A Kiscsillaggal nyit a PARK

2014/03/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az öt hónapos fesztivált jelentő fővárosi Park nemcsak Budapesten, de a régióban is a legnagyobb bulihely. Ebben az évben már nem kizárólag a Sziget szervezi a koncerteket – a külföldi zenekaroknál is népszerű játszóhelyre lecsaptak további koncertszervezők is. Az erős programmal ebben az évben az arculat is megpróbál lépést tartani: jelentős változások lesznek a PARK-ot eztán jellemző vizuális megoldásokban is.

A Kiscsillaggal nyit a PARK

Mint ahogy azt Gerendai Károly – aki nemcsak a Szigetet, de a tulajdonosi kört is képviselte – a sajtótájékoztatón elmondta, komoly kihívást jelent a nagyszínpad méretéhez igazodó, méltó produkciók színpadra állítása, mindamellett nem szeretnének elfeledkezni a kisebb közönséggel bíró, de a nagszínpadosokhoz hasonló minőséget képviselő zenekarokról sem. Manapság már 1000-1500 embert is nehéz összeterelni egy-egy koncertre, így a nyolcezres küzdőtér megtöltése nem kis feladat. Átalakul és megújul, illetve nevet is vált a PopArt elektronikus zenei helyszín, amely egy komoly budapesti klubhelyszínné avanzsál a legnevesebb magyarországi Dj fellépőkkel és erőteljes diszkószándékkal.

Két térfélen folyik a stratégiai harc a látogatókért: egyrészt – mint eddig minden évben – igyekeznek ütős programot kínálni, másrészt a hely hangulatát is megpróbálják egyedivé tenni.

A nyitóhétvégén olyan hazai kedvencekkel rajtol a program, mint a KISCSILLAG (április 25. péntek) és a 30Y (április 26. szombat). Ez utóbbiak még sosem léptek fel ezen a helyen, ráadásul ez lesz a visszavonulásuk utáni első igazián zúzós pesti bulijuk.

További fellépők:

április 30.: COPY CON
május 2.: BIKINI
május 3.: ALVIN ÉS A MÓKUSOK
május 8.: BELGA
május 9 -10.: FINAL
FESTIVAL (Nemzetközi Diákfesztivál): PENDULUM (UK)+ további fellépők hamarosan
május 15.: OCHO MACHO
május 17.: GHYMES
május 23.: PUNNANY MASSIF

Lecsó (Leskovics Gábor) elmondta, hogy tavaly a Parkban ünnepelte 30. születésnapját a PUF, és három évtizedes fennállásuk nézőcsúcsát hozta az a koncert, éppen ezért a Kiscsillag is nagyon készül a nyitóbulira – meg persze nagyon izgulnak is...

Wolfie, jobban mondva a Punnany Massif azzal büszkélkedhet, hogy a magyar zenekarok közül eddig az ő koncertjükre látogatott ki a legtöbb néző a Parkba. Tavaly három bulijuk is volt, s noha a népszerűségük töretlen, idén visszafogottabban koncerteznek, inkább a minőségre hajtanak. "Néha magunk sem értjük, mi a népszerűségünk titka..." – jegyezte meg Wolfie, de nem bízzák el magukat, májusi koncertjük sem lesz pl. kifejezetten lemezbemutató buli, pedig éppen akkor jelenik meg az új albumuk.

Külföldi fellépők

Május 1.: EMÍR KUSTURICA és a NO SMOKING ORCHESTRA (SRB)
Június 14.: GOGOL BORDELLO (USA)
Június 16.: AERODROME FESZTIVÁL: LIMP BIZKIT, ROB ZOMBIE, MEGADETH. E
Június 17.: DROPKICK MURPHYS (USA)
Július 1.: PROTEST THE HERO (CAN)
Július 22.: SICK OF IT ALL-t (USA)
Július 26.: DREAM THEATER (USA)

A Parkba látogatók idén számos újítással találhatják szembe magukat, így azon se lepődjenek meg, hogy horgolt pulcsit kaptak a fák... Ez csak egyetlen aprócska momentum az egész koncepcióhoz képest, ami azt szolgálja, hogy a helyre belépve valami egészen más világban találja magát a koncertlátogató: úgy érezze, hogy nem egy szórakozóhelyen, hanem inkább egy fesztiválon van – annak mindenféle vizuális és egyéb alkatrészével együtt. A koncert.hu kérdésére Gerendai Károly elmondta, hogy az európai fesztiválokon már érzékelhető az a jelenség, hogy adnak a "külsőre", az egyéni arculatra is, de még nem lehet trendről beszélni, hiszen a fesztiválok alig 15 százaléka költ ilyesmire. Mint megjegyezte, egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki egy fesztiválhelyszín, hiszen a bandák nagyjából ugyanazok, a hangzás általában már mindenhol profi, így a belépők árán kívül az is befolyásolja a látogatókat a döntésben, hogy milyen pluszértékeket hordoz az adott rendezvény.

A "szigetesedést" az is igazolja, hogy a koncertek mellett másfajta előadások, preformanszok és utcaszínházi produkciók is feltűnnek majd a lampionokkal megvilágított, installációkal tarkított és zenével gazdagon átitatott fesztiválos-parkos bulihelyen.

Megnézzük!

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek