10 másodperc alatt fogytak el a fesztiválbérletek

2015/01/16  ·   Fesztivál   ·  MTI, koncert.hu

Rekordidő alatt fogytak el csütörtökön a bukaresti George Enescu klasszikus zenei nemzetközi fesztiválra áruba bocsátott bérletek, amelyek közül bizonyos típusúak 10 másodperc alatt keltek el.

10 másodperc alatt fogytak el a fesztiválbérletek

Az augusztus 30. és szeptember 20. között Bukarestben zajló fesztiválra most még csak a bérleteket árusították. Az internetes eladás során a kamara- és egyéni előadókoncertekre érvényes bérlettípusok tíz másodperc alatt fogytak el a szervezők közlése szerint.

Ezzel egy időben A világ nagy zenekarai címet viselő sorozatra érvényes három féle bérlettípust tíz perc alatt kapkodták szét. A fesztivál két fő helyszínére, a bukaresti Atheneum és a Sala Palatului koncerttermekbe összesen 1750 bérletet bocsátottak áruba, ami a férőhelyek egyharmadának felel meg. A többi helyre jegyeket lehet váltani, ezek árusítása február 16-án kezdődik az eventim.ro oldalon. A honlap működtetői szerint csütörtökön délelőtt az eladás pillanatában jegyzett látogatottsági adatok alapján tízszer magasabb volt a kereslet a kínálathoz képest.

Az idén a legutóbbi, 2013-as kiadáshoz képest három hétig tart az Enescu-fesztivál egy hónap helyett, miután a román kormány csökkentette a rendezvény finanszírozását. A szervezők fő törekvése az volt, hogy a mennyiségi zsugorodás ellenére a minőség ne romoljon.

Így Romániában először fog koncertezni az Enescu-fesztivál alkalmából a Sir Simon Rattle vezette Berlini Filharmonikusok. Fellépnek a Zubin Mehta vezette Izraeli Filharmonikusok, a Drezdai Staatskapelle zenekar Christian Thielemann vezetésével. Bukarestben ad koncertet egyebek mellett a San Francisco Symphony zenekar, a London Symphony Orchestra, a Szentpétervári Filharmónia Jurij Temirkanov vezényletével, a Bajor Állami Operaház zenekara, a Bécsi Filharmonikusok, a Monte Carlo-i Filharmonikusok, a Liverpooli Királyi Filharmonikusok, az amszterdami Concertgebouw zenekar, a berlini Konzerthausorchester, a Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie, a Párizsi Kamarazenekar, a Felvilágosodás Korának Zenekara, valamint a Salzburgi Mozarteum Zenekar.

Szólistaként fellép többek között Anja Harteros ének- és Gautier Capucon csellóművész, David Grimal, Patricia Kopacsinszkaja hegedűművészek, valamint Murray Perahia és Fazil Say zongoraművészek.


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek