Külön-külön mindketten felléptek nálunk a közelmúltban – egy londoni klubban most összefutottak

2019/08/21  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Dave Grohlnak és Rick Astley-nek közepes méretű közös halmaza lehet a rajongókat tekintve, de valahogy mindig egy színpadra keverednek. Ilyenkor kezdi sejteni az ember, hogy egy bizonyos szint felett már elmosódnak a műfaji határok, és csak a haverok, a buli meg némi hanta van :)

Fotó: NME-YouTube

A HVG rövidke híradása szerint az ide Sziget és az idei Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépői a londoni Moth klubban léptek fel együtt – váratlanul. Azt nem tudjuk, hogy a váratlan mire vonatkozott, szerintünk ők tudtak egymásról, max a közönséget lephette meg a dolog, de azt nagyon – elnézve őket a sárga irigység eszi a lelkünket. Astley Never Gonna Give U Up című számában a Foo Fighters frontembere gitározott és énekelt, a szám eredeti "tulaja" pedig beült a dobok mögé, de a mikrofonállványt is meglátogatta.

Nem először duetteztek együtt és nem először húzták el ezt a nótát... Grohlról már elmondtuk, hogy bazira figyel mindenre. Így Tokióban arra is képes volt, hogy előcsalogassa (vö. bevitesse a színpadra) a FOO-rajongó Astleyt a backstage-ből, és még arra gesztusra is képes volt, hogy a vendége egyik legnépszerűbb számát eljátsszák, átengedve a frotnember szerepét erre a kis időre. Ekkor találkoztak először... Rick alábbi belépője arról tanúskodik, hogy szívesen kirándult egyet ebbe a műfajba, de mondjuk Paloznakon kicsit fura lett volna, ha így köszönti a népet...

(És hát Dave Grohl még mindig a király...)

 

Sziget 2019, Foo Fighters, Dave Grohl, Rick Astley

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek