Sammy Hagar még időben kibékült Eddie van Halennel

2020/10/19  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Hagar két etapban, 1985-tól 1996-ig, majd 2003–2005-ig volt a banda énekes-gitárosa. Hosszú évekig szóba sem álltak egymással Eddie van Halennel, de ez év elején az egykori frontember bepötyögött egy üzenetet...

Sammy Hagar még időben kibékült Eddie van Halennel

Hagar egy új interjúban beszélt a Van Halen nemrég elhunyt alapítójához fűződő kapcsolatáról –˜ illetve annak hiányáról, mert évekig egyáltalán nem álltak szóba egymással. Az első kiválására mindenki másképpen emlékszik, a következő alkalommal Hagar állítólag Eddie alkoholproblémái miatt távozott a zenekarból.

Az utolsó felvétele a zenekarral a Twister című filmhez készült betétdal:

 

Az év elején az egykori zenekari tag azonban úgy érezte, ideje elásni a csatabárdot, és beszéltek is Eddie-vel, aki annyit kérdezett rőle, hogy mi tartott ilyen sokáig, a válasz: OMG, nem tudom, mire Eddie: már vártalak, de amúgy nem nagyon boncolgatták a miérteket.

"Arra kért, hogy ne beszéljek róla, én pedig nem beszéltem róla. De most, visszatekintve, ha nem rendeztük volna a viszályt, nem tudtam volna megbirkózni a halálával" – nyilatkozta Sammy.

Azt is elmondta, hogy amikor nyár vége óta hiába várta a válaszát, sejtette, hogy baj van, s amikor a halála előtt nem sokkal újra próbálkozott – hiába, akkor azt gondolta, már csak idő kérdése, hogy mikor jön a rossz hír. Catalina szigetén, egy tribute koncerten búcsúzott el egykori zenésztársától:

A múlt héten egy street art művész úgy tisztelgett Eddie Van Halen előtt, hogy a New York-i Brooklynban található Van Siclen Avenue metróállomást röviden ‘Van Halen Avenue’ -vá változtatta.

Forrás: nme, wikipédia

 

 

 

Van Halen, gyász, Eddie Van Halen, Sammy Hagar

 

 

Szólj hozzá!


Két Parkos fellépése után LP a Budapest Arénában ad koncertet

Két Parkos fellépése után LP a Budapest Arénában...

Laura Pergolizzi, azaz LP generációja egyik legkedveltebb énekes-dalszerzőjévé vált az egész világon. Erről 2024. március 7-én ismét...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Közös zenélésre várnak mindenkit pénteken Veszprémben

A Hangjáték elnevezésű zenei program küldetése, hogy minél többen éljék át a zene adta örömöt. A zene világnapja alkalmából lesz népdaléneklés és a hangszeres zenével is ismerkedhetnek a látogatók

20 éves a Chameleon Jazz Band

A Chameleon Jazz Band a MOM Kulturális Központban tartja 20 éves jubileumi koncert 2023. november 23-án. A jegyeket csatoltuk!
Új koncertek