Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

A Konyha csapata – ahogy az elmúlt három koncert-szezonban – idén tavasztól őszig ismét sok ezer kilométert tölt a turnébuszban.Legfontosabb önálló koncertjükre a budapesti Kobuci Kertben kerül majd sor augusztus 7-én, ahol lassan hat lemezes életművük keresztmetszete mellett a Nem mondhatok le magamról is felcsendül majd. 

Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala
 VHS, Game Boy, walkman – mondanak ezek neked valamit?

VHS, Game Boy, walkman – mondanak ezek neked valamit?

Régen minden jobb volt címmel jelenik meg május elsején a FISH! hetedik nagylemeze a stream felületeken. Az albumot a Csipsz és kóla, illetve a Huszonkettő klipjével vezették fel az elmúlt hónapokban, most pedig itt az új videó, ami ráadásul két dalt tartalmaz...
 
Fotó: filipinotimes.net

A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát hamisan!

A hétvégén a kezünkbe került az Interpress Magazin "Tudta-e" kiadása, ebben volt egy szócikk a My Way-gyilkosságokról, ennek a történetnek mentünk egy kicsit utána.
 
 
Fotó: Coldplay/FB

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött a Higher Power című dal, tergnap pedig debütált az album – vélhetően – legnagyobb durranásának szánt single-je, a My Universe, amely...
 
Így szól egy magyar dal egy ír csávó szájából

Így szól egy magyar dal egy ír csávó szájából

Az ír származású O’SULLIVAN első magyar nyelvű számának egészen különleges a története, hiszen saját szerzeményét dolgozta át. A Szárnyaidon viszont nem egy egyszerű fordítása a tavaly megjelent Little Bird-nek, annál sokkal több...
 
Szomjas György

A betyárvilág borongós romantikája – Szomjas György emlékére szól a dal

Egy még el nem készült magyar westernfilmhez írt főcímzenét Fehér Viktor a Kerekes Band dobosa, avagy Vittorio Bianco. Az Amott legel című palóc népdalt Sohajda Péterrel közösen dolgozták fel – Szomjas György emlékének ajánlva.
 
Fotó: Animal Cannibals

Ez volt az az Animal Cannibals-szám, amiért Császár Elődöt kirúgták

A duó egy negyed évszázados felvételt dob a piacra, amit a '90-es évek végén nem tudtak bemutatni, mert túl szókimondónak találták.
 
 
Fotó: Global News

Eric Clapton és Van Morrison közös dallal demonstrálnak az élő zene mellett

Közös dallal jelentkezett ma Eric Clapton és Van Morrison. A brit könnyűzene két legendája az élő zene megmentéséért készítette el a Stand and Deliver című felvételt.
 
A fotÓn a magyar rész képviselője, Zsüd

Nemzetközi kollab a tiltakozó lengyel nők támogatására

Ahogy a lengyel nők utcára vonulnak, hogy kifejezzék tiltakozásukat az extrém szigorú abortusztörvény módosítás kapcsán, a Kelet-Európai Zeneakadémia (Eastern European Music Academy) kurzus három résztvevője, a lengyel Karo Glazer, a magyar Zsüd és az észt Britt Randma közös dalt...
 
Már megint letiltotta a BBC a legjobb karácsonyi dal játszását

Már megint letiltotta a BBC a legjobb karácsonyi dal játszását

A BBC Radio 1 többet nem játssza a Pouges és Kirsty MacColl világhírű karácsonyi dala, az 1987-es Fairytale of New York eredeti verzióját, mert az sértheti a fiatalabb hallgatók érzékenységét – írja sajtóértesülésekre hivatkozva a 444.hu.
 
Zsüd a nehéz döntésekről énekel

Már megint rosszul döntöttél...?

Akkor ez a te dalod. A producer, dalszerző, énekes Zsüd vadi új száma nem csak a címében "nehéz". Az elektronikus pop ifjú tehetsége komoly témaválasztásával nem az egyszerűbb úton halad a rajongói toborzásban.
 
Fotó: Asaf Avidan/FB

Asaf Avidan új dalától megszakad a szív

Ha csak azt olvassuk, LOST HORSE, gondolhatjuk, ez valami szimbólum vagy kitalált történet – és talán így is lenne a jobb –, de most nem az.
 
Fotó: Szelei Róbert (Pexels)

A Kannibálok grillezve szeretik

Az Animal Cannibals egy új nyári tracket készített a karantén alatt – hogy, hogy nem, a grillezés és a bográcsozás lett a témája.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek