Na melyik dalával keres évente 376 ezer fontot Mariah Carey?

2017/12/01  ·   Bulvár   ·  24.hu

Természetesen az All I Want for Christmas Is You-val, ha valaki nem találta volna el, de ilyen úgysincs. Az érdekes adatot a 24.hu-ban olvastuk.

Fotó: Billboard

Nem kell aggódni azonban, ha közben valaki megírná Minden Idők Legjobb Karácsonyi Dalát, az énekesnőnek akkor is bőven maradna mit a tejbe aprítania.

De az tény, hogy az  All I Want For Christmas Is You 128 hétig volt jelen a toplistán – kizárólag a Beatles-nek sikerült megelőznie népszerűségben.

2006-ra az Egyesült Államokban karácsonyi dalok közül ennek a dalnak a csengőhang-változatából kelt el a legtöbb, és az ezt követő három évben is, összesen 1,8 millió eladással.

Az All I Want for Christmas Is You Mariah Carey amerikai énekesnő első kislemeze Merry Christmas című karácsonyi albumáról, mely 1994-ben jelent meg. Számos országban előkelő helyezést ért el a slágerlistákon, a mai napig a világ egyik legsikeresebb karácsonyi dala.

A dalt Carey régi dalszerzőtársával, Walter Afanasieff-fel együtt írta. Később többen is feldolgozták, köztük Shania Twain, Samantha Mumba, a My Chemical Romance, a The Cheetah Girls és egy halom műkedvelő énekes :)

A 2003-as Love Actually című filmben Olivia Olson adta elő.

2006-ra az Egyesült Államokban karácsonyi dalok közül ennek a dalnak a csengőhang-változatából kelt el a legtöbb, és az ezt követő három évben is, összesen 1,8 millió eladással.

A dalhoz négy videoklip készült, kettő az eredeti változathoz 1993 karácsonyán, egy a So So Def remixhez 2000-ben, egy pedig a Superfestive! változathoz 2011-ben. A Justin Bieberrel közös Superfestive! változat klipje egy plázában játszódik, Mariah nőiesített Mikulás-öltözékben látható benne. A klipet Sanaa Hamri rendezte.

Ha még ennél is többet szeretnétek megtudni a dalról, a Wikipédián megtaláljátok az infót.

A 24.hu cikke itt található.

Mariah Carey, karácsony, All I Want for Christmas Is You

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek