5 nap Jamaica a Holt-Tisza közelében – három év után újra várja a táborozókat a Reggae Camp

2023/07/05  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Idén huszadik alkalommal rendezik meg az LB27 Reggae Campet. Három év kényszerpihenő után, július 25. és 29. között új helyszínen, Lakitelken, a Tőserdő Autóskemping területén a műfaj magyar előadói váltják egymást a színpadokon.

Három év után újra várja a táborozókat a Reggae Camp

Fontos infó!

A 2019-2020-ban vásárolt és a TP rendszerében bent tartott early bird és kedvezményes bérletek érvényesek az idei Camp-re.

Egy békés és családias fesztivál, ahol a jamaicai reggae muzsika kedvelői és művelői jönnek össze öt napra évről-évre. A reggae legfontosabb üzenete: a béke és szeretet, a tisztelet és az összefogás jellemző a rendezvény hangulatára. Idén a Reggae Camp a magyar előadókat helyezi fókuszba. Határainkon innen és túlról érkező magyar zenekarok, DJ-k, sound systemek, MC-k alkotják a line up-ot, akik a fesztivál négy zenei helyszínére hozzák el a jamaicai életérzést és hangulatot.

Csodálatos és emlékezetes éveket töltöttünk Ceglédfürdőn, ahol három hatalmas Camp-et és a covid járvány utáni időkben három kisebb „Együttlétet” szerveztünk meg. Nehéz szívvel hoztunk döntést a helyszínt illetően, de most egy új történetnek kell kezdődnie. A 2020-as év és az azt követő nehézségek mély nyomokat hagytak a hazai reggae társadalomban is. Vakmerő vállalkozás lenne a 2014-2019 közötti évek nagyságrendjében gondolkodnunk. Továbbra sem szeretnénk „agyonszponzorált” rendezvény lenni, vagy aktuálisan népszerű műfajok képviselőivel lazítani a zenei irányvonalunkon. Jamaica zenéjére és a benne rejlő nyugalomra-békére most talán még nagyobb szükségünk van, ezért a Camp egyik fő küldetése, az egymás iránti tisztelet és szeretet idén kicsit nagyobb betűkkel lesz felvarrva a zászlónkra” – emelte ki a fesztivál főszervezője, Bodnár Tibi.

Az új helyszín, a lakitelki Tőserdő Autóskemping a kanyargó Holt-Tisza közelsége miatt kellemes mikroklímával bír, és csodálatos kirándulóhelyszínek érhetők el gyalog, kerékpárral és csónakkal is. A nappali órákban, egészen az első koncertek kezdéséig, majd az utolsó koncert záróhangjai után hajnalig a Batta IslandMegengedő terén” zajlanak zenés és beszélgetős aktivitások. A területen lévő kis erdő közepén lévő tisztáson kap helyett a DUBYARD, ahol az esti-éjszakai dub-party-kat bonyolítják le. A kempinggel szemben lévő Tősfürdő strand pedig a nappali medencés bulik helyszíne lesz, itt kap helyet ugyanis a StrandSystem helyszín. A partihelyszínen az elektronikus és akusztikus roots, DUB és steppa zenék ezúttal ismert hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. Az eredeti jamaicai hangzást speciális hangrendszer biztosítja így otthonosan zenélhetnek rajta a hazai sound system kultúra közösségének aktivistái, élükön a Dubapest HiFi legénységével.

Szerdától szombatig üzemel majd a nagyszínpad. Az első napon az Irie Maffiából ismert két "főhős", Sena és MC Kemon is fellép önálló projectjével a Sena Dagadubbal, Kemonicatoin Banddel, valamint a szolnoki Red Eyes és az élőben is kifogástalan dubot játszó Burkus König.

A csütörtök őrületes bajai SKA-val indul a StabilFrazír csapatával, őket Magyarország második legöregebb reggae bandája a Re-G követi, majd a közeli Szolnok City polgárainak nagy örömére COPY CON érkezik a színpadra zenekarával, a Reggae Express Banddel. Az estét a Jamaicát többször is megjárt rasta, G RAS és zenekara a Planeteerz zárja.

A pénteki estét a Zentáról érkező, a reggae-t a hiphop-pal és finom délvidéki ízekkel fűszerező Sin Seekas nyitja az energiabomba Sóti Julival a frontvonalban. Őket a hazai reggae talán legerősebb vidéki helytartói a miskolci Sky Fanatic követi Nahaj Pee vezetésével. A lassan reggae-veteránnak számító Tigris zenekar a szomszédos Szolnokról érkezik Az estét a reggae-t világszínvonalon játszó Manaky őrületes koncertje zárja.

A PASO és az LB27 közös fellépésével lesz a Reggae Camp csúcspillanata. Az estét a szombathelyi KUGLER nyitja meg. Őket követi kiskunfélegyházi A Láma Dalai zenekar, majd KRSA és a PASO. Észak-Komáromból érkezik több LB27 riddimet saját verzióival nemzetközi szinten is sikerrel futtató Superior, majd az estét, ahogy az általában lenni szokott, az idén 38 éves házigazda, a Ladánybene 27 koncertje zárja. 

A fentieken túl A „Camp faluban”, azaz a nagy színpad és a fesztivál sátrunk közvetlen közelében rengeteg egyéb programot is kínálnak. Itt zajlanak nappali programok, előadások, beszélgetések, dancehall tánc oktatás, reggae workshop, Zöld Zóna teaház, Reggae Helyőrség Találkozó, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaikai, egyedi, kézzel készített fafaragások), gyermek játszóház és itt üzemel majd a Camp gasztro-központja is.

Zárd ki a világot!

 

Reggae Camp, Ladánybene 27, Lakitelek

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek