A Morcheeba is egy új zenei fesztiválon

2018/08/29  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Augusztus utolsó napján indul Nagykanizsán az első Ohmydeer Fesztivál, amelynek két napján mások mellett a brit Morcheeba és a Toploader, valamint Ákos és a Wellhello is fellép.

Fotó: http://ohmydeer.hu

Az ország "első erdőfesztiválja" -ként hirdetik, de ha szigorúan nézzük, ebben a kategóriában azért van már pár hasonló... De mindegy, nem ez a lényeg.

A nagykanizsai Csónakázó-tónál és a környező erdei területen augusztus 31-én és szeptember 1-jén három színpadon csaknem 40 zenekar és DJ lép fel.

A feszt nagyszínpadán a bevezetőben említetteken kívül fellép még a 30Y, Szabó Balázs Bandája, a Hősök és a Blahalouisiana, míg az erdei színpadon az elektronikus zene külföldi sztárjai, köztük a német Apparat, a holland Weval, valamint brit Hot Chip is szerepel. Jelen lesz a magyar elektronikus és underground szcéna számos jeles képviselője, köztük Zagar, a Middlemist Red, a Fran Palermo és a Dope Calypso is.

Ahogy az már szinte kötelező, kizárólag lebomló poharakat használnak, továbbá a fellépőket elektromos meghajtású autókkal szállítják a fesztivál területén, a fesztiválon pedig minden egyes közösségi médiás kedvelés vagy megosztás forintosítható támogatássá alakul. Ezt a bevételt a szervezők a fesztivál zárultával a Zalaerdő Zrt. számára ajánlják fel, így támogatva Magyarország és Zala megye legnagyobb erdőségét és az itt élő gímszarvasokat.

A koncertek mellett nappali és családi programok is várják a fesztiválra kilátogatókat: a Hello Wood építészcsapata hajó alakú designhintákat állít fel, erdei jóga, szarvasagancs-dekoráció készítése, kreatív társasjátékok, valamint egy kezdők által kipróbálható DJ-pult is szolgálja a kikapcsolódást.

A tavon a MOME volt diákjai által tervezett meglepetésdekorációk kapnak helyet, a nagyszínpaddal szemben lesz egy vadles és egy érdekes "négyszögletű kerek erdő" installáció is, a Rebotkit startup projektje keretében pedig különféle hulladékból, dobozokból mini robotokat készítenek.

A fesztivál a zalai térség gasztronómiáját is bemutatja az ide érkezőknek: a Murafölde Gourmet Garden számos érdekességet rejt majd a fesztiválozók számára, akik a környékbeli borászatok borait, helyi termelők terményeit is megkóstolhatják.

Ohmydeer Fesztivál, Nagykanizsa, Morcheeba, Áklos, 30Y, Szabó Balázs Bandája, Hősök, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek