A Hyde Park fesztiválja idén zenetörténeti jelentőségű lesz

2018/11/28  ·   Fesztivál   ·  Juhász Vali, MTI

Minden nyáron óriási fesztivált rendeznek Londonban a Hyde Parkban, ahol mindig a legnagyobb sztárok lépnek fel. Idén például Paul Simon, Bruno Mars, Michael Bublé, Eric Clapton, a megelőző években Tom Petty, Roger Waters, Elton John, a Stones – és nem is tudom felsorolni, hogy ki még, talán azt lehet mondani, hogy mindenki koncertezik ott, aki számít.

A Hyde Park fesztiválja idén zenetörténeti jelentőségű lesz

A 2019-es nagyszabású nyári fesztivál teljes line-upja még nem ismert, de az első neveket már bejelentették a szervezők. Július 12-én Bob Dylan és Neil Young lépnek fel a zenekaraikkal. A szervezők egyelőre nem közölték, milyen sorrendben fognak színpadra lépni, de az biztos, hogy Dylan és Young lesz a londoni fesztivál két fő attrakciója – adta hírül kedden a bbc.com is. Együtt ez a páros utoljára évtizedekkel ezelőtt állt egy színpadon, úgyhogy történelmi eseménynek ígérkezik a két, egymást nagyon tisztelő művész előadása. Ők együtt pontosan 150 évesek idén, tehát két veteránról van szó, akik szerencsére még ma is aktívak.

 

A két előadó olykor dalaiban is említést tett a másikról és nagy tisztelője egymásnak. Neil Young 2005-ben a Time magazinnak adott interjúban úgy fogalmazott, ő maga csak egy tanuló Bob Dylanhez képest, és soha nem lesz olyan: "Ő a mester. Ha bárki más szeretnék lenni, őt választanám". Dylan 2007-ben a Rolling Stone magazinnak mondta azt, hogy nagyra tartja Neil Young őszinte stílusát, istenáldotta tehetségét. "Az ő hangja és énekdallamai mindenen áthallanak, amit csak csinál. Senki sincs az ő szintjén".

Kezar Stadium, San Francisco (1975)

A Nobel-díjas Bob Dylan tavaly turnézott az Egyesült Királyságban, és meg is jelent egy lemeze idén, néhány, a hetvenes évekből származó felvételét publikálta. A Buffalo Springfield és Crosby, Stills, Nash and Young formáció többszörös Grammy-díjas kanadai legendája, Neil Young is jelentetett meg felvételeket az elmúlt években Promise of The Real nevű zenekarával, és november 30-án (amikor a jegyárusítás is kezdődik a fesztiválra) érkezik a Songs for Judy című anyaga.

Valóban kivételes alkalom lesz ez most, szerencsések azok a rajongók, hogy ilyen esemény adódik az életükben. Így hát ők mindenképpen legyenek résen és vegyék meg a jegyüket minél hamarabb!

hyde

Képtár

  • A Hyde Park fesztiválja idén zenetörténeti jelentőségű lesz kép 69803
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek