Nála csak Putyin híresebb, vagy még ő sem: elhagyta hazáját Oroszország első számú énekesnője

2022/03/24  ·   Bulvár   ·  koncert.hu, MTI

A Millió rózsaszál megvan? Nem, ez a dal nem magyar szerzemény, bár annak idején Csongrádi Kata előadásában lett igazán népszerű – eredetileg a minden oroszok sztárjának aposztrofált énekesnő, Alla Pugacsova adta elő.

Elhagyta hazáját Oroszország első számú énekesnője

"Oroszországban Putyin után az esztrádkirálynő, a giga celeb Alla Pugacsova a második legnépszerűbb ember"írta róla a Hetek, hozzátéve, hogy közel ötven album (más források szerint 17, de ki számolja), számos filmzene és rangos állami kitüntetések sora gazdagítja élet­művét. Magyarországon is járt, 1982. május 12-én például tuti, erről fotó tanúskodik. 2009 tavaszán, hatvanéves korában jelentette be, hogy abbahagyja a koncertezést. 

A most 72 esztendős Alla Pugacsova pályafutása során filmszínésznőként, színházi vezetőként és zeneszerzőként is bemutatkozott. Jelenleg a nála 27 évvel fiatalabb negyedik férjével, Maxim Galkinnal él – akitől ezen lapértesülés szerint 2013-ban válófélben volt –, akitől ugyacsak 2013-ban béranya révén ikrei születtek. összesen 5 házassága volt, első házasságából származó lánya, Krisztyina Orbakajte szintén ismert popsztár Oroszországban.

Most két forrás is megerősítette a Háárec című újságnak a házaspár izraeli tartózkodását, valamint azt, hogy közös kilencéves ikergyerekeik, Lisa és Geri is velük költöztek Izraelbe. A lap értesülése szerint Galkin édesanyja zsidó, így a család minden tagja bármikor felveheti az izraeli állampolgárságot. Nem kívántak nyilatkozni a lapnak arról, hogy meddig maradnak, de júniusra hat Galkin-előadást hirdettek meg szerte az országban. (Izraelben 1,5-2 millióan beszélnek oroszul.)  

"Ma reggel kapcsolatba léptem ukrajnai barátaimmal és rokonaimmal" – írta Galkin február 24-én, a Ukrajna elleni orosz agresszió megindulásának napján Instagram-oldalán. "Szavakkal nem tudom kifejezni érzéseimet. Miként lehetséges mindez! A háború nem igazolható!" - közölte. A házaspár általában nem nyilatkozik a médiának, és szinte teljesen tartózkodnak a politikai megnyilatkozásoktól. Két nappal háborúellenes bejegyzése után – amely a hatályos orosz törvények szerint bűncselekménynek minősülhet – Galkin bejelentette, hogy fiókot nyitott a Telegram applikáción követői számára arra az esetre, ha nehézségekbe ütközne a kapcsolattartás korábbi fő csatornáján, az Instagramon, amelyet azóta be is tiltottak Oroszországban. (Érdemes rápillantani, gyönyörűek az ikrek :) )

Hogy mi lesz a sorsa, jobban mondva a megítélése szülőhazájában, szülővárosában (Moszkva) – nagy kérdés, és erősen függ majd a háború kiemenetelétől is, de az már biztos, hogy azoknak a szép napoknak most vége... Az 1969-ben világsikerre vitt Alekszandr Nyikolajevics Vertyinszkij-dalt (ő a szerzője a rózsásnak is) nem leljük tőle, de megmutatjuk a magyar változatát, amely ugyanabban az évben lett siker:

 

 

 

 

 

 

Alla Pugacsova, Ukrajna, háború, Oroszország

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest