Ez a Vad Fruttik új dalának története

2024/04/23  ·   Dalsztori   ·  koncert.hu

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt, ugyanis Likó Marcell egy krízisbe jutott barátjának Messenger-üzeneteiből írta meg a dalszöveget.

Fotó: sinco

"A legjobb barátom egyik napról a másikra került krízisbe, miután a feleségével szétmentek, és Messengeren írta le valós időben, hogy mi történik vele. Ezek az üzeneteket annyira mélyek, őszinték voltak, hogy versként láttam őket. Ilyen állapotban az ember nem mérlegel, nem szépít, nem alakít a mondanivalóján, minden gátló effektus eltűnik, megszűnik a szuperego. Az alapok ezekből a közlésekből épültek fel, a refrének pedig az én vigasztaló szavaim" – mondta el a Vad Fruttik frontembere.

A dal a Nincs vissza címet kapta, és Rusznák András főszereplésével klip is készült hozzá. A színművész a videóban azt a helyzetet ábrázolja, amikor az elhagyott ember összepakol, majd elmegy otthonról.

A dal először élőben május 3-án a Parkban hallható: a koncert a Kék elnevezést kapta.

"Amikor a Vad Fruttikból hárman távoztak, az emberek értetlenül álltak a dolog előtt, mert azt hihették, hogy a színfalak mögött minden rendben van. Kézenfekvő lett volna, hogy a koncertnek a Nincs vissza elnevezést adjuk, de akkor sokan gondolták volna azt, hogy a tagcserékre reflektálunk. Így aztán ezt az ötletet elvetettem, és lett a Kék kifejezés. A koncert látványvilága az absztrakt festmények és kísérleti filmek világából merít, hogy dinamikus és különleges élményt teremtsen a résztvevők számára" – fogalmazott Marci.

A Vad Fruttik nyáron fellép több nagy fesztiválon is, többek közt a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében és az Ambrózia Fesztiválon – errtől még nem írtunk, de fogunk, mert olyan szép neve van... :)

 

 

 

 

 

Vad Fruttik

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek