10 másodperc alatt fogytak el a fesztiválbérletek

2015. január 16.  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Rekordidő alatt fogytak el csütörtökön a bukaresti George Enescu klasszikus zenei nemzetközi fesztiválra áruba bocsátott bérletek, amelyek közül bizonyos típusúak 10 másodperc alatt keltek el.

10 másodperc alatt fogytak el a fesztiválbérletek

Az augusztus 30. és szeptember 20. között Bukarestben zajló fesztiválra most még csak a bérleteket árusították. Az internetes eladás során a kamara- és egyéni előadókoncertekre érvényes bérlettípusok tíz másodperc alatt fogytak el a szervezők közlése szerint.

Ezzel egy időben A világ nagy zenekarai címet viselő sorozatra érvényes három féle bérlettípust tíz perc alatt kapkodták szét. A fesztivál két fő helyszínére, a bukaresti Atheneum és a Sala Palatului koncerttermekbe összesen 1750 bérletet bocsátottak áruba, ami a férőhelyek egyharmadának felel meg. A többi helyre jegyeket lehet váltani, ezek árusítása február 16-án kezdődik az eventim.ro oldalon. A honlap működtetői szerint csütörtökön délelőtt az eladás pillanatában jegyzett látogatottsági adatok alapján tízszer magasabb volt a kereslet a kínálathoz képest.

Az idén a legutóbbi, 2013-as kiadáshoz képest három hétig tart az Enescu-fesztivál egy hónap helyett, miután a román kormány csökkentette a rendezvény finanszírozását. A szervezők fő törekvése az volt, hogy a mennyiségi zsugorodás ellenére a minőség ne romoljon.

Így Romániában először fog koncertezni az Enescu-fesztivál alkalmából a Sir Simon Rattle vezette Berlini Filharmonikusok. Fellépnek a Zubin Mehta vezette Izraeli Filharmonikusok, a Drezdai Staatskapelle zenekar Christian Thielemann vezetésével. Bukarestben ad koncertet egyebek mellett a San Francisco Symphony zenekar, a London Symphony Orchestra, a Szentpétervári Filharmónia Jurij Temirkanov vezényletével, a Bajor Állami Operaház zenekara, a Bécsi Filharmonikusok, a Monte Carlo-i Filharmonikusok, a Liverpooli Királyi Filharmonikusok, az amszterdami Concertgebouw zenekar, a berlini Konzerthausorchester, a Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie, a Párizsi Kamarazenekar, a Felvilágosodás Korának Zenekara, valamint a Salzburgi Mozarteum Zenekar.

Szólistaként fellép többek között Anja Harteros ének- és Gautier Capucon csellóművész, David Grimal, Patricia Kopacsinszkaja hegedűművészek, valamint Murray Perahia és Fazil Say zongoraművészek.


 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek