10 másodperc alatt fogytak el a fesztiválbérletek

2015. január 16.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Rekordidő alatt fogytak el csütörtökön a bukaresti George Enescu klasszikus zenei nemzetközi fesztiválra áruba bocsátott bérletek, amelyek közül bizonyos típusúak 10 másodperc alatt keltek el.

10 másodperc alatt fogytak el a fesztiválbérletek

Az augusztus 30. és szeptember 20. között Bukarestben zajló fesztiválra most még csak a bérleteket árusították. Az internetes eladás során a kamara- és egyéni előadókoncertekre érvényes bérlettípusok tíz másodperc alatt fogytak el a szervezők közlése szerint.

Ezzel egy időben A világ nagy zenekarai címet viselő sorozatra érvényes három féle bérlettípust tíz perc alatt kapkodták szét. A fesztivál két fő helyszínére, a bukaresti Atheneum és a Sala Palatului koncerttermekbe összesen 1750 bérletet bocsátottak áruba, ami a férőhelyek egyharmadának felel meg. A többi helyre jegyeket lehet váltani, ezek árusítása február 16-án kezdődik az eventim.ro oldalon. A honlap működtetői szerint csütörtökön délelőtt az eladás pillanatában jegyzett látogatottsági adatok alapján tízszer magasabb volt a kereslet a kínálathoz képest.

Az idén a legutóbbi, 2013-as kiadáshoz képest három hétig tart az Enescu-fesztivál egy hónap helyett, miután a román kormány csökkentette a rendezvény finanszírozását. A szervezők fő törekvése az volt, hogy a mennyiségi zsugorodás ellenére a minőség ne romoljon.

Így Romániában először fog koncertezni az Enescu-fesztivál alkalmából a Sir Simon Rattle vezette Berlini Filharmonikusok. Fellépnek a Zubin Mehta vezette Izraeli Filharmonikusok, a Drezdai Staatskapelle zenekar Christian Thielemann vezetésével. Bukarestben ad koncertet egyebek mellett a San Francisco Symphony zenekar, a London Symphony Orchestra, a Szentpétervári Filharmónia Jurij Temirkanov vezényletével, a Bajor Állami Operaház zenekara, a Bécsi Filharmonikusok, a Monte Carlo-i Filharmonikusok, a Liverpooli Királyi Filharmonikusok, az amszterdami Concertgebouw zenekar, a berlini Konzerthausorchester, a Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie, a Párizsi Kamarazenekar, a Felvilágosodás Korának Zenekara, valamint a Salzburgi Mozarteum Zenekar.

Szólistaként fellép többek között Anja Harteros ének- és Gautier Capucon csellóművész, David Grimal, Patricia Kopacsinszkaja hegedűművészek, valamint Murray Perahia és Fazil Say zongoraművészek.


 

 

Szólj hozzá!


Csak egy sört kell innod, és premier előtt meghallgathatod a PASO új számát!

Csak egy sört kell innod, és premier előtt...

Az együttes idén ünnepli 15. születésnapját, és ezen alkalomból egy neves sörfőzdével közösen különleges kézműves sört dobnak a piacra. Ez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Virrasztást tartanak a Gödör Klubban Magyar Péterért

Magyar Péter, az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa május 19-én, hosszú betegség után hunyt el.

Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna közleményt juttatott el a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy az énekes és felesége, Galambos Dorina úgy döntöttek, elválnak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek