Év koncertje - szavazás

A Kiscsillaggal nyit a PARK

2014. március 11.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az öt hónapos fesztivált jelentő fővárosi Park nemcsak Budapesten, de a régióban is a legnagyobb bulihely. Ebben az évben már nem kizárólag a Sziget szervezi a koncerteket – a külföldi zenekaroknál is népszerű játszóhelyre lecsaptak további koncertszervezők is. Az erős programmal ebben az évben az arculat is megpróbál lépést tartani: jelentős változások lesznek a PARK-ot eztán jellemző vizuális megoldásokban is.

A Kiscsillaggal nyit a PARK

Mint ahogy azt Gerendai Károly – aki nemcsak a Szigetet, de a tulajdonosi kört is képviselte – a sajtótájékoztatón elmondta, komoly kihívást jelent a nagyszínpad méretéhez igazodó, méltó produkciók színpadra állítása, mindamellett nem szeretnének elfeledkezni a kisebb közönséggel bíró, de a nagszínpadosokhoz hasonló minőséget képviselő zenekarokról sem. Manapság már 1000-1500 embert is nehéz összeterelni egy-egy koncertre, így a nyolcezres küzdőtér megtöltése nem kis feladat. Átalakul és megújul, illetve nevet is vált a PopArt elektronikus zenei helyszín, amely egy komoly budapesti klubhelyszínné avanzsál a legnevesebb magyarországi Dj fellépőkkel és erőteljes diszkószándékkal.

Két térfélen folyik a stratégiai harc a látogatókért: egyrészt – mint eddig minden évben – igyekeznek ütős programot kínálni, másrészt a hely hangulatát is megpróbálják egyedivé tenni.

A nyitóhétvégén olyan hazai kedvencekkel rajtol a program, mint a KISCSILLAG (április 25. péntek) és a 30Y (április 26. szombat). Ez utóbbiak még sosem léptek fel ezen a helyen, ráadásul ez lesz a visszavonulásuk utáni első igazián zúzós pesti bulijuk.

További fellépők:

április 30.: COPY CON
május 2.: BIKINI
május 3.: ALVIN ÉS A MÓKUSOK
május 8.: BELGA
május 9 -10.: FINAL
FESTIVAL (Nemzetközi Diákfesztivál): PENDULUM (UK)+ további fellépők hamarosan
május 15.: OCHO MACHO
május 17.: GHYMES
május 23.: PUNNANY MASSIF

Lecsó (Leskovics Gábor) elmondta, hogy tavaly a Parkban ünnepelte 30. születésnapját a PUF, és három évtizedes fennállásuk nézőcsúcsát hozta az a koncert, éppen ezért a Kiscsillag is nagyon készül a nyitóbulira – meg persze nagyon izgulnak is...

Wolfie, jobban mondva a Punnany Massif azzal büszkélkedhet, hogy a magyar zenekarok közül eddig az ő koncertjükre látogatott ki a legtöbb néző a Parkba. Tavaly három bulijuk is volt, s noha a népszerűségük töretlen, idén visszafogottabban koncerteznek, inkább a minőségre hajtanak. "Néha magunk sem értjük, mi a népszerűségünk titka..." – jegyezte meg Wolfie, de nem bízzák el magukat, májusi koncertjük sem lesz pl. kifejezetten lemezbemutató buli, pedig éppen akkor jelenik meg az új albumuk.

Külföldi fellépők

Május 1.: EMÍR KUSTURICA és a NO SMOKING ORCHESTRA (SRB)
Június 14.: GOGOL BORDELLO (USA)
Június 16.: AERODROME FESZTIVÁL: LIMP BIZKIT, ROB ZOMBIE, MEGADETH. E
Június 17.: DROPKICK MURPHYS (USA)
Július 1.: PROTEST THE HERO (CAN)
Július 22.: SICK OF IT ALL-t (USA)
Július 26.: DREAM THEATER (USA)

A Parkba látogatók idén számos újítással találhatják szembe magukat, így azon se lepődjenek meg, hogy horgolt pulcsit kaptak a fák... Ez csak egyetlen aprócska momentum az egész koncepcióhoz képest, ami azt szolgálja, hogy a helyre belépve valami egészen más világban találja magát a koncertlátogató: úgy érezze, hogy nem egy szórakozóhelyen, hanem inkább egy fesztiválon van – annak mindenféle vizuális és egyéb alkatrészével együtt. A koncert.hu kérdésére Gerendai Károly elmondta, hogy az európai fesztiválokon már érzékelhető az a jelenség, hogy adnak a "külsőre", az egyéni arculatra is, de még nem lehet trendről beszélni, hiszen a fesztiválok alig 15 százaléka költ ilyesmire. Mint megjegyezte, egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki egy fesztiválhelyszín, hiszen a bandák nagyjából ugyanazok, a hangzás általában már mindenhol profi, így a belépők árán kívül az is befolyásolja a látogatókat a döntésben, hogy milyen pluszértékeket hordoz az adott rendezvény.

A "szigetesedést" az is igazolja, hogy a koncertek mellett másfajta előadások, preformanszok és utcaszínházi produkciók is feltűnnek majd a lampionokkal megvilágított, installációkal tarkított és zenével gazdagon átitatott fesztiválos-parkos bulihelyen.

Megnézzük!

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Woodstock a TRIP hajóra költözik

Woodstock a TRIP hajóra költözik

Február végén immáron negyedik alkalommal elevenedik fel a 1960-as évek végi hangulat, Budapest egyik legifjabb koncerthelyszínén, a TRIP hajón...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek