koncertek