Nála csak Putyin híresebb, vagy még ő sem: elhagyta hazáját Oroszország első számú énekesnője

2022/03/24  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

A Millió rózsaszál megvan? Nem, ez a dal nem magyar szerzemény, bár annak idején Csongrádi Kata előadásában lett igazán népszerű – eredetileg a minden oroszok sztárjának aposztrofált énekesnő, Alla Pugacsova adta elő.

Elhagyta hazáját Oroszország első számú énekesnője

"Oroszországban Putyin után az esztrádkirálynő, a giga celeb Alla Pugacsova a második legnépszerűbb ember"írta róla a Hetek, hozzátéve, hogy közel ötven album (más források szerint 17, de ki számolja), számos filmzene és rangos állami kitüntetések sora gazdagítja élet­művét. Magyarországon is járt, 1982. május 12-én például tuti, erről fotó tanúskodik. 2009 tavaszán, hatvanéves korában jelentette be, hogy abbahagyja a koncertezést. 

A most 72 esztendős Alla Pugacsova pályafutása során filmszínésznőként, színházi vezetőként és zeneszerzőként is bemutatkozott. Jelenleg a nála 27 évvel fiatalabb negyedik férjével, Maxim Galkinnal él – akitől ezen lapértesülés szerint 2013-ban válófélben volt –, akitől ugyacsak 2013-ban béranya révén ikrei születtek. összesen 5 házassága volt, első házasságából származó lánya, Krisztyina Orbakajte szintén ismert popsztár Oroszországban.

Most két forrás is megerősítette a Háárec című újságnak a házaspár izraeli tartózkodását, valamint azt, hogy közös kilencéves ikergyerekeik, Lisa és Geri is velük költöztek Izraelbe. A lap értesülése szerint Galkin édesanyja zsidó, így a család minden tagja bármikor felveheti az izraeli állampolgárságot. Nem kívántak nyilatkozni a lapnak arról, hogy meddig maradnak, de júniusra hat Galkin-előadást hirdettek meg szerte az országban. (Izraelben 1,5-2 millióan beszélnek oroszul.)  

"Ma reggel kapcsolatba léptem ukrajnai barátaimmal és rokonaimmal" – írta Galkin február 24-én, a Ukrajna elleni orosz agresszió megindulásának napján Instagram-oldalán. "Szavakkal nem tudom kifejezni érzéseimet. Miként lehetséges mindez! A háború nem igazolható!" - közölte. A házaspár általában nem nyilatkozik a médiának, és szinte teljesen tartózkodnak a politikai megnyilatkozásoktól. Két nappal háborúellenes bejegyzése után – amely a hatályos orosz törvények szerint bűncselekménynek minősülhet – Galkin bejelentette, hogy fiókot nyitott a Telegram applikáción követői számára arra az esetre, ha nehézségekbe ütközne a kapcsolattartás korábbi fő csatornáján, az Instagramon, amelyet azóta be is tiltottak Oroszországban. (Érdemes rápillantani, gyönyörűek az ikrek :) )

Hogy mi lesz a sorsa, jobban mondva a megítélése szülőhazájában, szülővárosában (Moszkva) – nagy kérdés, és erősen függ majd a háború kiemenetelétől is, de az már biztos, hogy azoknak a szép napoknak most vége... Az 1969-ben világsikerre vitt Alekszandr Nyikolajevics Vertyinszkij-dalt (ő a szerzője a rózsásnak is) nem leljük tőle, de megmutatjuk a magyar változatát, amely ugyanabban az évben lett siker:

 

 

 

 

 

 

Alla Pugacsova, Ukrajna, háború, Oroszország

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek